Britterna skickar ”Storm Shadow” till Ukraina

UKRAINA. Storbritannien skickar kryssningsrobotar av typen ”Storm Shadow” till Ukraina inför den väntade motoffensiven, bekräftar försvarsministern Ben Wallace.

Robotarna har en räckvidd på 250 kilometer och innebär ny långdistanskapacitet för Ukraina.

En källa uppgav tidigare för CNN att robotarna kan nå långt in i ryskkontrollerat territorium i östra Ukraina, men att britterna fått garantier om att Ukraina inte ska använda dem mot Rysslands egna områden.

En av källorna kallade det för en ”game changer” för Ukraina vad gäller räckvidd. Vapen som Ukraina fått från USA når som mest knappt 80 kilometer.

Kreml har kommenterat uppgifterna med att Rysslands militär kommer att ge ett ”adekvat svar”.

Det uppges inte hur många robotar som skickats.

-Pettersson undrar när det är dags för Sveriges nästa “paket”? Sverige har hittills skickat elva stödpaket och enligt president Volodymyr Zelenskyj har det mesta kommit fram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Britterna skickar ”Storm Shadow” till Ukraina

 1. Om nu NATO anser att ett ryskt anfall är överhängande så är det extremt korkat att visa den hand man spelar med. En kryssningsmissil kan lätt hamna i ryska händer och med motståndarens vapen i sin hand så är det bra mycket lättare att ta fram motmedel.

 2. Jag har följt Gammeldags Fascists absurda inlägg en tid. Kan det vara så att han behöver hjälp med sin verklighetsuppfattning? Det händer en del människor att hjärnan ställer till det för dem och att inte alltid psykofarmaka hjälper.
  Kanske ett bakverk från den här bagaren i Moskva kan hjälpa?

  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/rysk-bagare-riskerar-f%C3%A4ngelse-f%C3%B6r-fredst%C3%A5rtor/ar-AA1b3FGb?ocid=msedgntp&cvid=f6af23a63b6d4c12b1aedbe30a24b77e&ei=33

  19
  7
 3. Att det överhuvudtaget finns människor som tror att mera vapen och ammunition leder till fred i Ukraina är för mig obegripligt.
  Lever man i “gråzonen” så ser man bara mera död och förödelse i landet.
  Att EU sen skulle vara ett fredsprojekt är en stor lögn som alla borde se vid det här laget.
  Man kan tro att EU är en fortsättning på “tredje riket” när man ser deras agenda och historia.
  EU:s första ordförande var ju Nasisten Walter Hallstein.
  Och firandet av Nazismens fall uteblev ju i EU den 9 maj.

  25
  70
  • Gamling, “Att det överhuvudtaget finns människor som tror att mera vapen och ammunition leder till fred i Ukraina”

   Jag har aldrig sett att du velat att Putin invaderade Ukraina utan vapen eller att Ryssland ska avväpnas så det blir fred.

   Det är obegripligt att det överhuvudtaget finns människor som tror att en invasion med vapen leder till fred. Du är en hycklare av obegripliga mått.

   54
   18
  • Tovaritsch Gammeldags Ryss,
   Du avslöjar dig hela tiden med att du inte är svensk. Här i väst firas segern över det socialistiska Tyskland den 8 maj som är segerdagen för Europa.

   Men då du inte anser att mer vapen och ammunition leder till fred i Ukraina så borde du vara överlycklig nu när putteterroristernas vapen- och ammunitionsdepåer sprängs i luften eller förstörs när tågen med lastvagnar förstörs. Då blir det mindre vapen och ammunition vid fronten och det är ju positivt!

   Med denna nya kapacitet så kan Ukraina slå ännu djupare in på ockuperad mark mot depåer som till dags dato inte kunnat nå men som de vet finns där. Nu flyger de också i luften och då blir det ännu mindre vapen och ammunition till putteterroristerna vid fronten och det är ju bra!

   Så du får se det positiva i att Ukraina får bättre vapen att likvidera putteterrorister, det förkortar kriget avsevärt och räddar ukrainska liv vilket är det viktiga.

   46
   16
  • USA har mest och starkast vapen. Ingen vågar sig på USA, viket garanterar USA fred.

   28
   10
  • Gammeldags fascist, för svensk är du inte! Det märks tydligt i dina fullständigt absurda kommentarer. Är det en följd av analfabetism eller är det bara så att du glömt ta din medicin? KRYA PÅ DIG!

   18
   7
 4. Nu ska du se att det blir fred fort !
  Putte kommer att bara springa till Haag.

  17
  22

Kommentera