Varför mobbar utbildningsministern Elsa Widding?

INRIKES. Mats Persson är en liberal politiker, 43 år. Han är ordinarie riksdagsledamot sedan 2014, invald för Skåne läns södra valkrets. Han var tidigare vice förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet (LUF). Mellan 2009 och 2014 var han regionråd för Liberalerna i Region Skåne. Persson valdes in Liberalernas partistyrelse 2011 och var från maj 2016 till februari 2019 partiets ekonomisk-politiske talesman.

Sedan 18 oktober 2022 är han Sveriges utbildningsminister och chef för utbildningsdepartementet i Regeringen Kristersson.

-Pettersson säger att i egenskap av utbildningsminister och enligt egna ord emot “cancelkultur” borde Mats Persson svara på frågan om vilka konspirationsteorier Elsa Widding ger stöd till.

Mats, du har haft tre veckor på dig. Varför svarar du inte?

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Varför mobbar utbildningsministern Elsa Widding?

 1. Liberaler går att lita på lika lite som Sossar… Elsa är faktabaserad men L och S är flummiga precis som MP och C

 2. Mats Persson, en ekonom som har disputerat om immigranters sjukskrivningar och tidiga pensioneringar. Det förklarar att han ingenting begriper vare sig om klimat eller energi.
  En utbildningsminister skall naturligtvis ha en naturvetenskaplig/teknisk utbildning om han skall kunna utföra sitt ministerjobb till belåtenhet.

 3. Orsaken till att han håller på dom han gör är att Elsa har en högre utbildning! Som utbildningsminister Jan man ju inte tåla att någon granskat dessa då kallade forskningsresultat!
  Idén med forskning är att resultatet skal granskas av andra forskare.. ommaninte gör det då får man konstiga resultat i form av forsknings fusk så kallad genusvetenskap eller tatuerade grodor eller andra konstigheter som i princip utgör all så kallad miljöforskning som fullständigt saknar forsknings grunden ,
  Och till det så är ju utbildninministern den högst ansvarige för forskning i högskolor och andra utbildningar!
  Det är ganska självklart att han inte tillåter sig att bli över bevisad någon med bättre forskningsförmåga..

 4. Han är tydligen Liberal och inte centerpartist, skit samma föresten, de tär bara att lyssna på Johan Persson malande så förstår man varför denne typ kan skryta med titlen utbildningsminister?

  • Centerpartiet är inte med i riksdagen. Liberalerna däremot sitter med i regeringen. En regering som stöttas av Sverigedemokraterna.

 5. Vad vet denne Pelle Jöns om kunskap? Själv är han i total avsaknad av denna vara?

  Lille vän, ta gärna en debatt med Elsa Widding, gärna i en TV kanal? Men garranterat
  vågar du inte det, Elsa Widding behöver inte bevisa något, hennes jobb i den Svenska
  och Finska energibranchen säger allt, men att bli vald till utbildningsminister utan utbildning i en Svensk regering säger mycket.
  Ta istället tag i dom avarter i ditt eget parti som sysslat med barnporr och andra snaskigheter!

  13
 6. Jag skriver det min gamle far brukade säga: Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt, men …

  “”Särskilt i våra tider som är så neurotisk och stirrig. Ett förfluget ord görs till stor skandal. Medverkan på en konferens leder till anklagelser om att hålla med det som någon bland hundratals andra på konferensen råkat göra eller säga. Allt enligt konspirationsteorin ”guilty-by-association”. Tänk om både journalister och politiker kunde hålla sig till sakfrågor, det som har betydelse för samhället rent konkret. Och lägga rädslor, misstänkliggöranden och konspirationsteorier åt sidan.”” SAMTIDEN [2023-05-10]

  16
 7. Johan Pehrson borde tala om för Mats hur fan man beter sig, men tyvärr så är Pherson, likt Löfvén, en typisk korvätare som hamnat helt fel i politiken.

  24
 8. Undrar om inte Mats Persson skulle passa in bättre i socialdemokratiska partiet. Där har man som princip att slänga skit och tillmäle, på människor, vars uppfattning man inte delar. (Beror ofta på att man inte fattar.)
  Har man inte kunskap och argument, ska man hålla truten stängd!
  För övrigt hoppas jag vi kommer slippa dessa ”vridna” liberaler efter nästa val, för all framtid.

  44
  • Jag vill mena att mobbingen är gränslös i vår demokrati.. Särskilt när det gäller utsatta kvinnor. Frihet, jämlikhet och broderskap.

   17
 9. Två Norrlandsläkare träffades, den ena var kvar med sin praktik i Norrland, den andra i Skåne. Har du stött på något extra ordinärt frågade norrlänningen? Ja svarade han i Skåne: Jag träffade en skåning som led av mindervärdighetskomplex.

  19
  1
  • Det också. Så fungerar det på de flesta arbetsplatser i landet. Avundsjuka och rädsla att någon kan vara viktigare i chefens ögon än en själv. Det sker alltid en hel del bakom ryggen mellan arbetskamraterna.
   Har du fel utseende, fel dialekt, eller lite avvikande klädsel.

 10. Ett drev igångsatt av EXPO och Jimmie Åkesson med dennes såta vänner i sveriges demokratiska komintern. Mats Persson är bara en nyttig idiot som lurades till att få fart på drevet. Elsa Widding var en stor tillgång i valrörelsen. Efter valet blev hon en belastning. Jag hoppas innerligt att hon har styrkan att sitta kvar på sin stol i riksdagen. Sin stol!

  35
  3
  • Tror inte Jimmie Åkesson har något ansvar för mobbincen, men väl en del av hans medarbetare.
   Det råder nog en hel del konflikträdsla hos ledningen för det partiet. Det finns också en del typer där som utnyttjar situationen.

   • Du är all bra naiv Bosse. Jimmie Åkesson medverkar självfallet i den här avrättningen. Dessutom är han ytterst ansvarig vad som händer i partiet. Och han blir inte nöjd förrän han har tagit ifrån Elsa Widding hennes plats i riksdagen. Att det finns rädsla för konflikter inom sverigedemokraterna råder ingen tvekan. Men det är inte de i partiledningen som är rädda. Det är de andra i partiet som rädda för att hamna i onåd hos de fyras gäng. Ve den som dristar sig att prata med Elsa Widding i riksdagen. Det gäller alla ledamöter i alla partier. Inte bara liberaler och sverigedemokrater.

 11. Anfall är bästa försvar. I synnerhet när man är ute i ogjort väder .
  Rent allmänt får man nog inse att gamla FP-are är svamlare.
  De pratar så fint om liberalism och frihet .
  Det är bara läpparnas bekännelse.
  I verkligheten är de som Mats P och killen vid grillen .
  Det är ingen tillfällighet att de befinner sig under 4 procentstrecket .
  Sverige befinner sig i tillnyktringen tid .
  Och då hänger inte stofilerna med . Varken de gamla eller de yngre .
  Annie Lööf är ett strålande exempel på en politiker som helt fastnade i ett obsolet tänkande och politikutövande .
  När självgodgeten tar över och verklighetsuppfattningen skyms av av den egna förträffligheten, går det fort utför .
  Dessbättre.

  46
 12. En snorig 40åring med en uppväxt på dagis med sosse uppfostran, kan vara förklaringen på hens oförskämdheter.

  47
 13. Etablissemanget vill bevara bilden av att en SD-are är en vit man, därför kan man göra karriär på att mobba bort kvinnor från SD. Samma som med Ebba Busch!
  Etablissemanget avslöjar med den mobbningen att deras största rädsla är att kvinnor börjar gilla och rösta på SD. Det är också en av SD´s största utmaningar.

  Etablissemanget vill heller inte att svenska medborgare ska veta att hbtq, judar och medborgare med utländskt påbrå är medlemmar och arbetar inom SD. Media har en stor dela av ansvaret här, media veta att “media berättar medborgarnas verklighet”. Känner en kvinnlig medborgare att hon är ensam kvinna att gilla SD så känner hon kanske sig utanför eller sårbar, så vill media ha det! Sköra och sårbara medborgare är lättast att manipulera.

  37
 14. Isses dock intressant att Tweeten finns lagrad…. SvD borde redovisa de källor de refererar till……. MEN MP som politiker skall naturligtvis vissa vilka källor man refererar till det är ju allvarliga beskyllningar…. Jaa rörande klimatet är ju frågan vad menar karln? Vad är konspirationen? Att klimatet kommer att ändras…. hur? Bra eller dåligt? Jaa i norr torde de flesta gilla varmare tider….. tänk om man kan odla vindruvor vid polcirkeln…. Vaccin? Vad menar karl…. det som talas om är det genpreparat som kom på marknaden slutet 2020 endast EUA dvs något man trodde skulle göra nytta mot ett s.k. virus….. klarar inte Koch´s postulat men något finns det ju som gör folk sjuka och som smittar human2human…. sedan att det s.k. vaccinet fungerar, väl, något bättre än Ivermectin t.ex. eller kanske inte eftersom den naturliga immuniteten kommer i spel…… förintelsen är ju ett brett begrepp MEN under ww2 pågick en hel del saker av gossar som inte åminnes som svärmorsdrömmar precis…… 6miljoner döda…. genetiskt utvalda…. förmodligen fler pga sina åsikter.. och att man valde ut fler … Dresden var väl ganska onödigt…… militärt…. osv…. beklagligt att politiker följer populismen… MEN inte oväntat att L tillhör den skaran…… “Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”

  7
  2
 15. Dom som sätter sig på höga hästar och vill framstå som ” goda” med dom “rätta åsikterna” behöver tydligen alltid någon att angripa och vuxenmobba.Då känner dom sig ännu “godare “.Elakhet och självgodhet är ingen klädsamma egenskaper…

  57
 16. Han är dels en ”ätbart bjäbbig besserwissrig folkpartist och LUFfare – en av några 100:
  Dels är han oerhört avundsjuk!

  48
  1

Kommentera