Fem araber får skärpta, men fortfarande låga straff för grov gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Hovrätten över Skåne och Blekinge, mål: B 522-23, ger högre straff för den grova våldtäkten i Kunggsparken, Malmö i oktober förra året. I övrigt gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten.

Även hovrätten dömer de fem tonåringarna, 15–18 år gamla vid gärningstillfället, för grov våldtäkt mot en kvinna i Kungsparken i Malmö den 22 oktober 2022.

Det var fråga om fem gärningsmän som delvis samtidigt och annars i en följd utsatte målsäganden för olika typer av samlag. Visst våld förekom. Dessa omständigheter gör att straffvärdet överstiger minimistraffet för grov våldtäkt, säger hovrättspresidenten Ylva Norling Jönsson, ordförande i målet.

Straffvärdet motsvarar sex års fängelse, vilket är ett år högre än vad tingsrätten hade kommit fram till. Det innebär längre straff för samtliga utom för 15-åringen som döms till sluten ungdomsvård i 9 månader i stället för ungdomsövervakning.

 • Amer Tamem, född 2004, medborgare statslös, döms till fängelse i ytterligare tio månader, sammanlagt fem år och tio månader.
 • Hussein Mashan, född 2005, medborgare i Syrien. Döms till sluten ungdomsvård i ytterligare tre månader, sammanlagt ett år och fyra månader.
 • Adham Al Sayasneh, född 2005, medborgare i Syrien, döms till sluten ungdomsvård i ytterligare tre månader, sammanlagt ett år och fyra månader.
 • Yamen Aldughaim, född 2006, medborgare i Syrien. Döms till sluten ungdomsvård i ytterligare två månader, sammanlagt ett år.
 • Tayssir Hedar, född 2007, medborgare i Syrien. Döms till sluten ungdomsvård i 9 månader i stället för ungdomsövervakning.

Hovrätten höjer även skadeståndet med 50 000 kronor till totalt 366.800 kronor, vilket ska betalas solidariskt.

Samtliga fem tilltalade hade överklagat tingsrättens dom och yrkat på att frikännas. Målsäganden har också överklagat domen och yrkat på högre straff. Hovrätten har gått igenom samma bevisning som presenterades i tingsrätten.

Vid en samlad bedömning får målsägandens version av vad som hände vid tillfället starkt stöd av utredningen i övrigt. Vi anser att hon är både trovärdig och tillförlitlig. Därmed är det styrkt att de tilltalade agerade tillsammans och i samförstånd. Samtliga tilltalade ansvarar fullt ut för gärningen i dess helhet och ska dömas för grov våldtäkt, säger Ylva Norling Jönsson.

Rätten är enig.

-Pettersson säger att straffen fortfarande är för låga, rimligast, billigast och effektivast vore utvisning på livstid direkt.

***

TIDIGARE 2023-02-03. Fem araber får löjliga straff för grov gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Malmö Tingsrätt, mål: B 11105-22, har dömt fem tonåringar för grov våldtäkt. Den äldste av dem var 18 år och den yngste var nyss fyllda 15 år, när de fem tonåringarna tillsammans utsatte målsäganden för våldtäkten. Sent på kvällen den 22 oktober förra året patrullerade polis i Kungsparken när de fick syn på några personer i ett buskage. Polisen trodde först att det rörde sig om personer som hanterade narkotika. När personerna uppmärksammade polisen sprang de från platsen men polisen kunde mer eller mindre omedelbart gripa en av personerna. En kvinna kom sedan ut från buskaget och berättade för polisen att hon hade blivit våldtagen av personerna. Kort därefter grep polisen ytterligare tre av personerna och den femte greps påföljande dag. Åklagaren åtalade alla fem personerna för grov våldtäkt.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

En av tonåringarna som åtalades förnekade att han haft sex med målsäganden medan de övriga medgav att de hade haft sex med målsäganden men att det skett med hennes samtycke.

Tingsrätten menar att målsäganden på ett trovärdigt sätt berättat om vad tonåringarna utsatte henne för. Hennes berättelse får också ett mycket starkt indirekt stöd av hur polismännen, som kom till platsen, uppfattade hennes sinnesstämning och även av iakttagelser som gjordes av den läkare som undersökte målsäganden. Personer som pratat med målsäganden efter händelsen har berättat om hur händelsen påverkat henne och beskrivit att målsäganden avskärmade sig från omvärlden.

Tingsrätten menar att den bevisning som åklagaren presenterat är så pass stark att samtliga fem tonåringar ska dömas för grov våldtäkt. Påföljden för artonåringen har bestämts till fem års fängelse. Två sjuttonåringar döms till sluten ungdomsvård i drygt ett år. En sextonåring döms till tio månaders sluten ungdomsvård. Gällande femtonåringen har tingsrätten bestämt att han ska ha ungdomsövervakning under ett års tid. Araberna ska solidariskt betala skadestånd på 316 800 kr till kvinnan.

 • Adham Al Sayasneh, född 2005, medborgare i Syrien, döms för grov våldtäkt till sluten ungdomsvård 1 år 1 månad. INGEN UTVISNING. Advokaten får ersättning av staten med 209 814 kr.
 • Hussein Mashan, född 2005, medborgare i Syrien. Döms för grov våldtäkt till sluten ungdomsvård 1 år 1 månad. Advokaten får ersättning av staten med 202 959 kr.
 • Tayssir Hedar, född 2007, medborgare i Syrien. Döms för grov våldtäkt till ungdomsövervakning i 1 år. INGEN UTVISNING. Advokaten får ersättning av staten med 164 598 kr
 • Yamen Aldughaim, född 2006, medborgare i Syrien. Döms för grov våldtäkt till sluten ungdomsvård i 10 månader. INGEN UTVISNING. Advokaten får ersättning av staten med 175 074 kr.
 • Amer Tamem, född 2004, medborgare i statslös, vilket brukar betyda en så kallad palestinier. Döms för grov våldtäkt till fängelse i 5 år. INGEN UTVISNING. Advokaten får ersättning av staten med 188 803 kr.
 • Kvinnans biträde får ersättning av staten med 142 819 kr.

***

TIDIGARE 2022-12-16 Fem araber åtalas för grov gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Fem personer åtalas för att tillsammans ha våldtagit en kvinna i Kungsparken i Malmö i oktober i år, rapporterar Sydsvenskan.

De fem som åtalas är tonåringar – den yngsta av dem 15 år. Samtliga åtalas för grov våldtäkt.

Det hela ska ha skett vid en lekplats i Kungsparken. En polispatrull uppmärksammade händelsen och avbröt det hela.

Fyra av dem nekar till brott. En medger att händelsen ägt rum men hävdar att det inte skett något brott.

-Pettersson noterar att Sydsvenskan “glömmer” att nämna ynglingarnas bakgrund…Namnen längre ned…

***

TIDIGARE 2022-10-26 Fem minderåriga araber häktade misstänkta för grov våldtäkt i Malmö

BROTTSLIGHET. De fem unga män som greps i lördagskväll och suttit anhållna sedan dess misstänkta för grov våldtäkt har idag häktats på sannolika skäl vid Malmö tingsrätt, målnummer B 11105-22. Som så ofta var det inte Kalle, Lasse och Pelle som var i farten utan fem araber.

Kammaråklagare Kristina Amilon hade begärt att de fem unga män som varit anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt i Kungsparken i Malmö ska häktas på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Under onsdags eftermiddag häktades alla fem av tingsrätten.

 • Adham Al Sayasneh, född 2005, medborgare i Syrien.
 • Hussein Mashan, född 2005, medborgare i Syrien.
 • Tayssir Hedar, född 2007, medborgare i Syrien.
 • Yamen Aldughaim, född 2006, medborgare i Syrien.
 • Amer Tamem, född 2004, medborgare i statslös, vilket brukar betyda en så kallad palestinier.

Bilbränderna, skjutningarna, gruppvåldtäkterna hänger på namnen…

TIDIGARE 2022-10-24 Fem minderåriga anhållna misstänkta för grov våldtäkt i Malmö

BROTTSLIGHET. Fem minderåriga ungdomar är anhållna misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i Kungsparken i Malmö i helgen. Händelsen utreds som grov våldtäkte,Lasse

Malmö får 16,5 miljoner om dagen. Drygt 6 miljarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens.

Vi kommer att höra berörda personer och genomför nu en rad tekniska analyser för att gå igenom händelseförloppet, säger kammaråklagare Kristina Amilon som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Polisen larmades om våldtäkten under natten till söndag.

Senast på onsdag kl. 12 ska åklagaren fatta beslut om att begära personerna häktade eller släppa dem på fri fot.

-Pettersson tror inte våldtäktsmännen heter Kalle, Lasse och Pelle. Det är inga fördomar utan erfarenhet…

Om gruppvåldtäkt på bloggen…

Minderåriga = under 18 år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Fem araber får skärpta, men fortfarande låga straff för grov gruppvåldtäkt

 1. De importerade kriminella gör brott på brott, straffen minimala och ingen utvisning, men det blir du och jag som ärliga hårt arbetande Svenskar som får BETALA DERAS ADVOKAT KOSTNADER !!!

 2. Kan någon normalbegåvad Svensk tala om vad det är för skillnad på om det är Sossar eller Moderater som har makten i vårt land. När det gäller import folkets kriminella handlingar blir det INGEN UTVISNING !!!
  Kristersson eller Magdalena Andersson som har makten så blir det INGEN SKILLNAD.

  11
 3. “”NYTT INSLAG I DEN SVENSKA FAUNAN”
  Den arabiska göken (parasitus mussellimus) har på senare år haft en kraftig utbredning i norra Europa, mycket på grund av att arten saknar naturliga fiender här. Hanen kan enkelt kännas igen, framför allt på den svartmuskiga fjäderskruden och ett högt irriterande läte. Honan har en heltäckande fjäderskrud där bara ögonen syns och underlåter sig inte att varken synas eller höras. Hanen har vanligtvis upp till fyra honor och det är inte ovanligt att hanen har ihjäl någon av dem ifall hon skulle misshaga honom på något sätt. Något som den arabiska göken har gemensamt med andra gökar är den så kallade häckningsparasitismen. Göken väljer att inte själv föda upp sina egna ungar utan letar upp en värdfamilj där ungarna placeras. Gökungarna sparkar sedan ut värdfamiljens egna ungar och kräver sin rätt att bli matad av sin nya värdfamilj med stor auktoritet.
  Något som särskiljer arabiska göken från övriga gökar är att vuxna individer ibland låtsas att vara ungar och sätter sig i ett främmande bo med gapande munnar. Då detta är ett mycket främmande beteende blir värdfamiljen så förvirrad att de genast börjar mata den nya ”glupska” ungen. Arten är en flyttfågel men med den underliga egenskapen att de aldrig flyttar tillbaka. De anpassar sig snabbt till det rådande klimatet och ser till att få sina behov tillgodosedda av sina nya värdar. Man spår att inom en snar framtid kommer den arabiska göken konkurrera ut andra arter, men vem ska då försörja den?

  18
 4. Byt ut dessa fem avarter mot istället fem Svenskar, vilket satans liv det skulle blivit på alla batikhäxor och kvinnosakaskvinnor, som nu håller käften stängd?? Vilka vemliga ynkryggar. Sitter det bara sossar och miljöpartister i alla tings o hovrätter?

  20
  • De enda som tycker mer synd om idioterna är vänster folket och de där kvinnor som demonstrera för dessa avarter. Vi andra ser inte till vilken nytta de gör här.

 5. Jobbigt med feminister i domstolarna i södra Sverige .
  De vill att alla kvinnor ska bli behandlade som sina muslimska systrar .
  Toxisk feminism kallas det .

  19
 6. Förstår varför inte domstolarna utesluter utvisning? Skicka tillbaks dom direkt till landet de kommer ifrån utan dröjsmål, varför ska de vara kvar överhuvudtaget?

  27
 7. En kändiskvinna fick en klapp på rumpan för tjugo år sedan och etablissemanget vrålar av förtrytelse över övergreppet. Drev startas och straff ska utmätas. Oskyldiga tappar både tilltro och fotfäste och straffas, indirekt, med döden. Lite spill får man förstås räkna med för den goda sakens skull och när rättvisa ska skipas.
  En vanlig tjej blir gruppvåldtagen och etablissemanget har i bästa fall andra prioriteringar att skräna om. I annat fall ska vanligt folk övertalas till att ”förstå” våldtäktsmännen. Att förespråka utvisning, när det är möjligt, anses ondsintare än den begångna våldtäkten.

  ”Allas lika värde” är en enda stor lögn.

  30
 8. Varför är vårt rättssystem så slappt och tafatt?

  Våldtäkt skall vara skäl för omedelbar utvisning på livstid av utlänningar!!

  Politikerna sviker sina väljare. ONDSKA drivs INTE bort genom snällism!!

  VARFÖR STEPPAR INTE JOMSHOF (SD 20%) UPP OCH SER TILL ATT STRAFFPÅFÖLJDERNA SKÄRPS??

  SKYDDAR ÄVEN (SD 20%) INVANDRAR KRIMINELLA???

  VEM SKYDDAR I SÅ FALL OSS SVENSKAR?? SVAR: INGEN!!!!

  13
  4
 9. Jag vill se statistik över våldtäktsbrott, från 1960 talet fram till nu. Det kan finna ledtrådar till varför det ser ut som det gör idag.

  25
  • Alla fem borde fått samma straff. Alltså minst fem års fängelse och livstids utvisning efter avtjänat straff.
   Regeringen Kristersson är främst ansvarig för att ingenting händer.
   Troligen är det liberalerna som är vara motvalds till allt som SD vill genomföra. Och Kristersson bryr sig bara om att få flyga omkring i det nya
   regeringsplanet och träffa andra länders ledande politiker.

   15
   • Regeringen Kristersson har inget med dessa straff att göra. Straff mäts ut efter lagen som gällde vi brottstillfället.

    5
    1
 10. Kasta ut dessa kriminella och djävliga ungdomarna. Genast!

  Vi behöver inte ha den skiten hos oss.
  De sugna tjejerna får hålla till godo med vitt kött.

  17
 11. En del av begåvningsreserven hos Löfvens ”kompetensregn”…
  Varför inte hyra fängelseplatser i Rumänien eller Bulgarien?

  Både billigare och mer … preventivt

  28
 12. Nu är det inte utvisning som är billigast, det finns mycket billigare metoder, som t.ex. de som praktiseras i Iran.

  24

Kommentera