84.764 krigsförbrytelser registrerade i Ukraina

UKRAINA. Ryska styrkor har begått 84 764 krigsförbrytelser och aggressionsbrott i Ukraina sedan starten av Rysslands totala krig 24 februari 2022, enligt Ukrainas riksåklagare. Åklagarmyndigheten rapporterade att 650 misstänkta som påstås vara ansvariga för dessa brott är ryska soldaterna och landets politiska ledning, rapporterar Kyiv Independent.

Ukrainska brottsbekämpande myndigheter sa att Rysslands krig mot Ukraina har dödat minst 478 barn och skadat minst 963 sedan den 24 februari 2022.

Det verkliga antalet barn som dödats och skadats på grund av Rysslands krig förväntas vara högre eftersom den nuvarande räkningen inte inkluderar offer i ryskockuperade områden eller där fientligheterna pågår.

Tidigare under dagen sa Ukrainas presidentkontors biträdande chef Ihor Zhovkva att 36 länder redan hade anslutit sig till kärngruppen för den särskilda domstolen för de ryska krigsbrotten.

I augusti förra året fick Amnesty International hård kritik för en rapport som anklagade Ukraina för att försätta civila i fara. Amnesty har därefter låtit experter på internationell rätt göra en oberoende utvärdering av slutsatserna – som landat i kritik mot organisationen, skriver New York Times som tagit del av den 18-sidiga rapporten.

Enligt utvärderingen var Amnestys uttalanden oprecisa och otillräckligt underbyggda. Samtidigt medger utvärderingen att det var korrekt att ta i beaktande om även den som försvarar sig följer krigets lagar.

New York Times skriver att organisationens styrelse har suttit på den kritiska rapporten ”i månader”. En källa uppger för tidningen att en tidigare version av utvärderingen gick längre i kritiken men att Amnesty lyckats mildra de skarpa formuleringarna något.

-Pettersson väntar på “rysstrollens” sanning när de som fyra-åringar på dagis påstår att även USA har begått krigsbrott som om det skulle ge Putin rätt att mörda. Konstigt nog tar “trollen” aldrig upp Sovjet grymheter eller Rysslands terror under senare år…

ICC Internationella domstolen efterlyser Vladimir Putin…

Myter för rysstroll…

Sju myter och fakta om konflikten…

Bilder från 26 januari 2022

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “84.764 krigsförbrytelser registrerade i Ukraina

 1. Bara dom sista 20 åren så är invandrarverket skyldig till 400.000 grova våldtäkter plus oräkneliga mord, misshandel, mordbränder, bilbränder, stölder, upplopp, terror mm.mm. p.g.a. sin hejdlösa massimport av utländska vildar/banditer/mördare.
  Och Sverige ligger inte i krig, trots det har vi krigsliknande situationer i hela landet.
  Ribbenvik och hela hans anhang bör ställas inför domstol och dömas till lagens strängaste straff.

  PS. Blir intressant att se hur många extrem-socialister det är på bloggen i dag!

  27
  4
 2. Utöver alla brott dom har begått i Ukraina kan man tillägga hot om våld mot andra länder
  däribland Sverige, vad man däremot inte kan skuldbelägga Ryssland för är att vi har haft en samling naiva och korkade politiker som sett till att vårt försvar krymt från ett av Europas bästa på 60-70 talet. Med nedläggning av Regemente och flygflotiljer på flera
  platser har gjort försvaret till ett något större Hemvärn.

  Försvaret är ett särintresse. Vi skänker försvarspengarna till andra länder och tar emot
  andra länders medborgare som får samma standard som dom som jobbat i 55 år här??

  24
  7
 3. FASCISMEN är INTE intresserad av logiskt tänkande.

  FASCISMEN är bara intresserad av att förslava eller förinta de man INTE tycker har rätt att existera genom TERROR och ONDSKA!!

  FASCISM och ISLAMISM bygger INGA framgångsrika och fredliga samhällen!

  29
  5

Kommentera