En tillnyktring inom migrationspolitiken

INVANDRING & JORNALISTIK. Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. De kraven är ett skämt. Det är svårt att förstå varför vi behöver importera diskare, pizzabagare, städare med flera när vi har en miljon friska, bidragsberoende människor i landet och den svenska modellen – arbetsgivarna, S och LO har haft åtta år på sig att göra något åt problemet.

Det går oerhört långsamt men det läggs förslag som verkar vettiga. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard och justitieminister Gunnar Strömmer verkar vettiga, speciellt när man jämför med deras föregångare.

Nu är regeringen och SD överens om ett fördubblat försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare, något som kommenteras på ledarsidorna.

Migrationspolitiken håller på att nyktra till, enligt Expressens ledarredaktion.

”Det nya lönekravet kommer förstås inte ensamt att utradera skuggsamhället […] Men torsdagens besked är ändå ett steg i rätt riktning.”

Förslaget kan ses som resultatet av en dragkamp inom regeringsunderlaget, enligt Sydsvenskans ledarsida – mellan L som ”traditionellt varit för en liberal arbetskraftsinvandring”, M som ”slits mellan näringslivsvänlig hållning och restriktiv migration” och SD ”som helst inte vill ha någon invandring alls”.

-Pettersson säger att en stor anledning till att vi har det som vi har det med migrationen är att journalisterna inte gjort sig jobb att kritiskt granska makten. De har i stället skyddat makten och jagat de kritiska.

Och media verkar inget lärt, nu håller de på att göra samma misstag med klimatpolitiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “En tillnyktring inom migrationspolitiken

 1. Det låter för det mesta som invandringspolitiken är ett fristående politikområde.
  Invandringspolitiken är dikterad av SOCIALDEMOKRATERNA.
  Och de partier som jamsat med får en plats vid syltburken .
  Nu när Centerpartiet vill införa Sharialagar i Sverige kan vi nog räkna bort dem .
  Och ni takt med att allt SOSSEmygel uppdagas och blir synligt för skattebetalarna kommer deras politiska plattform att krympa .

  13
 2. Det var väl så vänstern ville ha det, de tyckte väl att alla sätt att öka invandringen på var bra, man tog gärna in lågkvalificerad eller oanställbar arbetskraft samtidigt som man propagerade för att vi behövde öka invandringen för att “klara arbetsmarknaden”….

  Underligt hur saker kan ändra sig. För bara några år sedan skulle det hetat “rasism” istället för “tillnyktring” i invandringspolitiken.

  17
 3. Stegvis kommer nya förslag från regeringen som förändrar de tidigare sanslösa villkor som vänstermöglet har stått för.
  Det börjar kännas som man tar detta på allvar. Tvärtemot vad vi tidigare har “hört” från Ygeman och Morgan Johansson – dessa genomkorrupta figurer.
  Äntligen i fas med vad majoriteten vill!

  20
 4. Där är rätt många steg i rätt riktning som den nya regeringen behöver att ta efter 20 års
  misskötsel!

  33
 5. NEJ!!!

  Detta är INTE vad jag röstade för!

  Hur många svek tål (SD 20%)?

  Är det (L 4%) som dessutom lovat jobba för en massa undantag som styr Sverige??

  24
  5
 6. Även sjukt att det är så lätt att få uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap bara för att ha jobbat något år i Sverige!

  45

Kommentera