Ni måste förstå att detta är ett världskrig

RYSSLAND. Ukrainakriget är inte en enskild galnings infall – Ryssland har varit på väg mot det i flera århundraden, enligt den ryske professorn och författaren Sergei Medvedev.Den ryska staten är ett odjur som måste besegras, anför han. Folk i väst har inte insett det ännu, men det är redan ett världskrig som pågår.

Rysslands agerande i dag är resultatet av något som har pågått i flera århundraden, anser Sergei Medvedev, statsvetare, journalist och författare som i många år var professor vid den framstående handelshögskolan i Moskva och en liberal röst i Rysslands krympande medielandskap.

Han jämför med en lavin: Snön hade fallit länge, drivorna låg tunga på toppen och det räckte med en dumdristig skidåkare för att katastrofen skulle vara ett faktum.

— Vladimir Putins roll är den att han bara gav sig ut och gjorde det.

Förberedelserna för kriget har pågått i omkring 15 år, bedömer Medvedev. Kanske 20. Han pekar på hur Putin tidigt började stärka sin makt och koppla ett grepp om systemet. Redan 2007 beklagade sig den ryske presidenten över uteblivna “säkerhetsgarantier” från väst, vilket var hans ledmotiv till den fullskaliga invasionen av Ukraina.

Det var hans första krigsförklaring, enligt Medvedev.

Men missta er inte: Det är inte kriget om Ukraina. Det är ett krig mot väst. Putin och många i det ryska samhället ser detta som en existentiell kamp mellan Ryssland och väst som har pågått i århundraden. Nu är det dags för avgörandet.

Människor i omvärlden har länge levt i villfarelsen att Ryssland är ett land som alla andra, enligt Medvedev. Men det har aldrig varit demokratiskt på riktigt. Förtrycket och kriget är, som han ser det, en logisk följd av Rysslands historia, styre och traditioner.

När det gäller skuldfrågan för Ukrainakriget är Medvedev kluven.

— Folket har definitivt ett ansvar, men jag är osäker när det kommer till skuld. Det bär ansvar för alla de grymheter som skett långt tillbaka på 1900-talet, vilket har blivit ett normalt sätt att verka för den ryska staten och den ryska armén, som aldrig har ställts till svars för det, säger han.

Han syftar på allt ifrån krigsbrott under andra världskriget, sovjetiska pansarvagnar i Budapest och Prag, kriget i Afghanistan där åtminstone en miljon afghaner dödades. Tjetjenienkrigen, där hela byar ödelades. Och senare den totala sönderbombningen av syriska Aleppo.

I dag står världen mitt i den rasande lavinen, poängterar han. Omvälvningarna är av samma magnitud som de som skedde på 1930-talet, när omvärlden ännu inte hade insett vidden av det som pågick i Nazityskland, anser Sergei Medvedev.

För tyskarna tog det minst två generationer att bli ett vettigt land. Det krävdes ett totalt nederlag, utländsk ockupation, delningen i två stater och en omskolningsprocess som pågick i årtionden.

Vi kan inte leva vidare med Ryssland som det är i dag och ju förr väst förstår det desto bättre. Det finns inga andra alternativ än att rakt av besegra Ryssland. Det går inte att sitta vid sidan av.

Läs hela artikeln på Nyheter 24…

-Pettersson håller helt med professor Medvedev, det är inte en speciell militär operation som Putin säger utan ett ryskt krig mot väst och det är otroligt att folk här stödjer detta.,,

Marx, Engels, Lenin, Stalin och Putin, århundranden av terror.
Ryssland under 1500, 1600 och 1700-talen. Ryssland har inte blivit världens största land genom att vara snälla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ni måste förstå att detta är ett världskrig

 1. När Ryssland krossats, ska gränser mot landet stängas och inget humanitärt stöd lämnas. Ryska folket skall lida i många år. Ingen uppbyggnadshjälp, ska ges. Ryssland ska även bli en avstjälpningsplats för vänsterblivna hopplösa fall, från västländer.

  30
  14
 2. Fascist Ryssland har nog ingen framtid. Kanske är det en stundande kollaps vi ser.
  Hur skall 125 miljoner människor klara av att hålla ihop landet då det inte föds nog med barn och där medelåldern inte når mer än till 78 år? Alkoholismen är utbredd och fattigdom råder i stora delar av landet.
  Allt fler ser vad för nation Fascist Ryssland blivit. Även gamla sovjetrepubliker försöker hålla avstånd till Putins fascism. Så hur skall Fascist Ryssland klara sig? Handel med olja och gas samt metaller är allt de har. Men vem vill handla med ONDSKAN själv?.

  39
  11
 3. Denna rad av ryska terrorister har ett gemensamt, alla är massmördare utan framgång.
  Och det kommer sluta lika denna gång, troligen värre än någonsin för ryska folket.
  Risken för flyktingströmmar i framtiden är nog överhängande.
  Ukrainakriget är ett fullständigt vansinne från början till slut.
  Beträffande världskrig tror jag endast Ryssland vill få det till det.
  För omvärlden handlar det om att försvara Ukraina från den sjuka ryska aggressionen.
  Det finns nog inget intresse att anfalla Ryssland, vad skulle det tjäna till.
  Nu gäller det bara att få slut på lidandet i Ukraina.

  41
  10
 4. Ryssland måste knäckas i grunden, precis som Nazityskland.

  Att enbart kasta ut ryssarna ur Ukraina är otillräckligt.

  51
  13
  • Det vore som att vifta bort en irriterande fluga. Den kommer tillbaka så ja, flugsmällan måste fram.

   29
   8

Kommentera