Försenad vårflod ger högre elpris

ELPRISER & VÄDER. Kylan i mars och slutet av april fortsätter in i maj och det väntas mer regn i söder, snö i norr och lägre temperaturer. Detta försenar vårfloden och kan påverka elpriserna uppåt.

Blåsippa och tussilago. Vårblommorna är ungefär två veckor senare än förra året hos Pettersson i Södermanland.

Den 6 maj kommer Forsmark 1 att starta den årliga perioden av service och underhåll, vilket innebär att effekten kommer att gå ner i elområde 3. Dock är elöverföringen mellan elområdena stabil vilket leder till mindre elprisområdesskillnader. Det skriver Vattenfall i ett pressmeddelande.

Elprisområdesskillnaderna är fortsatt små och det som framförallt bidragit till detta är att priserna på kontinenten har varit mycket lägre och det har, trots tillfälliga avbrott, varit god tillgång på kärnkraft, säger Jonas Stenbeck, privatkundschef Vattenfall Försäljning.

Den förväntade tillrinningen från vårfloden till de svenska och norska vattenmagasinen är ett par veckor försenad men den hydrologiska balansen har förbättrats i det nordiska elsystemet. I och med att det blir varmare har de planerade årliga avställningarna för bränslebyte, service och underhåll inletts vid Sveriges och Finlands kärnkraftverk. Detta arbete kommer att successivt fortsätta till och med oktober och innefattar totalt elva reaktorer i Sverige och Finland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Försenad vårflod ger högre elpris

 1. Den svårt överviktiga Erika Bjerström borde äta mer wok-grönsaker, men inte så mycket spaghetti eller sockrat vetebröd.

  Nu blir anfallsvinkeln på flygmaskinens vingar mindre och hon sparar en massa flygfotogen, för att rädda jorden.

 2. Jag har inga problem med människor som är överviktiga, skulle de icke ha fräckheten att skriva oss andra på näbben, att vi borde äta mindre, eller sluta att åka bil, eller flyga som vi vill.

 3. Om det blir sen vår och svinkallt i norr eller söder, då är det väder, men om det blir en ovanligt varm vår eller sommar, då är det klimatförändringar, säger den synnerligen grisfeta övertunga lasten på flygmaskinen som flyger världen runt, belastar flygmaskinen med sin överdrivna tyngd av fett, letar värme, nämligen Erika Bjerström på SVT, förr aktiv i Miljöpartiet.

  Nu sitter fettot och solar sig efter att ha skrivit ett inlägg på SVT om jordens snara undergång.

 4. Att elprisområdesskillnaderna nu för tiden är små, beror på att konkurrensen om elen har ökat pga nya företagsetableringar uppe i Norra Sverige. Ju mer de håller på och fibblar med att få fram fossilfritt stål som är århundradets värsta energislukare, desto högre blir elpriset i närområdet.

 5. För inte så länge sedan sades det att elkraften i norr inte kunde överföras till elområde 3 och 4. Det spelade ingen roll hur mycket överskott vi hade i vattenkraften i norr.
  Hur skall de ha det på denna pajasmarknaden?

  10
 6. Sossepriser råder på alla områden i Sverige.
  Det är därför Dumberg och fladderMaggan pratar käftarna ur led
  Det är bara en sak sossarna klarar till fulländning.
  Att skylla ifrån sig

  19
 7. Oavsett vad som händer så går plötsligt elpriset upp. Man skyller på det ena och det andra. Jävla cirkus. Vi måste ha stabil och billig el och den går via mer kärnkraft och vattenkraft. Inget annat. Hur svårt är det att fatta detta ??

  30
 8. Vilken himla tur att vi stängt av 4GW+ stabil kärnkraft annars hade vi haft ett ännu högre elpris……. tyvärr har vi nu större utsläpp av koldioxid speciellt från reserveffekten…. bra dock med lägre elpris…. vi har hu ett elpris som är ner till 1/6 av vad det skulle vara med kärnkraft…..

  1
  18
  • Koldioxidens inverkan är det största bedrägeriet genom tiderna och folk går på det. 0,4% av något som förändrar hela världen? Den så kallade växthuseffekten är en förutsättning att människor kan leva på en högre latitud. Det är vattenånga som i huvudsak åstadkommer denna effekt. Anledningen till att koldioxid överhuvudtaget förekommer i klimatalarmismen är att en misslyckad politiker utan ett uns av teknisk eller naturvetenskaplig utbildning förlorade ett presidentval och med det sin födkrok.

   Utan kunskap och med uppenbarligt usla rådgivare så utsåg han koldioxiden till människans värsta fiende. Till saken hör att koldioxid är en livsnödvändig gas. Växter tar upp den och fotosyntesen omvandlar den växtnäring och syrgas. Om koncentrationen understiger 140 PPM så är det slut på allt liv som behöver syre, Nu är koncentrationen ungefär 400 PPM (0,4%).

   Den temperaturhöjning vi haft de senaste 150 åren är en återgång från den lilla istiden. Den har stagnerat sedan 20 år och vi är på väg mot kallare tider igen tack vare minska solaktivitet.

   20
   • Kjelle.

    På 70 talet så var det drivgasen i sprayflaskorna som orskade ozonålet, och förbjöds, men efter många år så fanns hålen slumpmässigt oavsett förbudet utan förklaringar.
    Rent påhitt lika jorden brinner upp, ja där skogen självantänder med lite hjälp av aktivisterna som vill detta(agendan). =pengar.

Kommentera