Svarta befrielsearrangörer åtalas som ryska agenter

UTRIKES. Fyra amerikaner knutna till African People’s Socialist Party och Uhuru Movement, har tillsammans med tre ryssar, anklagats för att ha konspirerat för att så oenighet i det amerikanska samhället, sprida rysk propaganda och olagligt ingripa i amerikanska val, enligt ett pågående åtal.

Omali Yeshitela, ordförande för den St. Petersburg-baserade Uhuru-rörelsen.

De åtalade underrättelseofficerarna påstås ha rekryterat, finansierat och instruerat amerikanska politiska grupper att agera som illegala agenter för den ryska regeringen och sprida pro-rysk propaganda, samt att delta i hemlig finansiering och dirigera lokala amerikanska kandidater till ämbetet.

De anklagade amerikanerna, inklusive Omali Yeshitela, ordförande för den USA-baserade organisationen, lades till ett befintligt fall i Tampa, Florida, som involverade Aleksandr Ionov, som beskrivs som grundaren av en Moskva-baserad organisation finansierad av den ryska regeringen för hemligt inflytande kampanjer i USA. Ett fokus för Ionovs påstådda påverkansoperation var att skapa sken av amerikanskt folkligt stöd för Rysslands annektering av territorier i Ukraina.

Uhuru-rörelsen har anklagats av statliga åklagare för att ha samarbetat med den påstådda ryska utrikesagenten Aleksandr Viktorovich Ionov för att så sociala klyftor i USA. Medlemmar av gruppen har rest till Sankt Petersburg , Ryssland, för att delta i en anti- globaliseringskonferens, och gruppen har också erkänt att den stöder Ryssland i dess pågående invasion av Ukraina .

Åtalet hävdar att Rysslands utländska underrättelsetjänst beväpnade amerikanernas första tilläggsrätt att dela landet och blanda sig i val.

Läs mer på USA:s justitiedepartement…

-Pettersson säger att svagbegåvade som sprider rysk propaganda finns på många platser, även på bloggen…

Myter för rysstroll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Svarta befrielsearrangörer åtalas som ryska agenter

 1. Ja det är ju besvärande när dom vill befria Ryssland ¿ Bör dom inte istället befria Afrika då från slavhandlare och jihadister. ! Och i USA kan ju indianerna kasta ut englsmän och annat patrask man importerar FN världens alla hörn

 2. Usch! Så får det inte vara: “att svagbegåvade som sprider rysk propaganda finns på många platser,”. Alla är lika värda såvida hen inte är vit. Då gäller att hon är mer värd än han

  6
  1
 3. I princip alla socialistiska rörelser har varma känslor för Moskva. Många av de äldre rörelserna har direkta kontakter med Moskva eftersom dessa har använts i närmare 90 år för att infiltrera och påverka väst av Moskva.

  17
  4
 4. “svagbegåvad” inte säkert, med den frenesi rysskommentatorerna jobbar så verkar de vara provokatörer.

  6
  13

Kommentera