16 thoughts on “Dagens Batteri Bil

  1. Ja man skall ha klart för sig att det är samma batterina i flygplan!!! Och dom är det inte riktigt lika lätt att kasta sig ur. Särskilt inte om det är tryck kabin i eländem.

  2. Angående färjor och elbilar. Inte att förglömma, är vägtunnlar tex. St Bernhardstunneln. Ett stopp, med batteribrand skulle även där, få ödesdigra konsekvenser.
    Den ovan brinnande bilen, släppte ut 10-tals gånger mer skit i luften, än min V8-drivna, törstiga bil, gör under hela sin långa livstid.
    Skulle aldrig få för mig att byta till ”andra laget”, så länge nuvarande teknik tillåts!

  3. Elbilar känns inte särskilt miljövänliga.
    Elbilarna ställer bara till en massa problem, dom suger ur elen ur ett redan sargat elnät..och driver upp elpriset helt i onödan.
    Elpriset och bränslepriserna med dess tillsatser driver upp inflationen som i sin tur driver upp bankräntan så alla som har bolån knappt kan bo kvar.
    Detta är problem som föregående regering Löfven och Stenevi skapade.
    Nu undrar man vem som ska städa upp efter dom… för oavsett vad nuvarande regering gör så gapar och skriker Socialdemokraterna och Miljöpartiet mfl.
    Vad vill dom ? Vill dom ha kvar eländet dom skapade under sina år vid makten ? Ja man fattar ingenting i detta sargade Sverige längre.

    25
  4. Organisationer som sätter upp ladd-stolpar bruka skryta om sina bedrifter. Ju fler stolpar desto mer hybris. Har sett bilder på dessa anläggningar där bilarna står packade som i en sardinburk. Endast en halv meters mellanrum. Kanske inte helt osannolikt att någon laddare drabbas av ett överslag och då lär spridningsrisken vara överhängande. Hela området förvandlas till en gigantisk masugn, men det stör väl knappast mp.

    42
  5. Det finns en kinesisk bil, BYD, vars premiumbil exploderar i aldrig tidigare omfattning i Kina. Förutom det har dess krockkuddar inte löst i i krockar, där övriga bilas kuddar utlösts.
    VI får hoppas att Hedin Bil, som är svensk importör, inte tar in den explosiva modellen och ser till att krockkuddarna inte är kinesiska knock-off, utan är AutoLiv original, för sina bilar.

    28
    1
    • Ska vi bara hoppas att kineserna inte fuskar?? All kinaskit borde förbjudas på våra vägar.

      Lita aldrig på en kommunist, som det gamla talesättet lyder.

  6. NÄR tänker rederierna börja tänka – mellan 🇸🇪+🇩🇰+🇫🇮 ..
    Jag åker INTE med så länge
    elbilar tillåts i lasten!

    51
    • Jag kan ha fel, men jag har stundom sett en mindre färja i Rödby. Jag har trott att den är avdelad för farligt gods.

      Mycket bra om så är fallet. Dit borde alla elfordon hänvisas. Eljest så visar nu erfarenheterna och säkerheten på att så måste ske.

      Eller hur Scandlines? Ni är väl rädda om alla oss andra som kommer i bussar och bensin/dieselbilar?

      12
  7. Den dag en ny batteribil kostar under 200 tusen och med en räckvidd på minst 75 mil nattetid och i 25 graders kyla på en laddning, då kanske jag också köper en, men efter att ha sett den här filmen så vete fan om jag inte kör min gamla pålitliga 740 ett tag till. Jag är inte riktigt redo att dö än!

    72
    1
  8. Ett full-laddat el-bilbatteri motsvarar en apterad 500 kg flygbomb. Skulle någon köra omkring med en flygbomb på gatorna blir det sinnessjukhus på livstid. Men 1000-tals el-bilar nonchaleras.

    Det reageras i Sverige ständigt på att det sker giftutsläpp. Den rök som släpps av ett exploderande el-bilbatteri motsvarar i giftighet 1000 års av samtliga andra giftutsläpp. INTE ETT KNYST!

    60
    1
    • RS.

      Den dag en elbil får för sig att självantända på en färja då är det slut på det roliga, kan bli en lååååååång omväg, är väl lika bra?

      33

Kommentera