Philip Patrick Westh misstänks för mordet på Emilie Meng

BROTTSLIGHET. Den 32-årige man, Philip Patrick Westh, som har häktats med anledning av att 13-åriga Filippa flicka försvann den 15 april misstänks också för våldtäkt och mord på en 17-årig flicka som försvann 2016, meddelar dansk polis under en presskonferens.

Emilie Meng

17-åringen hittades död ett halvår efter försvinnandet.

I fallet med den 13-åriga flickan, Filippa, som försvann den 15 april i år har mannen delvis erkänt anklagelserna. Där misstänks han för olaga frihetsberövande och flera sexualbrott, bland annat våldtäkt.

Filippa hittades vid liv dagen efter försvinnandet. Hon försvann när hon var ute och delade ut tidningar i Kirkerup vid Sørbymagle på Själland, sydväst om Köpenhamn. Hennes cykel och andra tillhörigheter hittades intill en vägkant och försvinnandet väckte enorm uppmärksamhet.

***

TIDIGARE 2023-04-17 Philip Patrick Westh gripen för bortförandet av Filippa

BROTTSLIGHET. Den man som greps i samband med att 13-åriga Filippa hittades är 32-årige Philip Patrick Westh, född 1991. Han greps på sin fastighet i samband med gripandet och kommer att begäras häktad idag. Grannarna beskriver honom som en vanlig trevlig man.

Philip Patrick Westh

Den danska polisen får mycket beröm. På 30 timmar har polisen lyckats hitta flickan och göra gripanden, eventuellt kommer fler att gripas. Polisen fick på kort tid in 600 tips som var till stor hjälp i utredningsarbetet.

***

TIDIGARE 2023-04-16 13-åriga Filippa hittad vid liv – 32-årig man gripen

BROTTSLIGHET. Försvunna 13-åringen Filippa i Danmark har hittats vid liv, uppger polisen på en presskonferens. En 32-årig man har gripits, men polisen vill inte gå in på exakt vad han misstänks för.

Filippa

Å föräldrarnas vägnar är vi mycket glada för detta. Vi har haft ett enormt jobb att göra det sista ett och halvt dygnet och därför är vi också en smula påverkade, säger polisinspektör Kim Kliver.

Han uppger att Filippa var ”vid medvetande” när hon hittades men vill i övrigt inte gå in på hur hon mår.

Filippa försvann under lördagen i samband med att hon delade ut tidningar. Hennes cykel, väska och telefon hittades senare dumpade i ett dike.

Ekstrabladet

***

TIDIGARE 2023-04-15 13-åriga Filippa försvunnen i Danmark

UTRIKES. En 13-årig flicka är försvunnen i Danmark. Flickan, som heter Filippa, skulle dela ut tidningar omkring den lilla byn Kirkerup, sydöst om Slagelse, när hon försvann spårlöst.

Filippa

Hennes cykel, väska och telefon hittades i ett dike i kområdet.

Polisen letar just nu med en stor insats. Flera patruller och en helikopter deltar i eftersöket.

Man har nu gått ut med en bild på Filippa och uppmanar allmänhet och boende i det aktuella området att höra av sig om man har några uppgifter om var hon kan vara, rapporterar Ekstrabladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Philip Patrick Westh misstänks för mordet på Emilie Meng

Kommentera