Murhaf Majblommesäljaren

INSÄNDARE. Murhaf Hamid, 11 år, som är asylsökande och bor i Glimåkra i Skåne, säljer majblommor och har gjort en försäljningssuccé som är något unikt i Majblommans 116-åriga historia, närjag tittar har Murhaf såltt för 4,6 miljoner kronor och det är flera dagar kvar. Det har skapat stor glädje hos riksförbundet, men också utmaningar med skattefrågor och hantering av rasism mot barn.

Om Murhaf, supersäljaren av majblommor, så finns det en hel del fakta som PK – media naturligtvis inte avslöjar.

Dessa fakta är bl a att modern kom hit från Etiopien för 12 år sedan då hon var gravid med  den lille supersäljaren. Sedan dess har Murfat begåvats med två systrar som idag är 5 och 7 år gamla.

Familjen har sedan dess bott på 15 olika platser och fått avslag på sina asylansökningar tre gånger.

Familjen har alltså bott i Sverige där dom inte ens har rätt att vistas i 12 år och troligtvis har försörjningen i huvudsak bestått av allehanda bidrag. Utöver detta har Murfat kunnat gå i svensk skola och tillsammans med sina syskon och moder  kunnat ta del av  allt annat som den svenska välfärden kostnadsfritt kunnat erbjuda dom såsom fri bostad, barnbidrag, sjukvård och tandvård.

Senast jag läste om Murhafs försäljningsframgångar så hade han sålt majblommor för 4,6 miljoner och av dessa pengar får han tydligen behålla 10 % plus gruppen, vanligen skolklassen, får ytterligare 10 %.

För pengarna vill Murhaf helst köpa uppehållstillstånd men eftersom sådant inte går att köpa, inte än i varje fall, så föreslår jag att pengarna används till enkla flygbiljetter till Etiopien dit Murhaf med familj sedan länge skulle befinna sig om dom flata svenska myndigheterna hade agerat.

Detta köpande av digitala majblommor är inget annat än ett utslag av masshysteri och det är beklämmande att landets statsminister också deltar i hallelujakören och t om erbjuder sig att köpa majblommor och träffa Murhaf.

Med stora bokstäver och siffror redogör PK – media för hur mycket Murhaf sålt för men det intressanta hade varit att få ta del av en redogörelse för hur mycket Murfat med familj kostat svenska skattebetalare under dom tolv åren dom häckat i Sverige. Men en sådan redogörelse kommer vi som bekostar Murhafs familjs och andra liknande familjers leverne aldrig att få ta del av.

På nätet uppges det att Murhaf kommer att få betala ca 100.000 kr i skatt på sina inkomster. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om denna summa kommer att efterskänkas eftersom allt annat vore ett utslag av rasism och diskriminering.

Redan nu har ju PK – eliten klassat alla dom som inte jublar och applåderar över Murfats försäljning av majblommor för att vara rasister.

Det skulle vara intressant och se hur försäljningen hade gått om  ovanstående fakta om Murfats familjs vistelse här i Sverige hade varit känt för det svenska folket. Tyvärr tror jag inte att skillnaden hade varit stor eftersom det svenska folket ju är kända för sin stora humana inställning.

Vi kallas ju inte utan anledning för att vara den humanitära stormakten. I detta fallet med Murfat och hans majblommor så skulle jag vilja kalla Sverige för den naiva stormakten.

Sandor Herold

***

Pressmeddelande från Majblommans Riksförbund…

I helgen stundar Valborg, och massor av barn över hela landet kommer att slutspurta med Majblommans insamling. Hittills har över 40.000 barn sålt majblommor för 52 miljoner kronor vilket är ett strålande resultat på mindre än två veckor.

Majblommans generalsekreterare Åse Henell:

–         Vi är så stolta över alla barn! Och vi kan meddela att de är taggade på att nå ett nytt rekord: 68 miljoner är Majblommans mål och nu ser vi ljuset i tunneln. I år är det extra viktigt att vi lyckas mobilisera.

Pengarna från majblommeförsäljningen går till barns kläder och skor, till fritidsaktiviteter och annat som gör skillnad för barn i familjer med knappa inkomster.

–         Den ekonomiska krisen påverkar människor oerhört hårt. Majblommans hjälp till barn i ekonomiskt utsatta familjer är avgörande, säger Åse Henell.

Alla behåller 10 procent

Var och en som samlar in pengar behåller 10 procent av sin majblommeförsäljning. Eftersom genomsnittet är att sälja för drygt 1 000 kronor rör det sig om blygsamma belopp.

Åse Henell:

–         I år har vi sett ett par jättebelopp som samlats in av barn med personliga webshoppar. Det är fantastiskt, men Majblommans stora styrka kan fortfarande sammanfattas som ”många bäckar små”. Alla som säljer majblommor är riktiga hjältar.

Erforderliga skatter och avgifter

Med anledning av mediebevakningen kring enskilda barn som sålt majblommor i webbutik för extremt höga belopp, har Majblomman fått frågor och uppmaningar om erforderliga skatter och avgifter gällande 10 procent av majblommeförsäljningen som varje barn behåller.  

Majblomman kommer självklart att betala arbetsgivaravgifter för de barn som berörs. Ca 150 barn kommer att beröras och det är Majblomman som betalar arbetsgivaravgift för dessa. Vad gäller ”storsäljare” som de fall som uppmärksammas i media, så kommer svensk skattelagstiftning att följas. Skatt kommer alltså att betalas i vederbörlig ordning.

Vidare handlar frågor och uppmaningar till Majblomman om hur vi ska administrera den andel av majblommeförsäljningen som enskilda barn får behålla. Majblommans ekonomiavdelning kommer att handlägga varje ärede och i samråd med sakkunniga, som skattejurister och redovisningsekonomer.

Majblommans insamling med barn som säljer majblommor pågår till och med 3 maj.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Murhaf Majblommesäljaren

 1. Aha, jag undrade just hur han sålde majblommorna. Jag trodde det var någon slags postorder men det är egentligen bara en slags välgörenhetsgala där den som skänker får en digitalmedalj att sätta i sina sociala medier för att visa hur god hon är.
  I grund och botten är det alltså medieskriverierna om killen som sålt “majblommorna”, inte en flitig försäljare. Kanske inget fel i det, folk får väl skänka pengar till vad de vill men medieframställningen tycker jag är lite oärlig där man får intrycket av att han själv sålt “blommorna”.

  6
  1
 2. Kan det vara någon asylpositivistisk organisation som köpt majblommor för någon miljon eller två för att boosta siffrorna ?

  10
  1
 3. Detta med proportioner är INTE de vänsterblivnas starka sida !
  För HUR kan någon majblommeförsäljare komma upp i dessa helt OREALISTISKA siffror ?

  För hur mycket har den som sålt näst bäst kommit upp i ? Den som sålt 3:e bäst osv. i en 10-topplista.
  VARFÖR redovisas inte dessa siffror ? Varför ställs inte dessa frågor ?

  Förstår INTE vanliga människor att det måste ligga någonting som har med bluff bakom ? En eller flera nollor för mycket helt enkelt.

  Att sedan TYVÄRR inte svenska myndigheter kunnat utreda ärendet snabbare – 12 år – och inte ens det visar också på ren INKOMPETENS !

  Förhoppningsvis har pojken marinerats i svenskhet likt den numera kände Gustav Badin !

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_Badin

  6
  1
 4. Kunta Kinte drar in miljoner utan att lyfta ett finger med hjälp av en påhittad snyfthistoria författad av en islamistkärring och en batikhäxa…

  22
  1
 5. Jag vill minnas från min barndom är född 1962 att min då styvfar åkte till skogen och plockade björkris och satte i grillen på sin Peugeot 404 årsmodell vet jag inte säkert , men detta var 1969 tror jag..?Sen hade man en Stor Majblomma i mitten på grillen. fick sån nostalgikänsla ursäkta O.T

  17
 6. Tack Sandor! Har inte ens orkat bry mig om den här killen. Tyvärr så har ju alla andra barn som säljer Majblommor glömts bort.
  Minns när barnen sprang omkring och spålde Majblommor. Det var annat då.
  Ja fy fan

  38
  1
 7. Och efter det här lilla drevet så kommer Migverket inte våga utvisa någon av dem. Smart

  51
  2
 8. Efter detta så kommer jag aldrig, och jag menar verkligen Aldrig,
  att köpa en majblomma.

  60
  1
 9. Snacka om uppblåst skröna. Först var det 360 000 :- Sen 600 000. Efter det 1,9 miljoner och nu 4,6 miljoner. Bara PK-fantasin sätter gränsen…Kanske en fråga om penningtvätt bland gängen. Men de svulstiga rubrikerna verkar mest syfta på den rasism som påstås ha förekommit och den sympati den “stackars” invandrarpojken sen erhållit. En riktig snyftarhistoria således.
  Räknade lite på siffrorna när summan passerat 1,9 miljoner. Om man kalkylerade med att han skulle ha sålt en majblomma i minuten dygnet runt, skulle han ha fått hållit på i 44 dygn oavbrutet dygnet runt. Djurplågeri enl. min mening ! Och naturligtvis helt osannolikt !

  54
  2
   • Inse det orimliga och PK drevet i detta. har fått lära mig tidigt att det finns 2 sidor på ett mynt. nu drevas det på från ett håll i detta. Som någon länkade i ett video klipp sätt er och räkna tidsåtgången i detta

    4
    1
 10. Något nytt? Asylrelaterad välgörenhet i form av majblommanförsäljning.

  35
  1
 11. Ber att få vomera!
  Var går gränsen mellan asocial och associal?
  En illegal invandrare som kostar oss pengar medan många batikhäxor blir fuktiga i byxorna av naivkorkad glädje!
  Kom ihåg att endast 40% av sålda blommors pengar går till verksamhet!
  Sen kan man alltid fundera över till vilka som pengarna ges…
  Ur led är tiden medan alla pk-personer jublar…

  50
  1
 12. Hur länge kan man vara asylsökande? Närmaste asylland? Vad har Ribbenvik gjort som gagnar skatteslavarna?

  67
  2
 13. Jag har i alla tider tyckt att det har varit en “mysig” tradition,
  att hälsa våren välkommen medelst en majblomma.
  (fastän det doftat lite socialism..)

  – Man får revidera/uppdatera sig..

  41
  • Ja, det blir något obehagligt över när en enkel och rak tradition där barn säljer små blomnålar plötsligt pöser upp till en jättelik miljonindustri av virtuella låtsasblommor och godhetsknarkande mediekampanjer. Det sätter sig som en obehaglig lukt även på de vanliga majblommorna och drabbar de barn som faktiskt anstränger sig för att sälja på riktigt och tjäna en slant. Tråkig utveckling.

   6
   1

Kommentera