Åkesson vill sitta i regering – senast efter nästa val

INRIKES. I en intervju med TT säger Jimmie Åkesson att målet för Sverigedemokraterna är att bli ett regeringsparti. – Senast efter nästa val, säger Åkesson.

Här står Sverigedemokraterna utanför socialdemokraternas klassiska lokal på Sveavägen 68 i augusti 2015. Det kanske är dags för S att flytta till något mindre… Foto: SD

Men Sverigedemokraternas partiledare hävdar även inte vill bli en del av ”etablissemanget” och att det är en viktig del av partiets självbild. – Sverigedemokraterna kommer aldrig att bli en del av etablissemanget, så som vi ser på begreppet, säger Åkesson.

Åkesson menar att Socialdemokraterna länge fått bestämma vad som kan sägas och tyckas i Sverige. – Att blint följa de ramar som framför allt Socialdemokraterna har etablerat under så lång tid kommer aldrig att bli aktuellt för oss.

Att inte ses som en del av etablissemanget är viktigt för SD:s självbild. Men det kan vara svårt om man samtidigt är med och styr regeringspolitiken och har viktiga poster i riksdagen.

I regeringen skulle det vara svårt att gå i offentlig polemik med andra regeringspartier. Men i Tidöavtalet tillåts det. Där står: ”Eventuell offentlig diskussion utifrån meningsskiljaktigheter i sakfrågor mellan samarbetspartierna ska emellertid bejakas”.

SD har kritiserat regeringen vid flera tillfällen.

-Pettersson säger att den svenska partidemokratin är på dekis, och att SD är det enda undantaget från regeln, SD kanske har en framgångssaga av socialdemokratiska mått framför sig. Att vara det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, borde ge chans till stora framgångar…

Man kan knappast anklaga svenska journalister för att ”vara demokratins vakthundar”, i bemärkelsen att representera väljarnas åsikter…

SD har potentialen att upprepa Socialdemokraternas enorma framgångar från förra seklet. Liksom S då var ensamma om att driva frågan om mänskliga och drägliga villkor för den växande skaran av arbetare, är SD i dag ensamma om att lyssna på vad svenska folket faktiskt vill, i stället för att ängsligt försöka blidka en grupp av journalister och andra elittyckare som lever ett isolerat liv i Stockholms innerstad.

Som konservativ nationalist är min grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Åkesson vill sitta i regering – senast efter nästa val

 1. Ingen som inte är godkänd av WEF kommer att tillåtas någon makt i Europa.
  Varken Jimmie Åkesson eller SD kommer att tillåtas något inflytande i “viktiga” frågor.
  Det blir på sin höjd plastpåse skatt etc.
  Det som borde vara mest självklart är…….. att vårat styrelseskick skulle bestå av politiker utvalda efter
  “Meritokrati/Teknokrati” grunder.

  16
  2
 2. GLÖM ALDRIG!

  Den som röstar bestämmer INGET

  Den som räknar rösterna bestämmer ALLT

  Fascister o islamister VET HUR MAN RÄKNAR!!!

  24
  3
  • Ja, D.Ö.-pakten var en fascistpakt, som genomsyrade hela samhället till i år, och fortfarande gör det i själva verkställarmakten! D v s den offentliga makten, som myndigheter m m.

   20
   1
  • Du glömde de som myntade systemet “den som räknar rösterna vinner valet”. Socialismen.

   16
   1
   • Nej, det var precis det jag nämnde!

    D.Ö.-paktsfolket räknade rösterna, och bildade sen D.Ö-pakten, för att kringå demokratin!

    Naturligtvis var de DÅ, socialister och vänsterliberaler, hela högen!

    15
 3. SD med Jimmie Åkesson har i stort sett haft rätt hela tiden. Vi som förstår detta måste kämpa på alla plan för att rädda vårt Sverige.

  46
  3
  • Rufus B,

   att rädda Sverige = JA,

   att rädda ett 20% parti som INTE arbetar i folkviljans intresse = NEJ

   RÄTTSRÖTAN och ISLAMISMEN har tagit över Sverige och (SD 20%) är bara ute efter ministerposter.

   8
   14
   • De försöker nog så gott fe kan! Men det är väldigt komplicerat idag!

    VI SKULLE BEHÖVA EN MARKUS ALLARD I RIKSDAGEN!

    33
    1
   • Ge inte upp hoppet!

    Men vi måste kämpa mot systemet!

    Var och en enskilt också!

    MEN VI SKA VINNA TILL SIST! 🙂

    25
    1
 4. NEJ, (SD 20%) har visat sig lika impotenta som övriga partier.

  VART TOG UTVISNINGARNA VÄGEN???

  En kriminell utlännings väl och ve överstiger deras offers otrygghet och utsatthet.

  VARFÖR LYSSNAR MAN INTE PÅ EN SOM VET??

  Den f.d libanesiske ministern sade för flera år sedan hur det skulle gå. NU ÄR VI DÄR Men KRISTERSSON (M) och hans regering är lika handfallen som Magda Andersson och Morgan Johansson (S).

  ONDSKANS TID ÄR NU OCH DET KOMMER INTE ATT BLI BÄTTRE!!!
  ——-
  saxat från ledarsidorna. se ETT RÅD I ALL VÄLMENING …

  Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

  ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

  Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

  Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

  Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan.
  ————

  15
  3
  • Det är socialdemokratin, som blockerar, genom alla lagar de stiftat, och myndigheter, de inrättat under sin tid! Och som de nya styrande, tyvärr TVINGAS förhålla sig till!

   DET TAR SIN BYRÅKRATISKA TID, INNAN DE KAN FÅ BORT SKITEN!

   23
   1
 5. Alla pratar om Jimmie Åkesson men få har sett honom sedan februari. Har han munkavle av Kristersson ?

  7
  4
  • Jag tror det arbetas mycket i det tysta och det är i så fall bra för så fort en journalist får tag i något så är risken stor att det blir fel och skiter sig.
   Så vi får nog vänta ett tag till innan det händer några goda nyheter från SD och Åkesson.
   Försök ha lite is i magen!

   12
 6. Vi håller tummarna för att alla fyra småpartierna åker ut i nästa val. Svenska folket har fått nog av dom. Då har Åkesson en bra chans

  40
  1
 7. Slappheten i Bryssel beror på att 90% av de politiker vi skickat dit är krångligt folk som partierna velat bli av med .
  Våra lata och dåliga partiledare har inte haft förmågan att förstå att EU kommer att ta över allt .
  EU eftersträvar total överstatlighet trots att vi aldrig bett om det .

  47

Kommentera