Pinsamt bevis på Rysslands påfrestningar

UKRAINA. Ryskt plan bombade ryskt stad skrev bloggen nyligen. Att Ryssland bombade sin egen stad Belgorod visar hur inkompetenta många ryska piloter faktiskt är, säger Sky News Sean Bell i en analys. Han har själv varit stridspilot och berättar att man måste avfyra robotar för att de ska explodera. Han ser det inte som troligt att den ryske piloten identifierade en fiende i Belgorod, fyra mil från ukrainska gränsen.

Suchoj Su-34 (NATO-rapporteringsnamn: Fullback), är ett ryskt tvåsitsigt attackflygplan. Planet är en vidareutveckling av det ryska jaktplanet Suchoj Su-27 som togs i bruk i början av 1980-talet. Första provflygningen av planet skedde 1990, men efter stora budgetnedskärningar efter Sovjetunionens upplösning blev produktionen av Su-34 flera år försenad.

– Det som verkar mer troligt är att piloten tränade och när han övade på attacker kan han oavsiktligt ha släppt en projektil, säger han och kallar incidenten för ”mycket pinsam”.

The Guardians Pjotr Sauer skriver i sin analyserande text att flera ryska tyckare var snabba med att peka sina fingrar mot Ukraina. Ryska försvarsdepartementet, som tidigare kritiserats för sin dåliga transparens, tog dock på sig attacken.

”Deras snabba svar visar att ukrainska attacker mot Ryssland är ett väldigt känsligt ämne för Kreml”, skriver han.

Att händelsen inträffade kallar han ett för ett ytterligare bevis på de stora påfrestningarna den ryska krigsmaskinen möter i kriget.

-Pettersson skrev på bloggen hösten 2021 att Ukraina är ingen liten mumsbit för Putin, det är till Europas största land efe Ryssland med 44 miljoner invånare och jag tror, observera tror, att Vladimir Putin drömmer om ett Stor-Ryssland med Sovjetunionens gränser. Den gamle KGB-agenten, Ryska Federationens president Vladimir Putin har ett nära och varmt förhållande till den sovjetiska historien. Enligt hans utsago var Sovjetunionens fall 1900-talets största geopolitiska katastrof.

Innan Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari var det flera kommentatorer på bloggen som påstod att den ryska armén var oslagbar och de ryska vapnen överlägsna allt väst hade. Efter bara några dagar blev det uppenbart att kriget som av Ryssland inte kallas ett krig utan en “speciell militäroperation” inte gick som president Vladimir Putin planerat, han hade troligen räknat med att “befria” Ukraina från “nazismen” och störta den lagliga regeringen på några dagar men varken armén eller vapnen verkar vara något att skryta med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Pinsamt bevis på Rysslands påfrestningar

  1. Med tanke på hur många selfies man ser tagna inifrån ryska stridsflygplans cockpit, är det inte otroligt att piloten i detta fallet skulle ta en selfie när han flög över Belgorod, men tappade mobilen och när han försökte att nå den på golvet, råkade han komma åt spaken som släppte bomberna.
    Lite alkohol innan, gjorde det naturligtvis än mer troligt.

    4
    1
  2. Kreml har fortfarande inte erkänt att Ukraina åkte in med stridshelikoptrar och slog ut vapendepåer eller om det var bränsledepåer förra våren.
    Enligt Kreml är alla sådana händelser och attacker på väpnad trupp resultat av inhemska banditer och terrorister, inte utländsk trupp.

    16
    3
  3. Ja det är ju helt klart att svensk vodka måste levereras i stora kvantiteter till Putin och hans pojkar !!
    Dom som har någon sådar tanke funktioner som drar som flyt fåglar från Ryssland måste ju tas om hand .. det är ju helt vansinnigt att skicka tillbaka dom gör att delta i puttra krigförande … Det vore smartare att skicka dom till ukriana för att delta i befrielsen av folk och satelitstater.

    13
    3
  4. Inte omöjligt att Piloten tog sig en styrketår eller två innan flygturen.Kan nog bli rätt svårt att hitta rätt bland spakar eller land då.Kan man vara på fyllan på marken kan man nog vara det i luften också.Det har vi rätt många exempel på vid det här laget när det gäller den Ryska militären.

    56
    8
  5. Ingrid o Maria lägger tid på att berätta hur överlägsna de ryska stridskrafterna är. Men i så fall är det svårt att begripa den ryska strategin. Swebbtv verkar också ha valt att kritisera Ukraina för att kriget fortsätter. Somliga förespråkar en förhandlingslösning. Men ingen av dessa har kunnat berätta vad man skall förhandla om. Och så har vi det vanliga klägget som ständigt hävdar att allting är USA:s fel.

    43
    8
    • Enligt dessa så skulle Ukraina hissat vit flagg från början och låtit Ryssarna tagit hela
      landet, men vad dessa inte tycks begripa är att Ryssarna inte hade stannar där, utan
      fortsatt att plocka naiva Erupeiska länder. Ukraina gör Europa en stor tjänst genom att
      kämpa!

      14
    • Han begriper att det finns inget scenario där han överlever om han inte vinner kriget. Således måsta han segra oavsett vad det kostar att han inte kan backa från seger gör att det inte går att förhandla med honom.

      4
      0

Kommentera