Kreml vill bygga ryssvänligt block i Tyskland

UTRIKES. Rysslands regering har som mål att skapa en koalition i Tyskland mellan de två ytterkantspartierna AFD och Die Linke, visar läckta dokument från Kreml enligt Washington Post. Antiamerikanism sätter sin prägel på den tyska synen på Ukrainakriget: ”Att USA får skulden har lång tradition i Tyskland”.

Det långsiktiga syftet är att urholka det europeiska stödet till Ukraina. Strateger i Kreml ska till och med ha hittat på ett AFD-manifest där man hävdar att sanktioner mot Ryssland går emot Tysklands intressen.

Både AFD och Die Linke är kritiska till att Tyskland exporterar vapen till Ukraina, och har uppmanat regeringen att hålla sig utanför. I dokumenten finns det inget som tyder på att ryska strateger har varit i kontakt med de tyska partierna.

Die Linkes ledare Sahra Wagenknecht säger att hon inte varit i kontakt med någon från Rysslands politiska ledning och att hennes parti inte kommer att samarbeta med AFD i ”någon form”.

Sahra Wagenknecht, Die Linke är ett politiskt parti i Tyskland som strävar efter att övervinna kapitalismen och införa demokratisk socialism. Det som jag kallar kommunism.

När vänsterpartisten Sahra Wagenknecht i förbundsdagen krävde förhandlingar om att återuppta gasleveranser från Ryssland och talade om USA och dess gasindustri som de stora profitörerna, kom applåderna också från ytterhögern.

Man argumenterar ofta på samma sätt. USA drar nytta av kriget och deras vapenindustri och gasexport blomstrar. Sen svänger man på allt och drar slutsatsen att det är den som profiterar som, åtminstone på något sätt, måste stå bakom att läget har utvecklats i just den här riktningen.

Argumenten från högern ADF och vänstern Die Linke är ofta likadana, allt är USA:s fel. När man letar efter den skyldige landar man oftast på USA. Det är lätt då landet också i den reella världen är mäktigt och många tyskar är antiamerikanska, det som går fel i det egna landet ses ha sitt ursprung i USA.

Ännu för några år sen låg förtroendet för USA i opinionsmätningarna på ungefär samma nivå som för Ryssland, men som en följd av Ukrainakriget har förtroendet för USA igen ökat, åtminstone bland en del av befolkningen.

Inom Tyskland finns stora skillnader i synen på USA. Där hälften av dem som bor i det tidigare Västtyskland i nuläget betecknar USA som en pålitlig partner, så är det i det tidigare Östtyskland bara var fjärde som gör det,

-Pettersson säger att det finns även några få på bloggen som anser att allt är USA:s fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kreml vill bygga ryssvänligt block i Tyskland

 1. Man behöver inte vara för Ryssland, för att man är emot USA! Man kan vara emot båda, om man så vill!

  För mycke skit kommer idag från USA! USA idag, är inte som det gamla klassiska som vi tänker oss! På samma sätt som många tänker på socialdemokratin!

  Men det är FEL, FEL, FEL!

  För USA idag, är mycket Kalifornien, med allt vad det innebär av woke-skit m m. Och det är den som kommit hit, DÄRIFRÅN! Så USA, är inte det drömland det en gång var! Skiten har idag tagit över!

  DÄRFÖR, är det idag sunt, att vara emot, BÅDE Ryssland och USA!

 2. Socialism, kommunism. Olika stadier av samma sak. Ge vänstern tillräckligt med makt och det slutar alltid i förtryck och massmord.
  Sovjet t.ex. bestod av socialistiska stater.

  15
  1
 3. Införa Socialism , alltså tomma butikshyllor och brödköer, har sett dessa på flera ställen
  i Leningrad (St, Peterburg), kan ingen få denna Donna att begripa att kommunism inte
  har och aldrig kommer att fungera någonstans, om vi släppt fram Vänsterstollarna här i
  landet hade det blivit likadant här! Kommunister är Sagoberättare och drömmare!

  Låt alltid en kommunist nämna namnet på landet som har detta system och där det
  råder välstånd? Jag garanterar att han/hon blir svarslös, för det landet finns inte

  22
  2
  • Die Linke är partiet som styrde DDR. De har bytt namn sedan dess men det är samma skit bakom spakarna. Med tanke på det är det inte konstigt att hon säger så.

 4. Är det möjligen så att det ryska ledarskiktet längtar tillbaks till tiden då Ryssland och Tyskland var allierade ? Om än kortvarigt.

  16
 5. Tyskland har ju en historia av nazism/fascism i bagaget så det är INTE förvånande att de är intresserade av ett samarbete med Fascist Ryssland

  Miljörörelsen har ju sett till att kärnkraftsanläggningarna stoppats på “order” från Moskva.

  Tyskland har dessutom ett stort antal islamister i landet så de kan kanske få ihop ett fascistiskt/islamistiskt block som kan förtrycka medborgarna. Kanske även Ungern och Turkey vill vara med..

  Om Tyskland vill tillbaka till sitt ursprung kommer snart fattigdomen att visa sig.

  FASCISM o ISLAMISM bygger inga goda och framgångsrika samhällen. DÄR HÄRSKAR ENDAST ONDSKA o TERROR

  17
  7

Kommentera