Personal pratar dålig svenska

INVANDRING. Justitieombudsmannen kritiserar Migrationsverkets förvar som flyttades från Kållered till Mölndal förra året, skriver SVT Väst. Många nya anställda har rekryterats och vissa av dem pratar för dålig svenska, konstaterar myndigheten. Dessutom finns det brister i bemötandet.

Migrationsverkets förvar i Mölndal

Det är oacceptabelt om personal använder sin överordnade ställning till att hota om tvångsåtgärder eller särbehandla vissa förvarstagna, säger JO Per Lennerbrant.

SVT skriver att JO kommer att göra en uppföljande inspektion på förvaret.

-Pettersson säger att om personalen inte pratar bra svenska förstår de troligen inte instruktioner heller. Jag tycker att folk som inte lär sig godtagbar svenska samt att uppträda som folk inom rimlig tid ska åka hem och inte få något uppehållstillstånd. De kan samåka med de intagna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Personal pratar dålig svenska

 1. Att ha kulturberikare som anställda är definitivt att sätta bocken som trädgårdsmästare.
  Bara för att de blivit anställda av en svensk myndighet så betyder inte det att de på något sätt släppt sin klanmentalitet eller islamiska kultur med mutor och lögner.

 2. Det har ju tidigare visat sig att MIg-Verkets handläggare med ursprung i MENA positivt särbehandlat , ibland mha mutor, sina landsmän och INTE följt svenska lagar, regleringar och riktlinjer.

  Man har helt enkelt tagit med sig in kultur hemifrån in i Sverige

 3. Mig-Verket kan nog inte “välja och vraka” bland de som söker arbete där.

  Mig-Verket MÅSTE följa de styrdokument för statliga och kommunala myndigheter och förvaltningar som säger att de anställda skall återspegla befolkningens sammansättning.
  Och, importerar man 100-tusentals “babbar” så medför detta att befolkningens sammansättning ändras varför FLER “babbar” måste anställas.

 4. Börjar det inte bli dags att JO och JK väljs direkt av svenska folket så att vi slipper halvpolitrukerna? De andra O:na kan vi avskaffa och spara drösvis med pengar.

  24
 5. Normalt är? flyttar/flyr till ett nytt land.Ingången är att lära sig språket som talas i det landet. För att komma in i samhället är det ett måste och anser det viktigt. Ta seden dit du kommer och hur du vill bli välkomnad och känna gemenskap.
  Sverige är det ”goda” landet som välkomnar men borde krävt detta för längesedan, för att komma in kräver bl.a. lär dig språket. Vem äger problemet? Sverige har under lång tid varit är”barnvakter” till vuxna människor.
  Som tack till att många beviljats medborgarskap etc så är tacken, bl.a. dödsskjutningar och ovilja att uppfostra sina barn. Dessa kommer aldrig att flytta tillbaka till sin hemländer med dödsstraff.
  Okunniga och ” goda” politiker har sett till att detta har kunnat fortgå och ff.
  Hur och vad som än övriga ”goda” politiker tycker så är det många som stöder SD,hänvisar till valresultatet. Vem är det fel på politikerna eller medborgarna🙄?

  20
 6. När utlänningar kvoteras in på olika arbetsplatser så känns de osvenska och svenskar vill inte arbeta där. Det vet både politiker och media!
  Det är inte så att “ja men vem ska ta då skitjobben?”. Enkelt, de som hade de sk skitjobben tidigare, innan utlänningar drällde in och förstörde arbetsmiljön.

  43
 7. Där vi bor pratar de flesta spanska eller arabiska. Den svenska vi hör är bruten och vi förstår att dessa människor får det mycket svårt att komma in på arbetsmarknaden och utföra något jobb alls. Troligen lever de flesta på bidrag och kriminalitet. Och det verkar gå bra.

  Vad hände med paradigmskiftet??? VERKAR VARA NÅGOT SOM GLÖMTS BORT AV (M+KD+L).

  Och (SD 20%) verkar heller inte vara intresserade att göra något åt det.

  FOLKUTBYTET fortsätter!

  Ärliga och flitiga etniska svenskar byts ut mot arbetsskygga analfabeter och lågutbildade. I långa loppet är det ett race mot islamism och fattigdom.

  VEM VILL INVESTERA I ETT LAND DÄR KRIMINALITETEN FIRAR TRIUMFER?

  54
  2
 8. Varje normal svensk förstår att man inte skall behöva lära sig arabiska,dari, swahili osv för att kunna göra sig förstådd i sitt fosterland. Vad säger de rödgröna?

  63

Kommentera