Gubbiga maktstrukturer med riter från medeltiden

INRIKES. Nu reagerar kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, Linda Larsson (S) på SVT:s avslöjande om att flera av de ledande politikerna i kommunen också är engagerade som frimurare. – Det är klart att det är oroande. För när man inte öppet berättar vet man inte när det föreligger jäv, säger Larsson.

Linda Larsson, Socialdemokraterna, Karlstad

Avslöjandet om att en lång rad manliga toppolitiker i Karlstad också är medlemmar i den hemlighetsfulla frimurarorden kom som en överraskning för Karlstads kommunalråd Linda Larsson (S). – Det klart att det här påverkar förtroendet för de förtroendevalda, säger hon.

Under många år har hon arbetat sida vid sida med de manliga politikerna utan att veta att de inom ramen för frimureriet avgett tystnadslöfte och lovat orden och dess medlemmar vänskap, trohet och tillgivenhet.

Frimurarorden är enbart öppen för kristna män och består till stor del av samhällets toppskikt. Bland medlemmarna finns politiker, höga chefer inom näringslivet, poliser, läkare och jurister. – Den här typen av gubbiga maktstrukturer med riter från medeltiden känns inte så himla moderna år 2023, säger Linda Larsson.

-Pettersson blev en gång erbjuden att bli Frimurare men tackade vänligt men bestämt nej, jag tyckte inte det var något för mig, trots att jag inte vet vad Frimurarna sysslar med.

Nåväl, det ligger något i vad Linda Larsson säger om gubbig maktstruktur. Det märkliga är varför Linda och andra socialdemokrater aldrig kritiserar den gubbiga maktstrukturen bland muslimerna och om det kan föreligga jäv bland dem eller om deras samfund är öppna för kristna och judar av båda könen?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Den muslimske mannen Abdiqafar Ereg vägrade ta kvinnor i hand och fick skadestånd, i valet 2022 kandiderade han för Socialdemokraterna i Trollhättan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Gubbiga maktstrukturer med riter från medeltiden

 1. Har Linda tagit rätt på hur många riktiga klaner det finns i Karlstad. Har hon aldrig funderat över att domare och advokater ingår i dolda sammanslutningar och kan indirekt styra rättsväsendet?

  • Precis, kolla vilka som är medlemmar i föreningen Hilda. Det är JK, RÅ, SÄPO-chefen, chefen för NOA och ett stort antal kvinnliga höjdare inom rättsväsendet + SD-hataren Anne Ramberg. Tror någon att dessa damer är opartiska och neutrala. Många av dem är nog dessutom tillsatta av sozzeriet om jag inte gissar fel.

 2. “Pettersson” skriver…

  “Den muslimske mannen Abdiqafar Ereg vägrade ta kvinnor i hand och fick skadestånd, i valet 2022 kandiderade han för Socialdemokraterna i Trollhättan.”

  Detta är ett enormt problem och avgörande för svenskars yttrandefrihet
  (här: den folkligt allmänna, och inte den grundlagsstadgade: medborgaren gentemot staten, ‘det allmänna’)
  , när domstolens nämndemänn tolkar svensk lag till fördel för utländska/osvenska synsätt (värderingar)…

  (se exempel på fler domar i slutet av min kommentar till “Pettersson”s text 2022-12-11 “SD: förbjud slöja inom polisen”.)

  … lagar som är författade av svenskar, omedvetet för svenska förhållanden (här: synsätt/värderingar) och då det inte fanns kränkta muslimer att ta hänsyn till (de var för få och var därför tvungna att anpassa sig, likt alla andra religioners utövare), vilket även visas i Religionsfrihetslag (1951:680), som ingår i det så kallade ‘samhällskontraktet’ (dvs. villkoret/kravet för att få lov bo och leva i Sverige)…

  – “1§ Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.”

  … där måttet/definitionen av ‘lugn’ och ‘förargelse’ är omedvetet fastställt av svenska folket (kollektivet).

  (Dessvärre upphävdes denna lag 2000-01-01, utan någon märkte det?)

  I och med denna och andra domar, har islamister [*] bemyndigats att ställa krav på svenskar och Sverige att anpassa sig till osvenska synsätt. Och, givits moraliskt mod och stöd av stora delar av det politiska och kulturella etablissemanget (vilka “Pettersson” benämner ‘vänsterblivna’)…

  … varför det är nödvändigt att regeringen skriver ett regleringsbrev till Polismyndigheten och Domstolsverket (om Regeringsformen, RF, medger det), där instruktionen ska vara att alltid fatta beslut (ej godkänna polisanmälan, ej godkänna åtal, ej fällande dom) som har grund i just svenska förhållanden.

  Detta kommer inte att hända. Vi, Sverige, har redan förlorat…

  (Den amerikanske författaren och debattören Sam Harris beskriver konceptet “concentric circles” hos Real Time with Bill Maher år 2014 — se YouTube-video “Ben Affleck, Sam Harris and Bill Maher Debate Radical Islam”, tid från 03:55 — vilket innebär att muslimska “fundamentalister” utgör en kärna som omsluts av olika lager:
  – Det första och största lagret är tveksamma till fundamentalisternas åsikter men protesterar inte mot dem. Det andra lagret delar helt eller delvis fundamentalisternas åsikter men inte våldet, vilket innebär att de låter åsikterna frodas i det inre och minsta lagret: de våldsamma.)

  Ivar Arpi (2021-10-04, Substack.com)
  “Lars Vilks blottade skuggkalifatet.”
  – “VI LEVER REDAN I ETT SKUGGKALIFAT DÄR VI TAR MER HÄNSYN TILL ISLAMISKA TABUN ÄN TILL VÅRA EGNA VÄRDERINGAR OCH Lagar [Mina versaler]. De potentiella bödlarna bor redan här bland oss.”
  – “Så länge Lars Vilks levde påminde han oss om skammen att vi inte längre kan garantera yttrandefriheten. Skammen att vi accepterar detta. Kommer någon upprepa det han gjorde? Vem är beredd att leva gömd resten av livet? Lättare att bara huka sig lite djupare för varje år som går.”

  Ivar Arpi (2021-10-05 Twitter, status/1445298825254604800):
  – “Listan kan göras mkt längre. I dag görs färre försök att involvera islam i konst eller kultur. Allt färre vågar stöta sig med den arga mobben, de potentiella bödlarna. VI KAN KLÄ UPP DETTA HÄNSYNSTAGANDE I FINA ORD, MEN DET HANDLAR OM VÅR UNDERKASTELSE [Mina versaler]. (5/5)”

  … såvida inte vanligt folk börjar säga vad de tycker (dvs. använda/hävda den folkliga synen på yttrandefrihet) om religiösa uttryck (beteenden, attribut) i vardagen, i Sveriges offentliga rum: på äldreboendet, i livsmedelsaffären, på arbetsplatsen, i bostadsområdet, på torget, i skolor.

  Den som vågar, då det finns risk att bli oskyldigt dömd av domstolens nämndemän…

  2021-10-14 SVT Nyheter
  “Islamkritiker åtalas för ofredande – hängde ut lärare”
  – Islamkritikern och ex-politikern Tomas Lundberg åtalas nu vid Blekinge tingsrätt efter att ha hängt ut fyra muslimska Ronnebylärare med bild i sociala medier. SJÄLV NEKAR HAN TILL BROTT [Mina versaler].
  – Till bilden [7 lärare vara 4 i slöja] kommenterade Tomas Lundberg bland annat att “barnen i en skolklass inte ska behöva ha lärare som genom sin skrämmande klädedräkt uttrycker sympati för främmande relgiösa åskådningar och i samma inlägg nämna daesh”, skriver åklagaren i stämningsansökan.
  – Det är helt absurt och väldigt olyckligt, FÖR NÅGON KAN TRO ATT JAG ÄR EMOT ISLAM ELLER MUSLIMER SOM FOLKGRUPP ELLER RELIGION, OCH DET ÄR JAG DEFINITIVT INTE [Mina versaler]. Jag tycker att det är fel att de har hijab på sig i skolan och det står jag för, säger Tomas Lundberg.

  (2022-05-17 Samnytt.se (fd. Avpixlat):
  “Tomas kritiserade hijablärare på dotterns skola – DÖMS för “brott’ ”
  – I inlägget skrev Tomas bland annat, “barnen i min dotters klass 8 på Säckebacksskolan i Ronneby ska inte behöva ha lärare som genom sin skrämmande klädedräkt uttrycker sympati för främmande relgiösa åskådningar”.
  – En av hijablärarna framför till polisen att hon vill ha 12.000 kronor i skadestånd och att TOMAS SKICKAS PÅ EN TVÅNGSKURS OM ISLAM. DETTA FÖR ATT “HANS BROTT ÄR INGET ANNAT ÄN OKUNSKAP” [Mina versaler].
  – På tisdagen meddelade Blekinge tingsrätt att Tomas döms för ofredande och förtal efter att ha yttrar sin åsikt om skolan. Rätten slår fast att Tomas ska betala 10.000 kronor i böter och skadestånd på sammanlagt 34.000 kronor till hijablärarna. Vidare ska han betala 11.200 kronor till staten för sin försvarare.)

  [PRISET för Tomas’ tanke/tyckande- och yttrandefrihet: 55.200 kronor.]

  … och en risk att förlora sina semester- och/eller tandläkar- och/eller elektricitetspengar, för ett eller flera år framöver…

  … som kan sättas i relation till risken… faktumet att Sverige fortsätter att islamiseras, vilket är den ensamne individens ansvar (utan stöd av regeringen och det politiska och kulturella etablissemanget), men det personliga priset är för högt.

  (Se min 52-punkterslista om islamiseringen — det vill säga söndringen av svenska förhållanden (synsätt/värderingar) — i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text “Ingen vann” *FRÅN* 2022-09-12.)

  — Jag skulle föreslå att någon (t.ex. Swebbtv.se eller DetGodaSamhallet.com/Stiftelsen Den Nya Välfärden) satte upp en fond/stiftelse i syfte att ekonomiskt bistå de svenskar — även invandrare, men det är osannolikt att de skulle polisanmälas, t.ex. Bulletin.nu:s Luai Ahmed — som har blivit oskyldigt och felaktigt dömda av ignoranta domstolsnämndemän.

  [*]
  En islamist är en muslim som ställer osvenska krav. Eller odemokratiska krav: en islamist ‘blir’ en muslim i muslimska länder, eftersom där råder deras synsätt/värderingar.

 3. En kristen variant av muslimska brödraskapet.
  Därutöver ljuger ALLA ändå.
  Så varför bry sig.
  Den sista jag skulle lita på i alla sammanhang är ändå en politiker.

  11
  2
 4. S i både Karlstad och andra orter kan ju börja med att kungöra hur mycjet medel från skatterna dom stjäl varje år som sen går till obskyra föreningar, ta bara Allmänna Arvsfonden som dränerat avlidna människors tillgångar i många år, säkert mot dom
  avlidnas önskemål när dom trodde dom kunde lita på staten, som styrts av sossar?

  13
  1
  • En sak är klar. Frimurarna får inga bidrag. Däremot finns insamlingar, både genom donationer, arv och kollekt som varje år ger tiotals miljoner både lokalt och nationellt till saker som Kvinnornas Hus, lokal hjälp osv.
   Detta sköts av medlemmar helt utan ersättning så varje krona går till hjälp.
   (Jämför när Bengt Westiwebwrg hade miljonlön s ersättning på 55k i månaden som ordförande i Rädda Barnen.

 5. Agendan som ska bryta ned Sverige, dela ut vårt “överflöd” och lösa upp nationens gräns sker i det fördolda. Den agendan drivs med mobbning och förföljelse av oliktänkande. xxx, feminister, hbtq och rasifierade kapar maktens korridorer och media helt utan att berätta om deras mål.
  Det enda som kan uppfattas som offentligt är deras käcka hejarop “vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss” eller “alla ska med” eller “global fördelningspolitik”.

  12
 6. Hellre 100 frimurare än en galen vänsterfeminist. Det är bara att läsa i media så ser alla vad de galna vänsterfeministerna ställt till med. Tyvärr vimlar det av vänsterfeminister även på fake news kanalen SVT. Och vi vet alla hur vänstervridna deras nyheter är.

  13
 7. Kvinnor får vara medlemmar i Rotary. Det finns dessutom mängder med kvinnoföreningar där män inte är välkomna. Som vanligt ser många bara samhället med ena ögat. Organisationer/myndigheter med stor majoritet kvinnor ”jippi, inga som helst problem” organisationer/myndigheter med en majoritet män ”usch och fy, så kan vi inte ha det”! SD har över 60% män i Riksdagen. Usch och fy, enligt SVT. De Gröna Khmererna och kommunisterna har över 60% kvinnor i Riksdagen. Kanonbra tycker SVT.

  14
  • Enligt feminismen har inte 100% jämställdhet uppnåtts innan kvinnorna har 100% av alla maktpositioner.

 8. I och för sig ger jag inte mycket för varken frimurare eller rotary.
  Men det finns ju andra exempel på märkliga allianser :
  * Feminismen
  * Me too
  * BLM
  * Islamismen
  * Sharia
  * IS
  * Såzzarnas alla terrorist-kompisar runt om i världen
  * SVT
  * etc. etc…

  23
 9. Relevant parallell helt klart. Banden inom islamska sammanslutningar är med stor sannolikhet mycket hårdare än inom frimureriet. Kotterier finns av många slag, även kvinnliga. Även om de inte har medeltidsritualer. Det såg man tydligt t.ex. vid metoohysterin.

  19
  • Det finns väl inte en enda stad i Sverige där inte män i högre befattningar och inom affärsvärlden inte är med i Frimurarna eller Rotary.Eller är med i samma Golfklubb.Det kan väl knappast komma som en nyhet även för en naiv kommunalpolitiker…t.o.m.en gräsrot som mig känner till detta faktum….

   18
 10. Fjantigt och som Pettersson påpekar så undviks kritik mot andra maktstrukturer. Att framgångsrika personer i en inte allt för stor stad lär känna varandra inom olika organisationer är inget konstigt.

  18
  3

Kommentera