Fler migranter omkomna på Medelhavet

Bara under påskhelgen har tusentals migranter tagit sig från Tunisien till den italienska ön Lampedusa. Flera av de som lämnade Afrika kom aldrig fram.

40 personer befann sig på båten när den lämnade den tunisiska staden Sfax. Två av dessa har hittats döda och  20 saknas fortfarande.

Självklart är detta tragiskt, i synnerhet när flera offer är barn. Det belyser dock flera problem. Migranter fortsätter att i tusentals ta sig till Europa, ett Europa som brottas med hög inflation, arbetslöshet, brottslighet, segregation och andra problem. EU har nu fattat beslutet att inte påtvinga länder att ta emot asylsökande som först sades. Vilket innebär att migranterna själva kan välja vilket land de vill ta sig till och då blir det givetvis de länder som historiskt sett tagit mot flest.

I det här fallet var det ett tyskt fartyg som hjälpte migranterna till Italien, vilket visar att många är beredda att göra resan då de vet att diverse hjälporganisationer hjälper dem till det europeiska fastlandet. I det nu aktuella fallet kom migranterna från länder som Mali, Elfenbenskusten och Kamerum. Med andra ord vad man kallar välfärdsmigranter.

Den stora frågan där EU borde lägga krut, är hur man tänker handskas med de flyktingsmugglare som årligen gör miljonvinster på sin verksamhet. SVT berättar att smugglarna på den här resan tog 10 000 per person. Det innebär att smugglarna håvade in 400 000 i svenska kronor, vilket motsvarar 116 000 tunisiska dinarer.

En genomsnittlig månadslön i Tunisien motsvarar 4 600 kronor i Sverige. Då förstår ni.

13 thoughts on “Fler migranter omkomna på Medelhavet

 1. Samtidigt är EU upprörda och vill förbjuda avvisning av illegala migranter. Det är kommunisterna inom EU md Ylva i spetsen som är roten till problemet.

 2. Europa måste tvärvägra att ts emot dessa människor och endast erbjuda akutvård och hemresa. Om det blir omöjligt att olovligen etablera sig i Europa så försvinner lockelsen med att försöka sig på dessa farliga resor.

  29
  1
 3. Något RADIKALT måste göras!

  Inga s.k flyktingar skall tillåtas att gå i land inom EU utan samlas ihop i nord Afrika där de kan få sin asylansökan prövad.

  Varför vill allah till Europa och inga till Pakistan, Iran, Saudi, Kina, Ryssland, Nordkorea, ………. osv

  24
 4. Bogsera tillbaka varenda båt till landet de kom i från slänga av immigranterna och sänk båt h…. och lås in och låt ansvariga betala idiot höga ersättningar för varenda person de försökt smuggla in.
  Det här tar död på hela Europa fortare än en sjukdoms epedemi

  60
  2
 5. Varför inte sätta press på Tunisien och andra länder i området? Sanktioner, indragna bistånd etc.

  74
  2
 6. Detta borde öppna ögonen för svenska folket och resultera i stora förändringar av praxis. Om, framförallt, de svenska sociala bidragen är värda att riskera livet för, vill jag påstå att de som står bakom dessa är medskyldiga till dessa människors död.

  Begränsa inte bara asylrätten till det absoluta närområdet, begränsa även sociala förmåner för migranter och erbjud istället mediokert avlönade beredskapsarbeten så kanske människor från jordens rikaste kontinent inte längre anser det vara faran värt att försöka korsa Medelhavet.

  78
  2

Kommentera