Varför urartar EU?

EU. EU:s historia börjar strax efter andra världskriget. För att säkra freden i Europa startar sex länder ett samarbete om kol- och stålproduktion 1952. Drygt 70 år senare har EU 27 medlemsländer. De har skapat en gemensam marknad för pengar, varor samt tjänster och där EU-medborgarna fritt kan resa och flytta mellan länderna för att arbeta och studera.

EU:s 27 medlemsländer

-Pettersson säger att så långt var EU bra, men EU har blivit så mycket mer. Hur hindrar vi EU att få mer makt?

Några få exempel:

 • Om en svensk lag står i strid med en EU-lag är det EU-lagen som gäller.
 • Om EU-kommissionens eller Tomas Tobés förslag till migrationspakt blir verklighet kommer det att underminera möjligheten till restriktiv migrations­politik, skriver Charlie Weimers (SD). Ska EU bestämma hur många migranter vi tar emot?
 • Ska EU bestämma arbetstiden för svenska brandmän?, undrar Dagens Samhälle.
 • Ska EU bestämma skatten på biogas för dem som redan investerat i tekniken?, undrar Sveriges Radio?

Det är inte helt enkelt för lagstiftningen och skatterna bör vara konkurrensneutrala mellan olika länder men det var aldrig meningen att EU ska detaljstyra den lokala politiken.

Jag tror inte det är så enkelt som att lämna EU. Storbritannien verkar inte helt nöjda med Brexit och i Norge som står utanför diskuteras om att gå med i EU.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 thoughts on “Varför urartar EU?

 1. Vänsterextrema storkapitalisterna med sådant storhetsvansinne att de tror att all de gör är fantastiskt. De är en del av en global Wokerörelse, där även Biden och Trudeau ingår. När man hör att mer eller mindre varenda västledare låter som om de läser ur samma manus, så är det inte undra på att folk misstänker WEF, Trilaterla kommissionen och Bilderberggruppen. Titta på Jonas Nilssons film ”Makthavarna du aldrig valde”. Obehagligt att höra presidenter, statsministrar och liknande alla står och rapar upp ”Build back bettet”! T.o.m Löfven, som troligen inte ens vet vad det betyder. När det råder koncensus, så är det något som inte stämmer. Som t.ex. ”97% av alla forskare är överens”. Varför just 97%? 97% av alla forskare i vad? Hur har man fått fram den siffran?

  17
  1
 2. Varför EU urartar, beror endast på en faktor: Merkels totalitära egenmäktiga makt och bizarra styre, under så många år! Det var hon som la grunden för all skit vi ser i Europa av idag! Men så var hon också öst-europe’! Uppvuxen i Stalinregim, och präglad av denna, när hon senare genomförde sin stalinpolitik, där EU skulle få mer diktatorisk makt över medborgarna, i respektive länder! Och så blev det!

  28
 3. Storbritannien har precis gått ur. Vänta och se.
  Norge och Schweiz går det sannerligen ingen nöd på.
  Inte Island heller.

  38
  1
 4. Kalergiplanen, en elit som bekostas av skatteslavarna och stiftar lagar som tvingar fram jobb genom regler och annat bös, ses ju lätt med klimatet, CO2, fossilt, vindsnurror, skog, våtmark, elen med hittepå skatter och avgifter in masse…..och på mycket annat de flesta(hoppas jag )vet.
  Vi får se efter sommaren vart det barkar…ojoj?

  Lika FN, NATO, WEF, WHO, m.fl. organisationer.

  33
 5. EU-har överlevt sig självt i nuvarande uppsvällda form. Endast gemensamt väsentligt som miljö och kriminalitet och en del handel bör handläggas av EU. Varje land skall vara så självständigt som möjligt men främja godartat samarbete.

  37
  2
  • All makt utgår från folket! Jag påstår att all makt utgår från Bryssel. Varför har vi vali Sverige? Vi låter oss luras attvi kanvara med och påverka som det så vackert heter. Glöm det.

   32
 6. Nu ska man i Bryssel bestämma våra brandmäns arbetstid. En svensk byråkrat: Det måste vi lyda. Detta är inte klokt.

  Eller man skickar Ungern till domstol när man vill skydda sina barn mot sexuella påhopp från sagoberättare. Är inte Barnkonventionen till för att skydda barn? Vad säger du Kristersson? Är du också feg?

  53
 7. ”Varför så tyst om EU:s ökade makt?”, (ledare i GöteborgsPosten).
  Förgäves har svenska och danska parlamentariker protesterad mot förslaget om ett nytt EU-direktiv som omfattar så gott som all socialpolitik, från löner och pensioner till bostäder, jämställdhet och sjukvård och där EU:s lagar får företräde över svenska lagar. Ledarskribenten Karin Pihl skriver ”det inte otänkbart att direktiven kommer att hagla över medlemsländerna de kommande åren.”
  https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-s%C3%A5-tyst-om-eu-s-%C3%B6kade-makt-1.59824630

  40
 8. Eu kan väl verka för ett Sveriges skatter och pensionsålder sänks till EU nivå!

  42
 9. “EU” är en monetär mjölkmaskin för försigkomna s.k. politiker, en lekplats för vuxna människor.
  Inte sällan psykopatiskt lagda grava och skrupelfria egoister – som skiter fullständigt i “folket” de ska representera. ..

  44
  3
 10. Vi blev matade med lögner redan från början av eu medlemskapet. Det var meningen att vi eu medborgare skulle resa fritt inom eu. Det urartade och blev så att världens alla u-länder kunde resa fritt och vi eu medborgare blev tvungna att visa pass.
  Vi svenskar betalar också en obefogat stor del till eu, och när länder som Grekland, Spanien och Italien kammar hem storkova i bidrag från eu, får vi svenskar påbackning av vårt eget eu kontor att ansökningarna är för dåliga och måste göras om igen, och igen och igen.
  Annat är det i medelhavsländerna dom bara skickar in sina ansökningar och får pengar, pengar och mera pengar.
  Hade vi inte fyllt landet med arbetsoförmögna araber och afrikaner kunde vi gått ur eu, men nu finns det ingen återvändo.

  51
  14
 11. Vad är det som hindrar oss från att lämna denna parasitorganisation?
  Jag ser inget som helst skäl att vara med och jag ser heller inga direkt visuella skäl varför vi inte skulle kunna lämna EU!
  En ansökan och sen slutar vi att betala!

  Och jag ser heller ingen som helst anledning att vi ska försörja alla dessa rökande kaffesittande latinska latoxar från Frankrike, Spanien, Grekland, Rumänien m.fl. primitiva länder!
  Dessa 45 miljarder är svenska pensionärers pengar och skall därför lämnas tillbaka till sina rättmätiga ägare!

  82
  84
  • BSS, det är inte bara att lämna om man inte är beredd att lämna marknaden i EU.

   Norge och Storbritannien betalar stora pengar till EU trots att de inte är medlemmar och inte får vara med och påverka.

   14
   15
   • Sverige betalar stora pengar för att vara med i EU. Verkar vara en dyr klubb hur man än gör. Såvida man inte missköter sin ekonomi.

    26
   • Finns det någon som tycker att mindre länder som t.ex. Sverige kan påverka något inom EU?

    Norge betalar en stor del av EEAs avgifter till EU projekt och initiativ som de deltar i inom EU. EEAs länder har samma tillgång till hela EUs inre marknad som EUs medlemsländer, men utan att lyda under EUs regler annat än handelslagarna.

    Britterna har också fri handel med EU efter Brexit-avtalet, men endast för varor (inte tjänster, förflyttning osv.) De har numera gräns och passkontroller mot EU. Det finns en hel del andra restriktioner som i vissa fall hämmar den öppenhet som gällde under EU, t.ex. inom finanssektorn.

 12. Det EU som svenska folket röstade Ja till 1994 är inte den organisation som EU utvecklats till idag. Medlemmarna skulle fortsätta vara självstyrande och individuella. Det är man fortfarande teoretiskt men EU flyttar sej närmare och närmare ländernas inre angelägenheter.

  Sammansättningen av medlemsländer har ändrats rejält. De länder som gått med på senare tid (2000-talet) är nästan uteslutande fattiga forna östländer. Dessa länder har stor ekonomisk vinning av att vara med. Stor vinning för dom betyder att rika länder betalar (netto-betalare som Sverige.) Usel rumänsk infrastruktur blir som ny med EU-pengar…

  En annan effekt är de öppna inre gränserna inom EU. Klientel som inte kunnat härja fritt i Europa kan göra det nu. Länder som Bulgarien, Rumänien, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Balkanländerna, förknippas ofta med stölder, tiggeri, bedrägeri, etc.

  Men folk kanske är nöjda. Sverige har ju fortfarande snuset. Det var den stora EU-valfrågan. Förbjudet inom EU men Sverige lyckades få dispens.

  58
  1
  • EG var bara en fälla att lura in så många som möjligt , när fällan slagit igen så började förvandlingen till en över statlig diktatur av styrande byråkrater som inge har rösta för . . De kan heller aldrig röstas bort !

   De vi “demokratiskt” röstat som förtroendevalda är slavar som MÅSTE kolla med EU`s lagar innan de tar beslut om egna åtgärder !

   31
   1
  • Ett av flera problem är att usel rumänsk infrastruktur blir som ny, medan svensk förfaller. Infrastrukturen i vårt land är lika nedslten och skitig på grund av vanskötsel, som det jag upplevde när jag besökte olika uländer som sjöman för 50 år sedan. Det saknas bara en massa kackerlackor så är vi som uländerna. På den tiden förundrades alltid besökare från andra länder hur rent och välordnat allt var i våra städer.

   14
 13. Tyder på att EU har fått för stor makt och kan därmed manipulera hela Europa och inte alltför sällan är det ofta negativt för medlemmarna !

  60
  1
  • Ja! Särskilt för medborgarna. Klanen “Politiker” klarar sig alltid med råge.

   50
   1
 14. En gissning är att när GB lämnade och det inte fanns mer länder att ansluta så blev det ett överskott av byråkrater som saknade sysselsättning. De måste hitta på någonting för att motivera sin existens.
  När GB lämnade så ökade också Tyskland sitt inflytande i Eu. Eftersom miljösekten har ett stort inflytande i tysk politik så tror jag att mycken galenskap kommer därifrån.

  56
  2
  • Förmodligen så, när det blir för många byråkrater i en organisation rasar det samman förr eller senare, de förstår inte att det är alltid någon som måste göra det praktiska.

   39
   2
 15. Frågan är egentligen:
  Varför urartar västvärlden?
  Den primära orsakerna är:
  1. Demokratin där folk som inte vet eller förstår sakfrågorna röstar in galna politiker.
  2. Vänstern tog över framförallt Europa efter andra världskriget.
  3. Irrationella och emotionella kvinnors intåg och dominans inom journalistik och politik.

  67
  • När politiken får för stor makt kommer allt att manipuleras till välbefinnande för denna grupps i första hand.

   37
 16. Vem röstade på att Ylva Johansson och Fredrik Federley skulle sitta och representera Sverige i EU?

  81
  2
  • Främst kompisarna i partiledningen, inte valboskapen vilka frågan är för viktig för.

   10
 17. Lugn Pettersson.
  Efter det att Bryssel gått upp i atomer i en superdundersmäll finns det inga byråkrater kvar som kan “styra”.
  Smällen fixar vännen Vladimir Putin.

  Då först är leken slut!

  35
  43
 18. Så varför ska vi rösta?
  Vår representativa demokrati har så många och snåriga bakvägar,
  så ett val är mer till för att legitimera politikernas system

  62
  0

Kommentera