Kurderna kommer att stoppa Kristersson

INVANDRING. Zara Kjellner är kulturskribent på Expressen med kurdisk bakgrund. Sverigedemokraterna planerar att genomföra en ny folkräkning i Sverige. Zara Kjellner anar att den kurdiska glitchen kommer att ställa till det, skriver hon i Expressen.

Många kurder har inte bara har ett namn, kanske två, till och med tre. Ofta tar man ett namn som inte är eget eller så återtar man ett kurdiskt namn först i Sverige. Detta med att faktiskt heta bara en sak och att ställa till med en hysteri på grund av födelsedagar är därför något lite främmande, och lite töntigt. 

Så när SD nu ska sätta i gång med sin stora folkräkning och börja knacka dörr och räkna skallar fylls jag med glädje, försök bara tänker jag, den kurdiska glitchen kommer ställa till det! Alla kommer att presentera sig med ett av sina tre namn, sina barn med ett av de andra namnen och sedan säga ett födelsedatum lite på måfå.

Denna avslappnade inställning till ålder, att aldrig någonsin svara korrekt på hur gammal man är, har så klart också att göra med att man i grund och botten inte heller litar på systemet, ni vet inte var ni har oss!, skriver Kjellner.

-Pettersson säger att kurdiskan tydligen tror att det är en merit att hon och andra kurder inte klarar av att anpassa sig till grundläggande svenska saker som folkbokföring, namn, födelsedag och personnummer. Det kanske finns en anledning till att kurderna inte har ett eget land och nu vill de ödelägga vårt också.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 thoughts on “Kurderna kommer att stoppa Kristersson

 1. Om hon obstruerar riskerar hon att precis som under den förra folkräkningen bli åtalad, om man vägrade delta eller upptäcktes med felaktiga uppgifter.
  Får väl hoppas hon försöker fiffla.
  Alltid kul att höra att en idiot åkt dit.

 2. Dags att folkräkna med moderna metoder. Topsa och ta fingeravtryck på varje osvensk och stryk dem som inte hittas.

 3. Vi får väl ta och utvisa samtliga kurder som vägrar identifiera sig. Erdoğan vill ju ha tillbaka många av dem. Urkundsförfalskning är väl fortfarande ett brott i Sverige, eller gäller det bara svenskar?

  24
 4. Ursäkta tjat men passagen att hennes syster (Selma Brodrej) minsann inte är Gunnilla Brodrejs dotter är faktiskt en slags lögn den med. Inte helt men kolla…

  Hon skriver:
  ”…när en DN-journalist för några månader sen påstod att min syster var dotter till Gunilla Brodrej blev jag för en sekund glad när jag insåg att trolleritricket faktiskt funkade, ni vet inte var ni har oss!”

  ”Trolleritricket” här är att hon är sysslingbarn till Gunilla Brodrejs man, så de ÄR släkt, men avlägset. Här har det alltså INTE fifflats med namn men Zara antyder att det ändå gjorts för att få snurr på sin text. Hänger ni med?

  Den här damen Zara Kjellner skall man nog aldrig lita på. Bra att hon outat sig. Expressen läser jag trots allt då och då.

  Här berättar systern om släktskapet, såvida hon inte ljuger också:
  https://web.archive.org/web/20230110162253/https://www.dn.se/kultur/selma-brodrej-det-finns-inget-mina-kollegor-ar-sa-nyfikna-pa-som-vem-min-mamma-ar/

  11
 5. Hänvisa/omplacera alla kurder till närmsta definierade asylländer. (vilka knappast finns i Europa)

  20
 6. Rätt kul att Zara enligt sin artikel köper en uppblåsbar ballong till ett födelsedagsbarn men verkar blåsa upp den INNAN hon åker hem, och får problem med den på tunnelbanan. Verkar inte som hissen går ända upp på damen.

  17
  • Nu när jag läst hela:
   Hon verkar stolt över att de ljuger för ett barn om hennes födelsedag. Varför?

   …och sedan har vi passagen om att inte ”lita på systemet”. Nähä? Så varför ”flydde” ni då från Kurdistan till Sverige om ni inte litar på Sverige? Dessutom, när bidragskranen skall öppnas verkar ingen migrant i vårt land ha några som helst problem med att använda ”systemet”. De litar garanterat på att pengarna trillar in.

   Men i grunden en bra artikel som låter Expressenläsaren förstå att kurder ljuger och fifflar, för det är ju vad hon faktiskt skriver. Med stolthet dessutom. Det känns lite som att hon inte förstått att det inte främst är kurder som kommer läsa texten.

   23
   • Problemet är knappast kurdernas !? Det är snarare Erogan och och den !islamska fanatism han och Turkiet har !!! Idioten låter ju mullorna i Turkiet styra landet och hans är ju att IS som stred mot den civiliserade värden är fienden som han ogillade stred mot kurderna . Det är alltså Erogan som stödjer och bedriver terrorister mot resten av värden med hjälp av Putin och Iran!

    Och att ha Turkiet som NATO medlem är ju direkt livsfarligt särskilt sen Putin attakerar ukriana.
    Det första kravet på NATO för att gå med idén föreningen är att man kastar ut femtekolonnare Turkiet !! Man vill ju inte ha ett inbördeskriget i NATO det klarar vi oss utan?

    7
    2
   • Finns en anledning varför kurder ses som Mellanösterns zigenare.

 7. I Sverige används personnummer, vad är problemet enligt kurdiskan? Fifflar kurderna med personnummer också måhända? Då skall de lagföras.

  Bäst vore antagligen att ta fingeravtryck och DNA på alla kurder med tanke på att hon antyder någon slags fiffel och båg. Gäller även andra immigrantgrupper såklart. Då hittar man säkert flera ”personer” som delar samma DNA av bidragsskäl.

  30
 8. Kurderna i Sverige är mer intresserade av Kurdistan än av Sverige som bara ses som en födkrok.

  När börjar UTVISNINGARNA??

  40
 9. Folkräkning? Eller ännu ett svenskt bottenrekord som får en att vilja gömma sig bakom skämskudden!

  Tydligen så ska det alltså skickas ut blanketter till alla hushåll där det skall fyllas i vilka som är bosatta där. Totalt bortkastade pengar.

  Tror dom då att illegala kommer att fylla i var dom bor?

  Tror dom att sådana med flera identiteter kommer att uppge detta och be om att få alla utom en strukna?

  Tror dom att alla som fortfarande får pension och andra bidrag för sedan länge avlidna släktingar då kommer att kryssa i att mamma faktiskt dog 2017?

  Tror dom att alla som har flyttat från Sverige men fortfarande är skrivna här för att få bidrag kommer att fylla i sin nya adress?

  Listan kan ju göras rätt lång!

  Det vi behöver är naturligtvis en skattskrivning! Alla, med början hos dom som uppbär någon form av bidrag måste personligen registrera sig hos Skatteverket. Lämna namn, adress, eventuella barn och fingeravtryck av samtliga. Sen måste detta fortsätta med jämna mellanrum.

  Registret måste även samköras med övriga EU, då säkerligen många även har andra identiteter utomlands.

  Fusket med bidrag måste få ett slut!

  34
  • Kanske kan det kombineras? Först en folkräkning, sedan personlig inställelse där folkräkningen refereras. Annars inga bidrag. Stämmer inte det man uppgav vid räkningen så får det konsekvenser. De som inte inställer sig (ofta alltså ”kopior” av en och samma person) efterlyses vilket gör alla dubbla identiteter värdelösa och riskabla för brukaren av dem.

   18
 10. Enkelt, stämmer inte namnet med personnumret så plockas personen in och skickas ut ur riket.
  Sedan får vi se hur kaxiga de är.

  48
  1
 11. Det vill nog till att man presenterar sig med namn och födelsedatum som man sa när man anlände till Sverige. Annars anses man som utflyttad från Sverige och inte berättigad till några bidrag.

  46
 12. Det är klart de blir skitnödiga . Att de har 3 eller 4 namn innebär inte att de ska ha lika många bostadsbidrag eller andra bidrag .
  Det har accepterats av SOSSARNA.
  Så Zaras svammel kan vi ta lätt på .
  Det är nya kvastar nu . Och andra krav.
  Det får alla tugga i sig .

  66

Kommentera