Taiwans president i USA

UTRIKES. Taiwans president Tsai Ing-wen välkomnades på onsdagen av det amerikanska representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy, under sitt besök i USA, rapporterar Bloomberg med flera medier. Även representanter för Demokraterna var på plats. Tsai Ing-wen sa att hon uppskattade att båda partierna var representerade och att det visar att Taiwan ”inte är isolerat”.

Deras närvaro och deras orubbliga stöd är en försäkring till det taiwanesiska folket om att vi inte isolerade och vi inte är ensamma, sa Tsai Ing-wen till journalister.

Representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy och Taiwans president Tsai Ing-wen

Besöket hade redan på förhand retat upp Kina rejält och mötet fördömdes omgående av Peking. Det kinesiska utrikesdepartementet säger i ett uttalande att mötet innebär ett allvarligt brott mot USA:s löften när det gäller Taiwan-frågan och att Kina kommer att vidta ”resoluta åtgärder” för att skydda sin suveränitet, skriver Reuters.

Kina sände på torsdagen ut ett hangarfartyg och flera stridsfartyg i vattnen runt Taiwan efter att ha utlovat ett ”resolut svar” på Taiwans president Tsai Ing-wens USA-besök.

Ing-wen togs på onsdagen emot av USA:s talman Kevin McCarthy i Los Angeles efter upprepade varningar från Kina om att inte hålla mötet.

Både republikaner och demokrater deltog i mötet, och den taiwanesiska presidenten var tacksam. – Deras närvaro och osvikliga stöd försäkrar det taiwanesiska folket om att vi inte är isolerade och ensamma.

-Pettersson tycker som vanligt att Kommunist-Kina ska lämna tillbaka Tibet till tibetanerna och att de ska lämna tillbaka Kina till kineserna samt låta Taiwan vara i fred.

Jag tycker det är dags att Sverige och EU erkänner Taiwan som en självständig stat, vilket vi inte gjort på grund av rädsla för Kina.

Kinas senaste hangarfartyg Shandong. Fartyget är det första hangarfartyget som helt byggts i Kina. Det sjösattes 25 april 2017 och togs i tjänst den 17 december 2019. Hangarfartyget är baserat på den ryska Kuznetsov-klassen men har modifierats med en mindre överbyggnad vilket medför ett större flygdäck. Fartyget har också en något större hangar för att kunna få plats med ett större antal skeppsbaserade flygplan. Kina har också ett tredje hangarfartyg som de konstruerat och byggd helt själva på gång. Det är sjösatt men ha inte tagits i tjänst. USA har 11 stora atomdrivna hangarfartyg i tjänst.
Tibet är till ytan ungefär tre gånger så stort som Sverige och ockuperat av Kommunist-Kina.

Varför så tyst om tibetanernas öde?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Taiwans president i USA

 1. Kina behöver inte bekymra sig för USA-Taiwan samarbetet.
  Om Kina inte rör Taiwan kan Kineserna känna sig helt trygga.

  10
  2
 2. Tycker inte Taiwan ska erkännas som en självständig stat. Däremot ska givetvis Kinas legala regering, baserad i Taipei på Taiwan, representera Kina i alla officiella sammanhang tills kommunistbanditerna på fastlandet är bortkörda. Ett första steg i detta bör vara att alla civiliserade länder öppnar ambassader i Taipei och stänger motsvarande i Peking.

  14
  2
  • Jänkar har ju retat upp kinesernas förutom väderbalonge och telefonbolag som Kanada låste in på tveksamma grunder!
   Om kineserna vill så gör man som Norge man skapar en ekonom zon ! Som då ligger långt borta så Thiwan ligger på kinesiskt inre vatten . Och då kör man tunt med kanonbåtar och skiten lite till höger och vänster .. det kinesiska fastlandet ligger ju här närmast ockuperat territorium av anglosaxiska värde är ju Australien och dom verkar inte ha ambitionen att sondera värden

Kommentera