Paludan brände inte någon helig koran

ISLAM. Koranen som Rasmus Paludan brände utanför den turkiska ambassaden var inte den heliga texten. Det var nämligen en engelsk översättning. Det ser ut att vara en översättning av Koranen till engelska av Nessim Joseph Dawood, ursprungligen gjord 1956, utgiven av det brittiska förlaget Penguin classics. Koranen uppenbarades på arabiska. En översättning är inte sakral på samma sätt som Koranen på arabiska. Detta väcker frågor kring om det verkligen kan kallas hatbrott.

Rasmus Paludan brände en engelsk översättning av Koranen. Det brittiska bokförlaget Penguin classics står bakom översättningen. Foto: Fredrik Sandberg

Jan Hjärpe, islamolog, förklarar: Är det uteslutande en engelsk översättning är det formellt inte den heliga texten, säger han till Kyrkans Tidning men tillägger en viktig poäng.

 • I och med att det uppges vara Koranen och att bränningen äger rum, är intentionen densamma som om den vore på arabiska. Meningen är att förolämpa och provocera, och det är fråga om ett hatbrott.

Koranen är nedskriven på arabiska och enligt Sharialagen så är en engelsk översättning inte den heliga Koranen. Men förolämpningen i Paludans bränning gick fram även om det var en översättning som brändes.

-Pettersson menar att det finns inget heligt i en bok om islam, det spelar ingen roll om den är skriven på arabiska, turkiska, engelska eller svenska. Alla vettiga människor borde kritisera islam, det är idioti att inte göra det. Vi har facit i koranen, i alla muslimska länder, i muslimska församlingar och politiska partier.

Islam är inte en religion, islam är en ideologi och dödskult

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Paludan brände inte någon helig koran

 1. Detta framförde jag på Samnytt för länge sen men dom tog bort det för att det skall var den heliga Koranen skall det vara på Arabiska jag har en översatt Koran på svenska själv

 2. Du har helt rätt i din analys, Pettersson!

  Det finns inget heligt i koranen, eftersom det inte finns något heligt, i nåt anti-gudligt, anti-heligt! D v s, ger man sig t ex på Guds skapelse, som många s k muslimska “heliga” gör, ger man sig på det heliga, och själva essensen i det!

  För det heliga står där inte fritt, från de handlingar, som de är lierat med! Ta t ex, korankravallerna, finns inget heligt i dem, eller det som de sades värna! FÖR MAN GÖR INTE PÅ DETTA SÄTT, GENTEMOT DET HELIGA, ÄVEN OM MAN SÄGER SIG KÄMPA MOT DEM SOM S A S KRÄNKER DET, för då är det inte det heliga man värnar, utan tvärtom! MAN KRÄNKER DÄRMED DET HELIGA ÄN MER, ÄN DEN MAN ANKLAGAR FÖR DETTA! Och man åberopar en bok som står för denna ohelighet, och alltså därigenom inte är det minsta helig alls, utan “satansverser”, mer!

  Bibeln däremot är helig, eftersom den främjar goda handlingar liksom dess anhängare, och inte huligant barbari, som koranen! Därför är Bibeln mer Gud, och koranen, mer satan!

 3. Finns väl över trettio versioner av sagoboken att bränna oavsett språk/innehåll.
  Snart Maj, behövs lite papper/koraner att tända upp bålet med.

  21
  1
 4. Tja, det verkar inte vara så många som bränner koraner, de bränner sitt krut på bloggar istället, tror jag.

  6
  12

Kommentera