Politiska utrensningar pågår

INRIKES. Socialdemokraten Daniel Swedin är sedan maj 2021 politisk redaktör i Arbetet, som är en del av LO:s Mediehus. Mellan 2011 och 2020 var Daniel Swedin ledarskribent på Aftonbladet där Anders Lindberg är politisk chefredaktör. Han anställdes i april 2020 som talskrivare i statsminister Stefan Löfvens stab. Daniel Swedin verkar ha glömt vem som styrde mellan 2014 och hösten 2022 och vem som varit talskrivare åt Stefan Löfven och därmed är medansvarig.

Swedin verkar totalt ha glömt när S+MP-regeringen bytte styrelse i Vattenfall, men då kallades det inte utrensningar utan om att komplettera Vattenfalls kompetens med kärnkraftsmotståndare.

I en intervju med Miljöpartiets tidigare energipolitiska talesperson, Lise Nordin, framkommer det att dåvarande regering styrt Vattenfall bort från en kärnkraftspositiv linje.

”Den nya regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, bestämde att Vattenfall inte ska lägga massa pengar på ny kärnkraft”, säger Nordin och berättar att kursändring skett genom så kallad ”informell styrning”.

”Det betyder att man säger till sitt statliga bolag vad man vill ha av dem.”

”Sedan har regeringen bytt ut två personer i Vattenfalls styrelse”, säger Nordin som visserligen menar att statliga bolag inte ska utnyttjas politiskt, men uppger att detta handlade om att komplettera Vattenfalls kompetens.

Tomas Kåberger tillsattes i Vattenfalls styrelse år 2015 av S+MP för att han var kärnkraftsmotståndare, nu låter den nya regeringen honom gå för att han är kärnkraftsmotståndare.

Om Daniel Swedin på bloggen…

Ljudklipp från 2018

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Politiska utrensningar pågår

 1. Det är så SOSSARNA ser på den Svenska Demokratin.
  Nu har de lånat ut makten några år.
  Men fan ta den nya regeringen om den försöker rätta upp något i Sverige.
  Men vi som gillar ordning och reda på RIKTIGT , och inte bara som populistiska slagord, vi njuter nu .
  Tomma tunnor skramlar mest så man förr .
  Men fan vet om inte politiska partier , tomma på innehåll , skramlar mer

 2. Tacka faan att man måste rensa ut alla av MP tillsatta sabotörer om vi ska få ordning på vår energiförsörjning igen.

  15
 3. Alla åtgärder som de konservativa genomför kritiseras av vänstern. Naturligtvis!
  Den upprördhet som vänstern uppvisar är vanmakten som gripit tag i dem. Det är andra som bestämmer. Till vänsterns förtret. Magdalena vet inte vilken skinka hon skall sitta på – nya utspel kommer dagligdags – vilket är förväntat.
  De gamla korten är utspelade – typ rasist, extremist, fascist mm. Frustrationen är hög hos “di röde”. Nytt måste till! Men – innerst inne inser nog fru Andersson att de åtgärder som vidtas är nödvändiga. Mp har haft en ohemul makt över S där många konstiga beslut har genomförts. Synd bara att det blivit så dyrt för medborgarna!

  10
 4. Alla som arbetar i media vet hur noggrant rätt hjärnor vaskas fram för att få lov att få mer makt. Samma inom politik, du börjar i ungdomsförbunden och bevisar dig tycka och säga rätt, du ska ha ideologin i blodet, helst regera på rätt ideologiskt sätt med ryggmärgen, ett plus är att ha det med modersmjölken.
  Det är när den tillsatta personen sitter där med makten att driva en tes, åsikt, agenda eller politik som dess företrädare eller chefer måste veta att den tillsatta personen gör rätt. Det vet Swedin, han har vaskats av Aftonbladets makthavare, därför måste han skrika högt för att skämma de som säger sanningen. Ju högre en socialist skriker att motståndaren ljuger desto rättare har motståndaren.

  11
 5. Grejen är att alla ‘kommersiella’ beslut som fattas på Vattenfall blir blir helt på låtsas. Vattenfall har dock tillgångar av nationell betydelse som kanske skall ligga i ett statligt bolag, men i mellantiden en hel del verksamheter som inte förtjänar den här specialbehandlingen. Varför inte dela upp Vattenfall i två nya statliga bolag som för enkelhetens skull skulle kunna heta ‘Vattenfall’ och ‘Kärnkraft’ där varje bolag drivs av människor som gillar sin verksamhet och står för den? Gränserna och villkoren sätts då av riksdagen. Resten, vindkraft både inhemsk och utländsk liksom verksamheten med nätdrift kunde man lägga i ett tredje bolag som sätts på börsen. Här behöver vi ingen statlig inblandning.

  17
  1
 6. Daniel SWEDIN liksom Anders LINDBERG har betalt för att misstänkliggöra regeringen även om det bygger på halvsanningar eller rena lögner.

  På samma sätt gör Fascist Ryssland i tex Moldavien och kanske även i Sverige med ABs hjälp! Allt för att destabilisera ett land och dess regering.

  Fascist Ryssland har även god hjälp av sin allierade Islamist Turkey som ALDRIG kommer att godkänna Sveriges NATO ansökan så länge Erdogan får bestämma.
  Allt på order från Moskva.
  Fascist Ryssland har ett intresse i att nå Nordsjön och då vill man slippa en öppen konflikt med NATO. Att ta södra Sverige räcker gott för fascisterna.

  Kanske något för herrarna Swedin/Lindberg att tänka på eller kanske finns de redan med på lönelistan i Kreml?

  16
  1

Kommentera