Kirurgen Allan Dagstan rökte heroin och opererade

BROTTSLIGHET & SJUKVÅRD. Allan Dagstan, 32, arbetade som kirurg på Skånes universitetssjukhus samtidigt som han rökte heroin varje dag. Nu döms han och hans sambo till flera års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott.

Allan Dagstan

Det var en granne som slog larm om ett misstänkt bråk i parets lägenhet och när polisen kom dit fann de kvinnan kraftigt drogpåverkad och en påse med 176 gram heroin. Lägenheten paret bodde i liknades vid ”total missär”.

Polisen beskriver i sin rapport 32-årige Allan Dagstans och 26-årige flickvännen Marnas McGhees bostad som ”fullkomlig misär”. I bostaden hittade man stora mängder heroin till ett värde av närmare 100.000 kronor. Båda greps misstänkta för grovt narkotikabrott och Allan även för misshandel av flickvännen.

Kirurgen döms till tre år och nio månaders fängelse för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och två fall av misshandel. Kvinnan döms till tre år och sex månaders fängelse för grovt och ringa narkotikabrott.

Allan Dagstans bostad: ”Lägenheten är i fullkomlig misär. Det är skräp, div vätskor, lådor, kläder, aluminiumfolie, tändare, bestick, tabletter med mera utspritt över hela lägenheten. Soffan är täckt med saker så den inte går att sitta i, spisen är utdragen till mitten utav golvet och hela diskbänken är täckt med matrester, skräp, tallrikar med mera. Inne i badrummet är golvet täckt med skräp och vasken är fylld med något som liknar aska. Det går inte att gå någonstans i lägenheten utan att trampa på något”, står det i polisrapporten.

-Pettersson läser att inga patienter kommit till skada men det tror jag inte på…

Dagstan arbetade tidigare på Faluns lasarett men där ville de inte behålla honom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Kirurgen Allan Dagstan rökte heroin och opererade

 1. Missbruk är förskräckligt, omdömet försvinner och svårt att ta sig ur.

 2. Min farbror var länsveterinär och väldigt skicklig med djurens medicin. Jag skulle helt säkert valt honom som läkare istället för denna ersättning för en människa eller läkare.

  Det enda jag vände mig emot när jag träffade honom, det var att han envisades med att försöka borra bort en svampinfektion i tummen, som han fått från en ko, eller ett annat djur, istället för att använda kemiska preparat.

 3. Jag vill gärna nämna, att vår Veterinär arbetade ensam, utan en narkosläkare eller narkossköterska. Likaväl räddade han livet på vår hund på ett mycket skickligt sätt, eftersom hon led av synnerligen akut och dödlig livmoderinflammation.

  Han sövde henne, band henne på rygg med gasbinda i tassarna, skar upp henne i buken och tog bort det som var fel. Sydde ihop och gav medicin.

  Jag skulle hellre ligga under kniven under han, än denna ursäkt för en läkare eller människa.

  Bo,

 4. Man kan undra om han själv drabbats av bakteriefektioner eller svampangrepp, i sin synnerligen äckliga, smutsiga och orena bostad ?

  Dagen efter skär han upp människor och petar med sina smutsiga fingrar inuti deras kropp…

 5. Det är ett kompetensregn, eller det lönar sig lite längre fram, sade dumsossen.
  Även högintelligenta människor och med de finaste akademiska meriter, kan vara fullständiga idioter när det gäller att analysera den sociala utvecklingen. Jag har bevis, för min far (död), var Docent. Han ansåg att invandringen var bra.

 6. Han borde bli husläkare till Magdalena Andersson.
  Någon dj…a ordning skall det vara.
  Det finns gott om sådana exempel i svenska sjukvården.

 7. Hans patienter har rätt till skadestånd, inte av skattebetalarna, utan av den som personligen anställt och ansvarat för honom.

 8. Som Furir och Pjäsgruppschef i Svea Artilleriregemente på Haubits-77, anmäler jag mig som frivillig kirurg, för att operera honom i huvudet med en AK-4 med 7,62 x 51.

  4
  1
 9. Hur i hela helvetets svavelbrinnande vulkan, kan man ha en så extremt skitig och snuskig bostad ?

  En råtta skulle säga att jag vore snuskig, vore jag som han.

 10. Jag och mitt ex. har lyckats att få ett par fåglar, nämligen så kallade Nymfparakiter att leva i 19 och 20 år, och de lever fortfarande. Vi har varit väldigt noggranna med deras skötsel, renlighet, fria flykt och den bästa maten och skötseln man kan tänka sig. Kanske kan de bli 25 eller 30. Jag kan dock tro att den här arabens ungar inte blir äldre än 50.

 11. Jag undrar om han tvättar sig om händerna när han har i bästa fall torkat arslet rent efter att han har skitit ?

 12. Det där förnamnet “Allan”, det låter som det arabiska “Alan”, och “Dagstan” låter som Dagestan, en Islamisk Republik i den Ryska Federationen.
  Ungefär som “Saul Goodman” i TV-serien “Breaking Bad”
  I TV-serien ville personen anta ett namn som skulle göra honom bättre som advokat.

 13. Det är sådant drägg som vi skall möta i skånsk sjukvård. Medan politiker får vård på privata Sophia Hemmet. Duger privat vård åt politiker, duger den till folket.

  35
 14. Jag skulle hellre dö än att låta denna snuskiga människa sätta sin snuskiga skalpell i min kropp. Vår veterinär var oändligt skickligare med sina ytterst enkla resurser. Han kunde nämligen utföra avancerade bukoperationer med överlevnad och tillfrisknande för hunden.

  24
 15. Och hur fick han sin läkar-licens?
  Medels en SFI-kurs??
  Tillhör samma liga som rumänska sjuksköterskorna som kom till Sverige med falska intyg!
  Falska läkare, falska sköterskor hitplockade av falska politiker!
  Hela vårt land inifrån och ut krackelerar och ingen gör någonting.

  55
  1
 16. Och jag som tycker att jag är bohemisk när jag låter ett par tallrikar stå odiskade, eller en soppåse stå innanför dörren ett dygn extra, eller om jag inte våttorkar golvet ofta nog, haha.

  41
 17. Dissidenten Dagstan hade fått sparken från ett sjukhus i Mellansverige då de inte kunde behålla honom där. Det beslöts då att han skulle få chansen i Lund. Ett gravt misstag visade det sig.
  Det har utdelats 31 varningar mot honom. 31! Till slut blev det ohållbart även för de “goda” då de “goda” insåg att hans insats var direkt farlig för patienterna.
  Detta är ett exempel på hur de “goda” stretchar ut sin toleransnivå – mot allt sunt förnuft.
  Denne gravt knarkande individ skulle naturligtvis aldrig få arbeta som kirurg! Men i Sverige är vi tillåtande och förlåtande. Sådan är PK-ismen. Att aldrig sätta ner foten och ställa krav. Åtminstone mot dem det är synd om!

  59
 18. Han är perfekt för att operera PK och muslimer helst utan bedövning, kan inte bli bättre än så.

  51
  3
 19. Tycker nog att den person som anställde Dagstan borde få fängelse med. Måste väl finnas någon som helst djävla koll när man anställer en kirurg. Herregud! Är ju rena dårhuset. Men man ser det lite överallt nu för tiden, folk ska kvoteras in. Men tycker att det borde vara mer noga inom vården.
  Men men

  61

Kommentera