Finland blir medlem i Nato i morgon

NATO. Finland blir medlem i Nato i morgon, bekräftar försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg på en pressträff. – Det här kommer att göra Finland säkrare, och Sverige kommer därmed också att bli säkrare, säger Stoltenberg. I morgon kommer det att hållas en välkomstceremoni för Finland i Bryssel.

Ryssland kommer att stärka den militära kapaciteten i väst och nordväst som ett svar på att Finland går med i Nato, rapporterar ryska statliga medier.

-Pettersson säger att president Putin är totalt misslyckad. Han inledde ett krig med målet att göra Nato mindre. Han ville att Nato drar sig tillbaka i centrala och östra Europa och att Nato stänger dörren för nya medlemmar. Han har fått motsatsen: en större Nato-närvaro i östra delen av alliansen och två nya Natomedlemmar, med Finland och snart Sverige. Dessutom är Nato mer enat än tidigare och rustar upp kraftigt.

När Ryssland påstår att de ska stärka den militära kapaciteten i väst och nordväst undrar många med vad? Ryssland har nyligen tömt baserna nära Finland och skickat soldater och material till Ukraina.

Det är stor skillnad på vad Ryssland säger att de ska göra och vad de har förmåga att göra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Finland blir medlem i Nato i morgon

 1. Nu kan Kristersson och Billström fira triumfen, med att vifta med sina Pride flaggor.
  Bjud med ÖB och Hultqvist på festen.

  6
  8
 2. Till dem som det berör: “Att det mänskliga förståndet har sina gränser sörjer jag inte över, det som däremot gör mig bedrövad är att dumheten inte har några”.

 3. Ett mycket tragiskt besked, men tyvärr väntat.
  Och nu ökar också risken betydligt för svenskt vidkommande.
  Positivt är i alla fall att Finland har blivit av med den synnerligen obegåvade Sanna Marino!

  56
  57
 4. Blir det starten på ett utvidgat världskrig
  i Europa?
  Ryssland känner sig givetvis hotade av NATO så även dem rustar upp militärt mot Finska gränsen.
  Finland fick bråttom med att ratificera NATO medlemskapet innan valet som “the young global leder” Sanna Marino (WEF) förlorade.

  Det är inte bara Sverige som retat upp Erdogan utan även ” Sekt ledaren” USA har lyckats.
  Erdogan vill väl inte bli utsatt för en färgrevolution
  lagom till valet.

  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa att hans dörrar nu är stängda för USA:s ambassadör i Ankara Jeff Flake efter diplomatens möte med Kemal Kilicdaroglu, presidentkandidaten från det största oppositionspartiet Republikanska folkpartiet.

  “Vad gör Bidens sändebud? Han går och träffar Mr Kemal. Skäms på dig, använd din hjärna. Du är en ambassadör. Din samtalspartner här är presidenten. Hur kommer du att be om ett möte med presidenten efter detta?” tidningen Star citerade honom på söndagen. “Våra dörrar är stängda för honom . Varför? Låt honom veta sina gränser”, avslutade den turkiske ledaren.

  Jag hoppas att Sverige ALDRIG kommer att bli medlemmar i NATO.
  🙏🙏🙏

  21
  47
  • Gamling, du är rätt underhållande men rejält obegåvad.

   Polen, Tjeckien, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Estland, Lettland, Litauen, Albanien, Kroatien, Montenegro, Nordmakedonien och Finland har inte blivit medlemmar i Nato för att det är kul utan för att Ryssland inte vårdar relationen med sina grannar.

   Tvärtemot dina önskemål kommer Sverige snart bli Natos 32:a medlemsland. Att du inte gillar det beror på att du gillar Putin och hans våldsamma metoder mer än fred och Sverige.

   Kanske Ryssland också kan bli medlem i Nato efter Putins tid.

   44
   21
   • Pettersson
    NATO borde ha gått i graven tillsammans med Warszawa pakten.
    Nu har istället USA/NATO utnyttjat situation till fullo istället.
    EU är idag en lydstat till USA.
    Innan var Warszawa pakten en garant för att hålla borta USA från Europa.
    När maktbalansen i västvärlden blev rubbad så tog USA:s unipolära världsordning (hegemoni) över.
    Så vi lever i en sken demokrati i västvärlden

    20
    41
   • Gamling, vår demokrati har sina brister men är bättre än alla kända alternativ efter vad jag begriper.

    Vad jag minns så höll inte Warszawapakten USA borta från Europa, tvärtom hjälpte USA till att bygga upp Västeuropa till en av världens bästa platser att leva på.

    Överlägset alternativen i Östeuropa.

    Ryssland har i varje fall ingen skendemokrati, det är en äkta diktatur och terrorstat.

    23
    11
   • En del har gått med i Nato av egen fri vilja, andra har gjort det via köpta/utpressade politiker.
    Långt ifrån alla länder har låtit sin befolkning bestämma i denna fråga.
    I fallet Finland precis som Sverige passade man på när folkopinionen för en kort ögonblick var positiv till ett Natomedlemskap det efter att alla medier drivit frågan framåt, aldrig någonsin beskrevs farorna med ett Natomedlemskap.
    För Ryssland är saken enkel neutrala stater är ingen fara, dom håller man sig väl med.
    Men som i fallet Ukraina när en despot (jo en kille som vinner ett val på freds och försoningsfrågan men som sen gör exakt tvärt om förtjänar det epitetet) vägrar implementera Minks 2 fördraget, han basunerar offentligt ut att han ska gå med i Nato samt skaffa kärnvapen, han mobiliserar sin armé och förbereder den för ett anfall mot donbassrepublikerna.
    Då är det inte konstigt att Ryssland reagerar.
    USA hade gjort exakt samma sak om fallet gällt exempelvis Mexico.

    16
    29
   • Mikael, Ryssland attackerade Ukraina långt innan Zelenskyj blev president. Ukraina uppfyllde så mycket de kunde av Minskavtalen men fick inte kontroll över gränsen som utlovats. Ryssland har brutit mot minst tolv internationella och bilatera avtal.

    Sverige och andra länder har aldrig folkomröstat om att vara neutrala och jag tror ingen har beskrivit farorna med att stå utanför en försvarsallians.

    Minns hur det gick under andra världskriget. Danmark, Finland och Norge var lika neutrala som Sverige och det gick inte så bra.

    25
    11
   • Pettersson:

    Man brukar anse att ukrainakriget 2014 startade med den ukrainska arméns anfall av flygplatsen i Donetsk
    Innan dess var det på sin höjd ett väpnat uppror med väldigt få dödsoffer.
    Poroshenkos beslut att skicka armén dit var ett gigantiskt misstag
    Vad gäller Sverige så har vi mer än 200 år av oavbruten fred såvida vi inte räknar vår styrka som var i Afghanistan som stridande.
    Ett Nato medlemskap gör en till en måltavla, när Finland nu går med så kommer ryska kärnvapenmissiler programmeras på finska mål.
    Det har Nato 0 skydd emot.
    Ryssland kommer att militärisera den gräns som tidigare bara har huserat gränsvakter.
    Men det är finska politiker som tagit beslutet och begreppet *rysk roulette * har sällan passat bättre.

    12
    23
   • Mikael, “Man brukar anse att ukrainakriget 2014 startade”

    Jag har aldrig hört detta, men “man” kanske bor i Moskva.

    NATO är viktigt militärt men jag tycker det är ännu viktigare att ta ställning mot diktaturens Ryssland, med en tyrann och krigsförbrytare som styr i Moskva ska man ta ställning och inte vara neutral.

    Vi har haft fred men det beror på tur och lite feghet, inte på neutralitet.

    Vi har haft trupper i Afghanistan, Somalia, Mali med flera länder. Vi har 120 instruktörer i Storbritannien son utbildar Ukrainska soldater och kanske på platser vi inte vet om.

    Ryssland har trupper i 16 länder. Det har de inte råd med i längden.

    10
    1
 5. Apropå att vänstern lotsar upp muslimer i makten så:
  “Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Centerpartiets dito Muharrem Demirok höll idag gemensam pressträff om klimatet.” (citat samtiden)
  Det verkar som om sverigehatande Magdalena vill samarbeta med muslimsk partiledare, självklart är det för att hon vill få igång den stora grupp muslimer som inte går till valurnan. Sossarnas valstrateger har kommit på att “i den muslimska gruppen är det inte många som går och röstar, vi måste signalera till muslimerna att s är deras kompis”.
  Vi kan förvänta oss fler öppet muslimska politiker i s bara för att vinna muslimernas gillande. Det kommer självklart innebära att Sverige förstörs ännu mer, snart vill s tvinga igenom muslimska helgdagar.

  30
  2
   • Även Sverige kunde blivit medlem i NATO imorgon, om inte det feministiska socialistslöddret varit så stora i käften!

    38
    9
  • Apropå att Kerstin Nilsson skriver om att vänstern lotsar upp muslimer i makten:
   Socialdemokraterna har har två mål: Att ta makten och behålla den
   “Till det konstaterandet kan möjligen läggas med alla till buds stående medel”, skrev (2018) prästen Helena Edlund, samt “de senaste 20 åren har socialdemokratin nämligen inte varit särskilt nogräknad med vem man gått till sängs med, så länge lönskaläget gynnat den egna maktpositionen. De organisationer som påstår sig företräda ”Sveriges muslimer” har haft en enorm framgång vad gäller att driva igenom sina krav. En stor del av framgången beror på att man haft en god lärare, nämligen det Socialdemokratiska Arbetarepartiet. Draksådden från den oheliga alliansen får vi nu alla skörda.“
   – ur Helena Edlunds text “Socialdemokraternas islamistiska draksådd“:
   https://www.document.se/2021/08/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

   19
   • Det var muslimer som bidrog till sossarna förlorade valet. Sossarna är grundfalska.

Kommentera