15.000 ryska byggarbetare bygger över döden i Mariupol

UKRAINA. Den norska tidningen Verdens Gang är en av få tidningar från västvärlden som fått resa in i den olagligt ockuperade staden ukrainska Mariupol. Tidningen har fått uppgifter om att cirka 15.000 ryska byggnadsarbetare är på plats för att, för rysk räkning, bygga upp staden. Verdens Gang har publicerat bilder på byggarbetare i orangea västar och enligt satellitbilder från ett amerikanskt bolag kan man se mängder av byggmaterial i staden.

Bostadshus i Mariupol. Bild: Alexander Ermochenko

Ukrainska myndigheter och organisationer anklagar Ryssland för att ”bygga över döden” och att man använder återuppbyggnaden för att skyla över hur många som skadats och dött på grund av kriget och ockupationen.

Verdens Gang visar bilder på förödelsen efter den ryska militärens framfart och bombningar. Bland husresterna ligger porslin, leksaker, skivsamlingar, skolböcker och familjealbum. I stort sett hela staden ligger i ruiner och enligt FN har cirka 90 procent av stadens byggnader skadats.

Ryska myndigheter hävdar att Mariupol har 212.000 invånare, medan befolkningen enligt Ukraina uppmättes till 425.600 invånare, innan invasionen. Ryssland har som uttalat mål att befolkningen ska öka till 500.000 innan 2035.

Mariupol

-Pettersson tycker det är bra att Ryssland försöker bygga upp det de förstört men att det hade varit bättre att aldrig anfalla Ukraina och lägga resurser i det fattiga Ryssland.

Ryssland har inte råd med krig, sanktioner pressar vanliga ryssar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “15.000 ryska byggarbetare bygger över döden i Mariupol

 1. “Ryska myndigheter hävdar att Mariupol har 212.000 invånare, medan befolkningen enligt Ukraina uppmättes till 425.600 invånare, innan invasionen.”

  Ukrainare räknar folk. Ryssar räknar folk. Vi räknar katter.

  18
  19
 2. “Bevara Sverige svenskt”, är du galen? Eller faktaresistent? Är det President Zelensky son startade kriget eller krigsförbrytare Putler?

  34
  23
  • Idag finns det två sfärer. PK och anti-PK.
   Många människor väljer den ena sidan och sväljer allt som kommer från denna utan att ha förmågan att tänka själva. Man blir verkligen förvånad, som du, över hur dumma människor det verkligen finns.

   21
   1
 3. Ska man dölja sina krigsbrott är det bästa sättet att gräva ner och slänga betong över det.
  Av den anledningen kommer vi aldrig få reda på hur många kvinnor och barn som mördades genom bombningar och långsam kvävning och svält i Mariupol teaterns källare.

  30
  15
 4. Och om INTE Ryssland hade börjat återuppbyggnaden av staden, vad hade Ukraina då sagt…?

  Zelensky vill uppenbarligen inte alls ha fred, han vill inte förhandla, han vill fortsätta kriga -men på våran bekostnad. Sina “egna” korrumperade miljarder rör han naturligtvis inte!
  Det är vi somi ska skicka krigsmaterial gratis och franco, medan han offrar sitt eget folk, något som inte rör honom iryggen det allra minsta.
  En typisk globalist=socialist!

  43
  51
  • Bevara Sverige svenskt, din signatur rimmar illa med verkligheten. Vore bättre du kallade dig Bevara Fascismen och Islamismen. Har Ukraina rätt att säga “Bevara Ukraina ukrainskt”? Apropå Zelensky har han allt som dagens ledare saknar, mod och hjärta. Jag förstår att du och din fascistsvans tycker illa om dessa attribut.

   31
   22

Kommentera