Saab tecknar ramavtal för markstridsvapen med Natos inköpsorganisation

FÖRSVARSMATERIAL. Saab har tecknat två ramavtal med Natos inköpsorganisation, NATO Support and Procurement Agency (NSPA), för vapensystemet Carl-Gustaf® M4 och pansarskottet AT4. NSPA har också lagt avropsbeställningar med ett sammanlagt ordervärde på 350 miljoner SEK.

Soldat med AT4 Bild: SAAB

NSPA har lagt ett avrop på ammunition till Carl-Gustaf som kommer att levereras 2023-2025 och ett avrop på AT4 med leveranser 2023-2024. Det nya ramavtalet för AT4 är giltigt till 2026, medan ramavtalet på Carl-Gustaf, som även inkluderar ammunition, är giltigt till 2027.

– Vi är stolta över att våra markstridsvapen gör skillnad för våra kunder. De ramavtal vi nu tecknat stärker vår relation med Nato ytterligare och förenklar processen för medlemsländerna att lägga beställningar på Carl-Gustaf och AT4, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs markstridsvapen förser försvarsmakter med den effektivitet och precision som krävs för att få övertaget i strid, samtidigt som de möjliggör för soldaterna att utföra sina uppdrag på ett säkert sätt. Många Nato-länder, bland andra USA, Kanada och Storbritannien, är idag användare av Saabs markstridslösningar.

Soldat med Carl-Gustaf M4 Bild: SAAB

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Saab tecknar ramavtal för markstridsvapen med Natos inköpsorganisation

 1. Knäppgök, tror inte ryska oligarker säljer vapen till Nato
  Frågeställningen är att det är fel att enskilda ekonomiska intressen ska göra pengar på krig och död.
  Att dessutom dessa enskilda intressen har ett skydd av svenska staten som gör att jag som svensk medborgare råkar illa ut vid en krigssituation
  Ärthjärna Tänk lite… .

  3
  6
  • Så enligt ditt resonemang ska inte Sverige ha något försvar så blir vi inte angripna eftersom bara de som har vapen blir angripna.

   5
   2
 2. Går inte att komma ifrån att Carl-Gustaf är för närvarande det bästa infanteriunderstödsvapnet på marknaden. Det finns inget uppdrag det inte kan göra samt det ger en enskilda plutonen ett markant eldövertag gentemot en fiende som är beroende av artilleri eller granatkastare som eldunderstöd.

  8
  3
  • Follov the money
   Wallenberg gör mera goda affärer på krig och död.
   Tvi satan!!

   5
   10
   • Vapen är vanligtvis alltid en bra investering.
    Jag ser hellre att dessa pengar hamnar i Sverige än hos ryska oligarker.

    8
    5

Kommentera