Den nya regeringen sågas också av “experterna” i klimatrådet

KLIMAT & MILJÖ. Regeringen sågas av experterna i klimatrådet. Inte konstigt. Högerregeringen bryr sig helt enkelt inte om en av världens viktigaste ödesfrågor, skriver socialdemokraten Morgan Johansson på Twitter.

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

-Pettersson vill påminna Morgan Johansson (S) om att det Klimatpolitiska rådet aldrig utdelat betyget godkänt åt någon regering. Tvärtom även S+MP-regeringarna sågades jäms med fotknölarna och den tidigare klimat- och miljöministern Annika Strandhäll var inte värd vatten.

Sverige kommer inte nå utsläppsmålen med dagens förutsättningar och politik. Det slår Klimatpolitiska rådet återigen fast i en ny rapport som presenterades i mars 2022 och 2021 och 2020 och 2019…Minns du det Morgan? Klimatrådet låter likadant oavsett regering…

Morgan, kommer du ihåg vem som stängde Ringhals 1 och 2 och när?

Karlshamnsverket är oljeeldat och förbrukar upp till 140 000 liter olja i timmen när det är i full drift.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Den nya regeringen sågas också av “experterna” i klimatrådet

 1. Klimatpolitiska rådet består av 3 ekonomer, 1 statsvetare, 1 psykolog, 1 professor i zooekologi, 1 professor inom miljöförändringar, 1 professor i klimatologi. Således bara en person av åtta med relevant utbildning. Fem av dem har inte någon som helst naturvetenskaplig utbildning. Rådet är tillsatt av den rödgröna regeringen och är gissningsvis knutna till de Gröna Khmererna. Jag skulle bli mycket, mycket förvånad om någon av dem ifrågasätter klimathysterin. Slutsatsen jag drar är att det är en miljöpartistisk intresseorganisation. Bevisa att jag har fel!

 2. Fråga istället vad klimatpoliska rådet är för något! ?
  Det är något pressen och miljömupparna skapat i tron att dom har eller kan tillföra!
  Det är ett gäng idioter som inte klarar av att addera två tal?

 3. Ut med de okunniga politikerna och in med riktiga forskare i ämnet utbildade personer. Finns faktiskt redan vid universiteten, men de har inte “de rätta”, eller samma “kunnande” som miljömupparna och journalistskrået.

  10
 4. Vi som har varit med ett tag vet att det skapats bubblor på börsen. IT bubbla, fastighetsbubbla, osv. Vet ni vad den kommande bubblan heter? Inte? Det heter hållbarhetsbubbla. Inte heller den kommer att generera några pengar i företagen.

  20
 5. Alla dom som dagligen rapar upp ordet klimatkris, var har dom fått sin utbildning?
  Dom flesta verkar vara i nedre Tonåren, men har väldigt bestämda åsikter om
  att vi har en klimatkris, utan livserfarenhet uttalar dom sig vitt o brett om att det är kris?

  Själv har jag ingen utbildning i ämnet, däremot livserfarenhet , som säger att klimatet
  varierar, som det alltid gjort, och alltid kommer att göra, och det kan inte människan göra
  ett dugg åt, människan är inte så stor och allvetande som den tror!

  25
 6. Gick in på deras hemsida och läste följande:
  “består av…åtta ledamöter ……. Samtliga utsågs för en period på tre år. Därefter ska rådets ledamöter själva lämna förslag om vilka som ska efterträda dem, som ett sätt att stärka rådets oberoende.”
  Det garanterar att rådet fortlever i all oändlighet. Enda sättet att få stopp på eländet är att det helt helt enkelt avskaffas. Några andra tankar är redan förbestämda lär aldrig komma ut därifrån.

  38
  • I Polen och Ungern avskaffade deras parlamenten just denna typ av myndigheter, d v s att de skall utse sina egna efterträdare. Vilka skrek i högan sky om diktatur, d v s just de som själv agerar för införande av diktatur, d v s “sjuklövern” var och en av egen anledning.
   Det hade t ex inom domarkåren i Polen inneburit att samma släkter “ärvde” domarposterna de hade erhållit under den kommunistiska perioden och detta var i sin tur ett “arv” från den Nazistiska perioden under WW2. Domarna tillskansade sig olagligt en mängd markegendomar, som överlämnades till sina släkter, samt att de verkliga ägarna fängslades och avrättades. Arkeologiska utgrävningar pågår i vissa fängelser. Den tyska nazismen, liksom Stalinismen, är ju inget annat än kommunism.
   När således en organisation utser sina egna efterträdare så handlar det om kommunistisk diktatur!

   12
 7. Eftersom den naturvetenskapliga forskningen kommit fram till att den enda växthusgasen som har mer än mikroskopisk påverkan på planeten Jordens medeltemperatur är vattenånga. Vattenångan fungerar dessutom genom molnbildningen som Jordens termostat,
  Alltså kan all klimatpolitik avskaffas och klimatlagstiftningen tas bort ur lagboken eftersom koldioxid inte påverkar Jordens klimat.

  26
 8. Pågår en process att nu semantiskt blanda bort korten. Korrekt benämning är Klimatpolitiska rådet. Redan där kan man konstatera att det handlar om politik, vilket inte har att göra med varken vetenskaplighet eller “expertis”, det handlar om preferenser och tyckande, vilket är politik.
  Mer och mer används begreppet Klimatrådet istället. Undrar varför?

  38
 9. I det rådet sitter mestadels ett gäng fåntrattar som fantiserar om ditt och datt utan att begripa ett skit,lika som ipcc,lägg ner skiten.

  33
  1
 10. Om Morgan Johansson (S) uttalar sig förstår jag omedelbart att det inte är något att bry sig om då han hela tiden förnekat kopplingen mellan massinvandring och kriminalitet.

  Ett talande exempel för Morgan Johansson (S) inkompetens är gymnasielagen.

  45
  1
 11. 40 grader över ett år
  10 grader över ett dygn
  Detta år helt normala variationer årligen men 1.5 grader i medelhöjning då hotas växter och djur.
  Vad säger ert sunda förnuft låter det rimligt.

  28
 12. Funderat på detta med skogen som “kolsänka”
  Vi ska tydligen inte avverka skog längre enligt dom som bestämmer för att binda mer CO2. Men när skogen är fullvuxen så slutar den binda mer CO2. Det är fullt helt enkelt.

  Så här. Om jag hugger ned skog och eldar upp veden så växer det upp ny skog som tar upp ny CO2. Om skogen/trädet så småningom istället får falla omkull pga ålder så kommer förmultningsprocessen att generera lika mycket CO2 fast under längre tid, säg 50 år, som om jag eldar upp veden.
  Så vad är vinsten med att sluta avverka. Kanske tänker jag fel?

  29
  • Som vanligt när det gäller klimatflagellanterna och miljömupparna, så kan de aldri hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt. Om skogen är en viktig kolsänka (vilket den är), så varför avverkar man enorma skogsområden, för att bygga vindkraftsparker? Verkar som om Magdalena Andersson inte heller klara mer än en tanke i taget.

 13. Elsa Widding har berättat hur målet 1,5 grad kom till. Det var klimataktivister i Tällberg Foundation som hittade på och tyckte att det lät bra. Sedan lyckades man övertyga FN i Köpenhamnsmötet. Så nu ska alla ta på tagelskjortan för att uppnå detta ovetenskapliga mål.

  När man sedan ser på de av sossarna utvalda i Klimatpolitiska rådet så är det inga imponerande kunskaper om klimatvetenskap som man besitter.

  Människornas levnadsstandard är viktigare än oändliga diskussioner om koldioxid. Regeringen ska bestämma. Inte lobbygrupper och politiskt tillsatta råd utan ens tjänstemannaansvar.

  40
 14. På 1940-talet fanns det 7 000 isbjörnar.
  Idag 80 år senare finns det bara 30 000 kvar!!!!

  Klimatkrisen är ett faktum! Vi och allt levande kommer att gå under av jordens yta bränns av på grund av temperaturhöjningen!!!…….

  som kommer om lite drygt 5 000 000 000 år när solen förbränt all sitt väte och övergår till att bli en röd jätte.

  48
  1
 15. Jävla tjat om utsläpp och klimatet från dessa jävla domedagsprofeter. Jag saknar den “globala uppvärmningen” så förbannat. 30 mars klarblå himmel och -12-15 på nätterna och ca 0 på dagen????

  51
 16. GÄSP, vem bryr sig?
  Jag tror inte Att Svenskarna har lust att klä sig i aska och tjära längre, vi har redan offrat för mycket på klimatalarmisternas altare.

  49
  • Vem betalar lönerna för dessa individer i det totalt obehövliga klimatpolitiska rådet? Givetvis är det vi skattebetalare som bekostar verksamheten/lekstugan.
   Om man nu verkligen anser sig behöva en sammanslutning som ger råd och förslag om klimatet, vore det då inte bättre att starta ett klimatvetenskapligt råd?

   36
   • Det är väl samma skit vad det än heter, vem f-n kan skåda in i framtiden om 5000 år eller 50.000 år, det är ju bara löjligt samtidigt som det slängs ut en helvetes massa skattepengar på detta.
    Betänk att det är många på vår jord som lever gott med dessa fantasier !

    14

Kommentera