Vi flyger hem

“De flyr för sina liv” är en fras vi ofta hör från flyktingförespråkare. “Mitt land är för farligt att leva i” är en fras vi ofta hör från migranter. Hur är det egentligen med det? Kvartal ställer frågan i en dagsaktuell artikel.

Läsare av alternativ media har seda länge ställt frågan hur Sveriges regering och ansvariga myndigheter kan tillåta att människor som flyr sina hemländer, sedan reser på semester till samma länder så fort de fått ett uppehållstillstånd. Detta ifrågasättande har kallats rasism eller konspiratoriskt som Ardalan Shekarabi (S) brukar uttrycka det.

Kvartal är den lysande stjärnan på den mediala himlen och tilldrar sig allt större uppmärksamhet bland både medborgare och etablerade journalister. “Stort resande till asylsökandes ursprungsländer”, lyder rubriken till Kvartals artikel.

Det visar sig att UD i ett internt dokument påtalar att det pågår ett stort resande till länder som Somalia, Afghanistan och Irak. Länder varifrån hundratusentals flytt för att det är för farligt att leva där.

Luktar det inte lite misstänkt när afghaner, somalier och irakier flyger hem på semester till de områden de flytt från för sina liv?

Kvartal

22 thoughts on “Vi flyger hem

 1. …och detta debatteras inte ens i Sverige. Det ses som helt naturligt.
  Alla som varit på t.ex. Arlanda på senare år ser ju tydligt vad det handlar om.

  18
 2. Vi måste värna asylrätten. Det visar inte minst kriget i Ukraina. För att värna den måste rätten att söka asyl räckviddsbegränsas. Bara medborgare från grannländer och grannländers grannländer ska kunna söka asyl.

  Sedan måste gränskontroller återinföras. Det är lättare att slinka in i Sverige än att hämta ut ett paket på posten. Fri rörlighet innebär just fri rörlighet inte befrielse från att visa vem du är och att du har rätt att passera gräns. Jag vet att federalisterna vill slopa gränserna men det betyder inte att vi låter dem.

  Gränskontroller åt båda håll. I dag forslas stöldgods för miljarder ut av ligger från andra länder. Kombinera gränskontroller med förvar värt namnet. Även i tredje land för utomeuropéer.

  Sist men absolut inte minst, återinför möjligheten att återkalla felaktigt utdelade medborgarskap. Obligatoriskt återkallande vid grövre brott. Återkallande även vid avsaknad av integration (språkkunskap, egen försörjning, upphörande av “asylskäl”).

  Jag förstår inte dem som gått i bräschen för att montera ner landet. Är de barnlösa med livshotande sjukdom eller bara vettlösa?

  15
 3. Det är det jag alltid har sagt. ”Flyktingmottagandet” är årtusendets största lögn och bedrägeri. Bidragsmigranter är rätt beteckning i de allra flesta fall. Asylrätten är den överlägset mest missbrukade regel dom finns.

  20
 4. Våra myndighet har fortfarande inte förstått att muslimer ljuger om precis allt. Opålitligaste grupperingen i världen. Det jag inte förstår är hur dom ska kunna fungera i det svenska samhället med alla sina lögner?

  23
  1
 5. Arlanda-anställd berättade följande i en intervju:
  “För oss som arbetar här är det ytterst provocerande att se detta resande, För närvarande har vi inte mindre än 5 flighter per dag till Istanbul, flygbolagen Turkish och Pegasus flyger i stort sett bara med s.k. flyktingar, – personer från Turkiet, Irak, Iran, Syrien, Afghanistan etc. Dessutom har vi dagliga flighter med Emirates och Qatar, och med dagliga Ethiopian reser somalierna, eritreaner, etc. Periodiskt har vi även haft dagliga direktflighter till kurdiska delen av Irak, Erbil, Kirkuk, samt direktflighter till Jordanien. Under pandemin har i stort sett alla dessa flighter gått som vanlig och ”flyktingar” har rest hem som aldrig förr. Att döma av mängden bagage de har med sig reser de ofta hem för lång tid också. Många har även med sig TV-apparater och dylikt som de checkar in….många verkar ha det gott ställt att döma av de kläder, resväskor, mobiler och prylar de reser hem med. Att flyga hem med 3- 6 småbarn som många gör, lär inte heller vara billigt.“
  …ur “Arlanda och de skyddsbehövande“, av Rebecca Weidmo Uvell:
  https://uvell.se/2021/09/09/arlanda-och-de-skyddsbehovande/

  44
 6. Flera tidigare regeringar har bara låtsats som ingenting för de verkar ha tyckt “all invandring är bra invandring”, återstår att se om nuvarande regering ändrar något.

  40
 7. Närmaste asylland för Afrikas Horn är inte norra Europa. Man flyr inte, utan reser till sin försörjning utan asylskäl. Hur jävla korkade är man på Migrationsverket?

  65
 8. Lärare berättar hela tiden om hur hela familjer reser hem under loven, de yngre barnen kan inte låta bli att berätta vad de gjort under loven. UD vet för jag och många andra har berättat det för dem. Media och politiker vet också, för de vet allt och det de inte vet är inte värt att veta.
  Familjer har även rest under covid och skickat sina barn till skolan dagen efter hemkomst. Det vet UD och social myndigheter men de har lagt locket på tills reglerna om att hålla sig hemma i karantän togs bort. Det har jag mailsvar på!!!

  69
 9. Nej det är inte förvånande, det har stått klart väldigt länge. Tex många av de Iranier som kom på 90 talet var inte personligt förföljda utan de ville inte leva i en stat styrt av präster. De afrikaner som kommer lever fattigt och ser inga bra möjligheter i sina hemländer.
  Alla som är intresserade vet det.
  Jag tycker inte heller att media döljer det.

  5
  38
  • @Östkute: Bra att du läser alternativmedia så du blir informerad, men jag tror de flesta när de skriver “media” menar gammelmedierna, statsmedierna o.s.v. Eller har du tips på artiklar där immigranter berättar att de egentligen inte är flyktingar och att de ofta åker på semester till “flyktlandet”? Eller tips om artiklar om hur stora familjen åker hem till hemlandet på långsemester medan bidragen från svenska staten tickar in på kontot?

   5
   1
   • Lrs
    Jag träffade en iransk tolk åpå 90 talet och frågade hur många han trodde var flyktingar enligt svenska regler, han trodde cirka 5 % av Iranierna.

 10. Vad kostar en fallskärm, måste finnas massor i mobförråden som inte behövs mer än en gång?
  Behövs inget pass för att landa i sitt hemland och ingen passkontroll heller till sandlådan?

  47
 11. Reser man tillbaks på semester varifrån man kom, ska ens medborgarskap HÄR, vara förverkat, om kommit hit p g a flyktingskäl!

  Likaså, ska det vara förverkat, om man ägnat sig åt grov brottslighet HÄR!

  95
  • Inte bara medborgarskapet ska vara förverkat, rätten att överhuvudtaget resa tillbaka in i Sverige, ska ta mig xxx vara förverkad!

   37
   • Att verka utan att synas är receptet för stunden då valresultatet gäller fram till nästa val och medieexponering inte leder till något.

    3
    1
   • Jens H: Eftersom “de konservativa” (KD/M/SD) inte fick majoritet utan L så, ja, under rådande omständigheter får jag tyvärr vara nöjd. Eller vad är alternativet? Vad röstade du på? Något meningslöst mikroparti som inte har något inflytande överhuvudtaget hur blå de än skriker sig? Du gjorde ingen skillnad alls i så fall för situationen i Sverige, du kastade dina möjligheter att påverka på riktigt i sjön.

    3
    2
   • Jag tycker mig märka att media är för fega att prata direkt med sd. Sd är ju ofta sakliga och pålästa. Speciellt Åkesson är nog farlig.
    Istället pratar man med de som i samförstånd kräver att alla (både regering och opposition) ska “ta avstånd” från sd.

Kommentera