UD kallar upp Rysslands ambassadör efter hotet

RYSSLAND. Ett svenskt steg mot avgrunden, skrev bloggen igår efter att Rysslands ambassadör i Sverige hotat Sverige med vedergällning om vi går med i Nato.

Rysslands ambassadör Viktor Tatarintsev

Rysslands ambassadör i Sverige, Viktor Tatarintsev, kallas upp till UD, meddelar utrikesminister Tobias Billström (M) enligt TT. Beskedet kommer efter den ryska ambassadens text om att Sverige, som Natomedlem, blir ett ”legitimt mål för ryska vedergällningsåtgärder, inklusive sådana av militär karaktär”.

”UD kommer att kalla upp den ryske ambassadören för att tydligt markera emot detta uppenbara påverkansförsök”, skriver Billström.

-Pettersson säger likt utrikesminister Billström att Sveriges säkerhetspolitik bestäms av Sverige och ingen annan och min åsikt är att vi ska vara med i Nato eftersom det inte går att vara neutral och alliansfri så länge Ryssland uppträder som dom gör…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “UD kallar upp Rysslands ambassadör efter hotet

 1. Vi får väl se på vilket sätt vår utrikesminister belönar Viktor Tatarintsev.
  Kanske en sommarstuge-tomt med bra utsikt över Karlskrona?

  4
  1
 2. Det som är sorgligt är att bestyckningen i och från Kreml demokratiskt kappast är rumsrena, ej heller trovärdiga men skamlösa.

  6
  4
 3. NATO har väldigt få egna soldater, nästan inga alls, utan alliansen baseras på medlemsländernas egna trupper.
  Vid en konflikt så skall i första hand NATO-landet själv försöka lösa problemet.
  Om Sverige skulle attackeras så är det absolut ingen som helst garanti att vi får hjälp. Den kan ev. komma när alla våra egna militära resurser är uttömda, när landet ligger i spillror då först väller NATO-ländernas soldater in och Sverige blir en krigsskådeplats utan dess like, där även spillrorna förvandlas till grus!

  Som NATO-medlem så måste det av socialisterna havererade försvaret rustas opp till en mycket hög nivå, vilket kommer att kosta ett okänt antal 100-tal miljarder.
  Biljetten till NATO ligger på ungefär 600 miljoner.

  Vid en stor konflikt i ex.vis Turkiet så kan naturligtvis Sverige bli beordrade att skicka svenska grabbar att försvara muslimerna mot muslimer.
  Och då Pettersson nöjer dom sig nog inte med att få filtar från IKEA och gasolkök från Primus, utan då blir det som sagt svenska soldater som får sätta livet till för att skydda muslimer!
  Vill ni verkligen det??

  Vår neutralitet har fungerat bra i flera hundra år och skulle naturligtvis fortsätta att fungera bra.
  Neutralitet är en garanti för att undvika konflikter.
  NATO-medlemskap är en garanti för att skapa oro och konflikter.

  17
  20
  • BSS, du fortsätter ljuga. Sverige kan inte tvingas skicka soldater till Turkiet.

   Neutraliteten fungerade inte bra. Sverige hade tur eller mutade Tyskland.

   Danmark, Finland, Norge med flera länder var precis lika neutrala som Sverige men blev anfalla.

   19
   11
 4. Det hade varit skönt om vi hade kunnat klara oss själva men dagens verklighet kan vi tyvärr inte öra så mycket åt. Fascism/Islamism är inte vad utbildade människor önskar sig..

  Fascist Rysslands imperialistiska ambitioner ger oss inget val alternativt att om vi valt att stå ensamma hade vi blivit tvingade att lägga kanske 7-8% av BNP på försvaret samt uppveckla vårt eget kärnvapen. Det hade varit möjligt om vi hade satt stopp för massmigrationen och återvandring av 400-500.000 som aldrig gjort någon nytta mer än förstört det trygga land vi en gång var.

  Samtidigt måste vi vara medvetna om att det är den södra delen av landet Fascist Ryssland är ute efter. Från Gävle i norr till Ystad i söder. Hamnen i Göteborg och hela västkusten är vad som lockar dem. De vill helt enkel nå ut till Nordsjön. Genom att ta Gotland och Öland stänger man in Baltikum samt ger Kaliningrad livsluft.

  Finland är inte lika intressant att våldtaga då de saknar geopolitiskt intresse för Fascist Ryssland. Det är därför som Turkiet och Ungern blockerat Sveriges NATO ansökan på order från Moskva.

  Så i valet mellan två oönskade ting är NATO det minst dåliga.

  Det är mycket få människor i Sverige som på fullt allvar vill ha det som människorna i Fascist Ryssland eller i Islamist Iran.

  Glöm ALDRIG att Fascist Ryssland troligen redan placerat ut sovande atomladdningar längs svenska ost kusten. Dessa atomladdningar kan utlösas utan att Fascist Ryssland
  verkligen aktiverar ett angrepp och då kan man skylla på NATO. Läs gärna boken “Tio svenskar måste dö”. Den kan vara en ögonöppnare. TRO MIG!!!

  10
  6
 5. Den ryske ambassadören har ju helt rätt, Det är den svenske utrikesministern som likt strutsen stoppar huvudet i sanden och inte vill se verkligheten.
  Så här går det när man levererar vapen till Ukraina och går med i krigshetsarorganisationen NATO.

  Vi kan dock riva NATO-ansökan och sluta leverera vapen till Ukraina.
  Alliansfrihet och neutralitet har tjänat Sverige bra i över 200 år och kan fungera bra även i fortsättningen.

  19
  29
 6. Instämmer vad Pettersson säger men vill tillägga att NATO är en försvarsallians. Om något NATO land skulle angripa Ryssland lär det landet aldrig få något stöd från övriga natoländer.
  Att Ukraina får mycket stöd både humanitärt och militärt beror på att Putin militärt invaderade Ukraina.

  16
  12
 7. Jag har inget emot att Sverige ansluter sig till NATO, men varför är det så tyst om kostnaden för detta hastiga beslut?

  10
  9
  • Kostnaden för Natomedlemskap har diskuterats i åratal och är inte hög eftersom vi långt innan ansökan beslutat att höja försvarsbudgeten till 2 procent av BNP. På 1960-talet var försvaret dubbelt så dyrt.

   Det som kostar extra är Sveriges bidrag till Natos gemensamma budget med omkring 600–700 miljoner kronor per år och att eventuella trupper utomlands men vi har haft trupper i Afghanistan, Mali, Irak, Ukraina, Somalia och i många fler länder så det blir troligen ingen extra kostnad.

   22
   17
 8. Bra. Tala om för honom att den ryska ambassaden stängs ner för gott och personalen utvisas.
  Sätt ner foten NUUUU

  28
  13
 9. Att beskriva en uppkommen ny politisk situation kan väl knappast betecknas som “hot” -om det nu inte ligger i deras eget intresse att misstolka och missleda förstås?
  -Vilket verkar vara det uppenbara syftet i just detta fall.

  Men det kanske också är ny information för vissa att Sverige som blivande NATO-medlem också kan komma att ingå i olika förbands stridigheter varsomhelst i hela världen?
  Våra soldater kan skickas precis vart som helst utan att vi kan protestera!

  Däremot som neutralt land så har vi unika möjligheter att verka för fred och fredliga förhandlingar i olika konflikter.
  Och här har väl Sverige för en gångs skull (ännu) ett gott rykte!
  Det tycker jag att vi ska vårda och ta väl hand om och inte slänga bort genom förhastade beslut som är tagna i ren panik!

  28
  38
  • Och vem är uppkomsten till den paniken? Med sitt burdusa uppträdande mot en
   granne , så ser jag bara en krigisk nation, Ryssland, Sverige har inte varit i krig
   på över 200 år, ändå har vi sett Ryska ubåtar snoka runt våra kuster och skärgårdar?

   25
   17
  • BSS, nu ljuger du friskt. Ingen, inte ens Nato kan tvinga oss skicka soldater utomlands. Vi måste hjälpa till om ett Nato-land blir angripet men det behöver inte vara med soldater. Vi behöver inte hjälpa till om ett Nato-land angriper ett annat land.

   När det gäller fredsförhandlingar har Nato-landet Norge varit minst lika duktiga som Sverige.

   Jag tycker vi främst ska vara med i Nato för att visa att vi står på demokratiernas sida mot diktaturens.

   28
   16
 10. Inom medicin finns ett vedertaget uttryck, som heter “fetthjärna”.
  Det betyder i stora drag; att det hos en fet person även har lagrats fett i själva hjärnan
  som förhindrar kommunikation mellan viktiga celler = synapser, att obehindrat fungera. ..

  19
  13
  • Hjärnan består till största delen av fett, är du beroende av sockeridiotin?

   5
   1

Kommentera