Läckta samtalet skakar rysk elit: ”Putin är satan”

RYSSLAND. Ljudinspelningen har slagit ner som en bomb i Ryssland. Två personer nära president Vladimir Putin pekas ut i samtalet där presidenten sågas totalt. Samtidigt uppger en rysk expert att oligarkerna kan komma att ”tysta” den ryska ledaren för att behålla hemligheterna. Samtalet lades ut på Youtube den 7 mars utan att väcka någon större uppmärksamhet. I helgen togs saken upp av en ukrainsk tv-kanal, då blev det liv.

Den ryske musikproducenten Iosif Prigozhin beklagar i ett samtal med en välkänd entreprenör, före detta senator i federationsrådet, Farkhad Akhmedov Kremls lednings misslyckade politik, som driver landet in i en återvändsgränd och förvandlar ryska medborgare till utstötta runt om i världen. Lögner om landets makt och stridskapaciteten hos dess väpnade styrkor blev orsaken till ogrundade beslut och förnedringen av den ryska staten. Känslan av hopplöshet och laglöshet ifrågasätter landets framtid.

Newsweek med länkar till ryska medier.

Novaya Gazeta rapporterade också om att det sprängfyllda klippet dök upp för flera veckor sedan, inklusive en länk till hela videon.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Läckta samtalet skakar rysk elit: ”Putin är satan”

 1. Putin är internationellt förbrukad. Röva bort andras barn. Idiot, despot m.m.

 2. Det verkar ha gått upp ett ljus, för vissa makthavare, iallafall. Det, som även resten av världen upptäckt, att den ryska stormaktens muskler bara var en fet lögn. En skrämmande tolkning av samtalet, är insikten om en sorg över just den biten, inte över legitimiteten i det pågående kriget.
  Min tolkning är, att även om Putin röjs ur vägen, står en ny idiot redo att ta över.

  22
  3
 3. “Lögner om landets makt och stridskapaciteten hos dess väpnade styrkor blev orsaken till ogrundade beslut och förnedringen av den ryska staten.”
  Alltså inte en enda tanke på om man har rätt att angripa ett grannland och mörda dess befolkning utan bara ett beklagande för den egna förnedringen.
  Det är sånt här som får åtminstone mig att tycka att ryssar inte är kompletta människor.

  33
  3
 4. Fascism är ingen bra grund för något samhälle/nation.

  Detsamma gäller förövrigt även islamismen.

  När folkutbytet i Sverige är genomfört kommer även vår demokrati att vara förlorad och ersatt med dessa två komponenter som bara leder till ondska, terror, ojämlikhet, krigshets, lögner, …… osv precis som i Fascist Ryssland och Islamist Iran.

  JAG TROR INTE ENS ALLAH IN CLUSIVE GÄSTER ÖNSKAR DENNA UTVECKLING.

  27
  2

Kommentera