Bup-läkare träffar bara ett barn om dagen i Sörmland

SJUKVÅRD. Flera av läkarna vid Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Bup, i region Sörmland, träffar i perioder i genomsnitt bara ett barn om dagen. Det rapporterar TV4 Nyheterna som fått tillgång till läkarnas scheman. Under en vecka i mars har flera av läkarna bara sju eller färre möten med patienter. Verksamhetschefen Sofia Mossfeldt säger att regionen ser över läkarnas scheman för att minska deras administration. – Vi jobbar på den här frågan, det kan jag försäkra dig.

Region Sörmland var i januari sämst i Sverige på att uppfylla vårdgarantin om ett första besök inom 30 dagar. Inte ens vart tionde barn fick hjälp i tid och ännu står hundratals barn i kö.

-Pettersson noterar att en hyrläkare har betydligt fler inbokade möten med patienter än en anställd läkare. Verksamhetschefen Sofia Mossfeldt säger att anledningen är att hyrläkarna är inhyrda för att ta hand om patienter.

Naturligtvis undrar jag vad de ordinarie läkarna är anställda för om det inte är för att ta hand om patienter. Undrar om inte de kritiserade hyrläkarna är betydligt billigare per läkarbesök? Jag kan inte sjukvården men inser att en ordinarie läkare även har andra arbetsuppgifter men detta är inte rimligt.

Är detta svaret på Leif Östlings fråga, vad får vi för skattepengarna? Det är allvarliga strukturfel i alla offentliga verksamheter. Sjukhus, skolor, polisen, trafikverket osv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bup-läkare träffar bara ett barn om dagen i Sörmland

  1. Varför har det fått gå så långt att de måste göra något åt det? Varför måste all välfärd nedmonteras till den gräns där den inte fungerar längre och måste åtgärdas? Se till att välfärden fungerar HELA TIDEN, välfärden är faktiskt beredskap! DVS välfärden ska stå beredd att hjälpa den som behöver, den beredskapen utnyttjas inte praktiskt hela tiden men likväl är det en av välfärdens tjänster att stå beredd.
    Beredskap är en tjänst och ett jobb! Tyvärr vill stat, kommun och landsting optimera välfärden så den har 100% beläggning.

  2. Enligt en undersökning för 5 år sedan träffade en genomsnittlig läkare i landstingsstyrd primärvård i genomsnitt 3 patienter per dag, i privat primärvård 6 patienter per dag och EU-snittet låg på 7

Kommentera