Ilska när poliser flyttas till Farsta: ”Åt helvete fel”

POLISEN. Nästan 300 poliser ska flyttas från Kungsholmen till Farsta innan årsskiftet – något som minst sagt väckt reaktioner inom kåren, rapporterar Dagens Nyheter. Enligt tidningens uppgifter ska hela utredningssektionen på Regionala utredningsenheten, Rue, flyttas från polishuset eftersom lokalerna ska renoveras.

En utredare lyfter bland annat tajmingen för flytten, som sker samtidigt som utredningsenheten är under ett enormt tryck. En annan polis med arbetsledande funktion säger till DN att man riskerar att tappa viktig kompetens i samband med flytten.

Det finns inte en enda polis som vill åka ut till Farsta för att jobba. Det ligger åt helvete fel, säger polisen. Vi har mängder av utredare på regionala utredningsenheten som bor norr om Stockholm. För dem innebär en flytt minst en timmes längre resväg per dag, konstaterar polisen. Vilket verkar vara helt felaktigt.

-Pettersson anar att det finns poliser som bor söder om Stockholm som inte har något emot att flytta. Sedan har jag aldrig förstått varför polisens huvudkontor måste ligga centralt i Stockholm, med tusentals personer och många hundra bilar som ska trängas i centrum.

Polisen betalar över 300 miljoner kronor per år i hyra för lokalerna på Kungholmen i Stockholm till Polisfastigheter Sverige. Fastigheten omfattar över 136.000 kvadratmeter. Några av lokalerna nedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ilska när poliser flyttas till Farsta: ”Åt helvete fel”

 1. Det är feminazisterna inom polisen som inte tycker om att flytta till Farsta? De skulle hellre flytta till Morsta?

  • Igentligen är det självklart polisen skall vara där brottsligheten är störst ! Och det är ju Farsta eller andra så kallade utsatta områden !!

 2. Så är vi människor, har vi det bra så vill vi fortsätta ha det bra. Inget konstigt med det.

  2
  2
 3. Var finns det värsta buset? Söder, väster, norr eller öster om innerstan? Eller rentav på Kungsholmen. Duger inte Farsta så flytta till Husby eller Rinkeby! Där behövs fler snutar!

  22
 4. Polisen har viktigare saker att tänka på. Var polishuset ligger är mindre viktigt. Fokusera på brottsligheten tack

  41
 5. 12 km 16 minuter bilväg från hela härligheten
  Nu raseras hela poliskåren ??
  Undrar vad landsortsborna i te.x dalsland tycker om det vid akuta lägen??
  (stående fråga vid överfall eller rån, kommer ni i morgon eller redan innan skymningen !!)
  Norra sverige – samma fråga, men vilken vecka ?

  45
 6. Tänk om Kling o Klang kunde vara lika kaxiga ute på fältet, mellan pizza-leveranserna.

  57
  2

Kommentera