Efter sju år får Mohammad stanna i Sverige

INVANDRING. Mohammad är 21 år och afghansk medborgare. 2015 lämnade han mamma Rahela och 14 år gammal började han resan via Iran, Turket, Grekland och sen vidare genom Balkan, Österrike, Tyskland till Malmö. I december har han varit i Sverige i åtta år rapporterar SVT.

Nu har Mohammad fått permanent uppehållstillstånd PUT. Under den tid som han väntat på beslut om förlängt uppehållstillstånd har han inte kunnat lämna Sverige. Nu har han bokat en resa för att åter träffa sin mamma och syster som bor i Iran.

Det blir snart åtta år sen jag träffade dem. Jag har inte sagt till dem att jag kommer för att jag vill inte att de ska vänta på mig. Jag vill bara åka dit och överraska henne. Hon kommer springa och krama och pussa mig. Hon kommer inte släppa mig, säger Mohammad Haidari.

-Pettersson undrar över skälen till att Mohammad reste/flydde till Sverige?

 • Varför stannade han inte i något av de fredliga länder han besökte under resan?
 • Hur kommer det sig att mamma och syster har kunnat stanna i Iran men inte Mohammad?
 • Vem finansierade resan?
 • Om han flytt, varför kan han resa tillbaka dit han flytt ifrån?
 • Varför ställer SVT inga frågor?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Efter sju år får Mohammad stanna i Sverige

 1. Ja tillhör han inget kriminält gäng eller kör med Jihad och droger. Så är det väl ok men har man verkligen kontrollerat vad han sysslar med är han vare en vanlig toy Boys i dessa god hets narkomanerna stall ?? Det måste ju utredas först vi behöver inte fler fatmor eller en ny jihad i Sverige

 2. Många “afghaner” kommer ifrån Iran där de själva eller tillsammans med hela klanen bott i kanske 10 år som billiga “Gastarbetiter” och gjort de jobb vanliga iranier inte velat att göra.

 3. Jag tror nog INTE att lille Muhammed har “flytt” igenom Ungern, Tjeckien eller Polen…
  Där har man mera koll för att uttrycka mig milt !

 4. Sverige känns mer främmande, som hemland varje år, som går. Det handlar om över 100 000 nya bosättare per år, dvs en ganska stor stad i svenskt perspektiv flyttar hit, kräver bosättning, försörjning och fullvärdig samhällsservice varje år. Vem behöver fråga varför det är sån brist på poliser, sjukvårdsplatser och fängelser? Det är t.ex. många skattebetalare i Sverige, som inte har råd att göra en sån utlandsresa. Myndigheterna borde inte bjuda bort skattebetalarnas resurser så villkorslöst. Inga asyl-skäl verkar det vara heller när man åker förbi så många säkra länder. Det är respektlöst mot Sveriges inhemska befolkning. Hjälp och bistånd måste bli frivilligt. Bara i undantagsfall ska det vara statligt tvång. Viktigaste undantagen ska vara akut hjälp till krigs- eller katastrofdrabbade länder i vår närhet, som att ta emot flyktingarna från Ukraina och ge hjälp på plats i deras land där det går.

 5. Man måste vara djävligt ”rädd och förföljd” om man ”flyr” närmare 650 mil genom säkra länder för att ta sig till Sverige där dårarna har styrt hela samhället sedan slutet på 60-talet. Detta säger väl all om hur korrumperat Migrationsverket och vårt ”rättsväsende” är.

  22
 6. Omplaceras förslagsvis till Pakistan som är ett närliggande asylland

  34
 7. Vi har hamnat så långt uti träsket att Uppror mot Staten ter sig som enda möjliga utväg för att rädda Konungariket Sverige.

  55
  • Leffe
   Man ska vara försiktig med ord, det du har som alternativ är ett allvarligt brott mot demokratin.

   15
 8. Man kan undra om det fanns ekonomiska incitament för att migrera just till det kalla, kalla Sverige, men inte till exempel de varmare Grekland eller Spanien ?

  57
  2
 9. Säga vad man vill om våra regler, men killen var duktig som tog sig ända hit. Han kommer att kunna hjälpa sin kärnfamilj med pengar eller på annat sätt. Hoppas bara att han kan hålla sig undan kriminelliteten.

  8
  60
 10. Svt ställer inga besvärande följdfrågor för att SVT är ett fake news media. Vänster fake news media. Jag tror inte dom har några skolade journalister. Dom verkar ragga journalister med grundskolekompetens enbart.

  69
  • Där har du fel de söker inte efter grundskolekompetens utan något mycket viktigare som partibok. Rödare bok desto mer meriterande helst med grön färg utan på.

   29
 11. TIDÖ avtalet verkar vara helt tandlöst. VAD SKALL VI RÖSTA PÅ 2026????????

  Vart för islamiseringen Sverige??

  58
  3
  • Sala
   “Vad skall vi rösta på” det verkar som du utesluter SD, AFS verkar stå still, de har ju hoppat många från styrelsen. Så det mest invandrarkritiska alternativet torde för dig vara SD, tror jag iallafall.

   18
   3
 12. Aktivisterna på invandrarverket slår till igen. Hur kan detta få fortgå. Afghaner som ankarbarn, även jag tror att lilla mamma och ytterligare ett dussin parasiter knackar på snart. Skulle inte detta stoppas?

  69
  3
 13. Efter sju års väntan får han stanna i Sverige!
  Sju års väntan och hur många millioner har det kostat mig som svensk skattebetalare?
  Vem har betalat hans boende?
  Vem har betalat hans mat, märkeskläder, telefoner, datorer och all lyx som dom har vänjt sig med att få?
  Hur många bilar har han bränt och hur många stenar har han kastat mot mig och mitt svenska samhälle?
  Och i dag fick jag min restskattsedel, mer att betala så att ännu fler utländska parasiter kan komma hit.
  När ska detta helvete ta slut?

  99
  2

Kommentera