Uppfostras hemma

SVT berättar om Mohamed som skickats till hemlandet Somalia för att undkomma gängvåldets Sverige. Något vi hör ske allt oftare.

Mohamed Hassan Alim bor i Rinkeby, men har rötterna i Somalia. Som så många ungdomar med somalisk bakgrund var han på väg att hamna i de gängkonflikter som numera kännertecknar Sverige. Hans föräldrar valde så att skicka honom på “uppfostringsresa” till Somalia.

Fler föräldrar väljer denna väg och bakom detta finns tre specifika anledningar, enligt Jämställdhetsmyndigheten. Barnet har hamnat i kriminalitet, brutit mot familjens regler eller försvenskats. Jo, ni läste rätt. Föräldrarna anser att deras barn blivit för mycket svenska, vilket torde innebära att flickor med muslimsk bakgrund tar av sig slöjan, pojkar lyssnar på fel musik, drar på sig fel kläder, går på disko och lägger religionen åt sidan. Vilket vet vi inte, då SVT inte ställer frågan.

De sista orden i artikeln kommer från hemskickade Mohamed.

De tänkte att det är bättre att vår son är där än i en destruktiv miljö här

Jag tror allt fler anser att det vore bättre att personer från tredje världen stannade alternativt återvände till hemlandet. Reglerna i det dekadenta Sverige rimmar illa med den syn på samhället som tredje världens medborgare bestitter. Herregud, man kan ju försvenskas.

11 thoughts on “Uppfostras hemma

 1. Svensken kan fråga utlänningen:
  -Vill ni inte vara som oss?
  Om inte så blir följdresonemanget:
  -Det är för att vi är som vi är som gör Sverige så bra. Vill utlänningen inte vara som oss så vill utlänningen försämra Sverige till det som utlänningen kom ifrån.

  De politiker och media, som inte vill att utlänningen ska vara som oss svenskar, vill bryta ned det fina med nationen Sverige. Då blir det enklare att förstå att nedbrytningen sker i smyg av utplacerade och inkvoterade aktivister. Det blir också enklare att förstå varför svensk kultur hånas och förlöjligas på alla tänkbara olika sätt. Men också varför de sämre olikheterna hyllas. Och att allt med mångkultur syns i all media för att skapa en bild av att det goda Sverige inte existerar, dvs media är sverigehatande och aktivistiskt.

  Åter igen: det är för vi svenskar är som vi är som gör Sverige så bra, de utlänningar som inte vill vara som oss svenskar vill uppenbarligen försämra Sverige med en sämre kultur.

  25
 2. “De tänkte att det är bättre att vår son är där än i en destruktiv miljö här”

  Om de människor som ställer till det här inte gör det där vore en fråga att verkligen utreda. Personligen så tror jag att det är en anpassning från deras sida. De kommer undan med dumheter här men inte där. Samtidigt måste jag ifrågasätta deras moral och etik. Om det inte är accepterat där, varför tycker de att det går bra här. Jag vill nog påstå att det är på grund av deras rasism.

  45
  1
 3. Ett intressant konstaterande, som svt inte ställer mer frågor kring!
  Men att bo kvar i Sverige för bidragens skull är det ingen som ifrågasätter….
  Hur är det då med hemvist och skatter?

  51
  1
  • En idiot tycker att Somalier passar bäst i Sverige? Varför? Allah bidrag?

Kommentera