Polisen vs Mellanöstern

SVT:s Uppdrag Granskning gjorde ett rejält magplask när de försökte skylla över skulden på Korankravallerna på polisen. Polisen gjorde några ödesdigra misstag, hette det i programmet. Skitsnack!

SVT har fått massiv kritik för sitt inslag i Uppdrag Granskning där reportern Samir Bezzazi låter ett par av de stenkastande muslimerna dra på sig offerkoftan i studion i ett uppenbart syfte att skuldbelägga poliserna för upploppen under påskhelgen 2022.

Lyssnar man på vanligt folk kring fikaborden, i lunchrummen och i kompisgängen är det knappast de stenkastande muslimerna som får sympatierna. Nej, det är de kvinnliga och manliga poliser som gör sitt jobb och som utsätts för vad många skulle säga är medvetna försök att skada och t.o.m. döda dem, som får allmänhetens stöd.

Den före detta polisen Joakim Söderström, skriver i Expressen, att polisen inte är ansvarig för upploppen. Jag tror han talar för Sveriges samlade poliskår, merparten av svenska politiker och den breda allmänheten.

Mediernas möjlighet att sätta dagordningen, vinkla och påverka debatten är stor. Det kräver att man tar ett stort ansvar. Det är mot denna bakgrund anmärkningsvärt att UG väljer att peka ut polisen som ansvariga för upploppen – och inte de kriminella upploppsmakarna

Polisen får kritik av SVT för att de flyttade Rasmus Paludans koranbränningar till platser som ansågs olämpliga. Sanningen är att dessa manifestationer borde kunna hållas var som helst, så som bör vara legio i en sann demokrati. Man kan tycka vad man vill om Paludan, den svenska polisen, men skulden ska läggas på de muslimer som inte accepterar något som skulle kunna “skymfa” deras religion, profet och gud.

Då kommer vi in på orden som yppats av en viss partiledare vid namn Jimmie Åkesson. Tar man hit Mellanöstern så får man Mellanöstern.

Hur många gånger har vi inte sett upplopp kablas ut i etern från Mellanöstern? Där försöker man ständigt att lösa problem med våld och inte dialog. Att demokrati bara är ett ord på papper har vi fått lära oss från dessa länder. Nu tar muslimer sällan sedan dit de kommer, utan de tar seden med sig dit de kommer.

Lite av detta tar Luai Ahmed upp i Bulletin. “Allahu Akbar” hörs allt oftare på svenska gator. “Gud är större än allt” visar hur svenska lagar och regler sätts på undantag där muslimska traditioner försöker skapa ett samhälle i samhället. Eller som Luai Ahmed skriver:

…ett stort antal muslimer och islamister är beredda att döda – enbart för att de anser att Allah står över svensk lag, vår yttrandefriheten och allt annat som svenskarna har kämpat sig till över århundraden.

Public Service, denna gång i skepnad av Uppdrag Granskning, har återigen rört upp känslor hos den svenska allmänhet som börjar tröttna rejält på importerade traditioner och importerad kultur som vägrar acceptera Sverige och övriga Europa som länder vars lagar och regler skiljer sig från de länder varifrån man kom och borde ha stannat i.

Vad de anklagade poliserna säger till varandra bakom lykta dörrar vet bara de själva, men det vore intressant att vara den där flugan på väggen.

5 thoughts on “Polisen vs Mellanöstern

 1. Det är ju så att public servis i Sverige ägs av vänstern och det vet väl hela Sverige att press roar sig med att sälja des information som holbart och fossilt samt klimat hot !? Det är en väldigt lönsamt verksamhet man driver ..som är organiserad på samma sätt som sekter?

  13
  1
 2. Att höra på det vidriga programmet uppdrag granskning som är ett rent försvarstal
  för dessa vildhjärnor som kastade sten på Polisen i avsikt att döda poliser får hjälp
  från det tvångsfinnansierade SVT att försvara dårarna plus Islams sjuka reaktioner!

  Givetvis väljer man ut en figur som härstammar från dessav trakter för att försvara
  dårskapen. Att det råder yttrandefrihet i detta landetm har liksom ingen betydelse.
  Om denna yttrandefrihet inte passar herrarna så går det att flytta härifrån med..

  20
  1
 3. Får inte glömma att reportaget gjordes av en muhammedan. Enligt islam är det aldrig muhammedanernas fel.

  25
 4. Skulden för muslimkravallerna måste var muslimidioterna. Möjligen skulle man kunna skylla på vänstern som släppt in muslimidioterna i Sverige.

  25
  1
 5. Det enda felet som polisen kan skyllas för är att de inte sköt verkanseld så fort upploppen eskalerade. Hade ett par av terroristerna fällts och blivit kvar på gatan så hade dessa dragit sig tillbaka och lugnet återvänt.

  32
  1

Kommentera