Coop har glömt sitt ursprung

PRISHÖJNINGAR. Matpriser och Kooperationen skrev bloggen för en tid sedan. Nu har andra vaknat. Kooperativa Förbundet, KF, startade som en reaktion mot matfusk och orimliga priser. KF ska vara matkedjan för dem som ville ha klokare mat till överkomliga priser, skriver de på sin hemsida. Gäller inte det längre?

LO:s ordförande Susanna Gideonsson kritiserar Coop med anledning av de kraftigt höjda matpriserna. Företagets grundidé, med bra mat till rimliga priser, tycks vara som bortblåst, säger hon till TT. – Det verkar som att man har övergett den tanken över huvud taget.

Statistik visar att Coop gick i täten för prishöjningarna efter nyår, och höjde mer än konkurrenterna Ica och Axfood. Gideonsson tycker att Coop borde kunna spela en annan roll.

Deras affärsmodell att vara medlemsägd, att finnas till för vanligt folk borde kunna flyga bättre än någonsin. Men det är inte det de gör affärer på i dag, säger Gideonsson.

-Pettersson är inte förvånad. Socialdemokraterna, LO och COOP är sprungna ur samma rörelse och styrs av maktbegär. De har inte glömt något…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Coop har glömt sitt ursprung

 1. Så går det för alla organisationer och föreningar med goda ambitioner, när eldsjälarna försvunnit / dött så kommer gamarna / plundrarna in i systemet.

  7
  1
 2. Först glömmer sossarna sitt ursprung och överger sina väljare, sedan gör sosse-ägda Coop likadant.

  11
 3. Direktörerna ska ha sitt oavsett namn/företag, lika politiker/banker, m.m.

  Handlar bara om GREED, fotfolket ska betala och vara nöjda/tysta, be happy.

  14
 4. COOP går inget vidare, den rörelsen har precis som sosseriet nått vägs ände.

  26
 5. Jag har aldrig förstått på vilket sätt konsumenterna äger Coop. Minns att min mor var medlem och fick lite återbäring på kvitton, men sån’t har väl Ica också numera. Det är väl inte att äga att man får lite rabatt? Känns som en stor bluff.

  23
 6. “Konsumentägt”
  Socialistiskt tillverkade blå dunster, att kastas i ögonen på fårskocken. ..

  26
 7. LO-basen Susanna Gideonsson säger att Coop har “Glömt sin roll”.

  Hon borde erkänna och säga att det har även Facket gjort.

  35
  • Nu läser jag i Expressen att Coop förnekar coh säger sig “ha rent mjöl i påsen”. Man hänvisar till rabatter.

   Fakta är, att Coop var först med att höja. Rabatter har jag som “Stammis” i ICA varje vecka. Minst 5% plus ofta många andra erbjudanden.

   Lidl:s många kycklingerbjudanden kan man inte leva på.

   13
   1
 8. COOP är ju en del av sozzeriet, så att förvänta sig någon moral från det hållet är väldigt naivt. Sozzeriet dominerar ofta allmännyttan och hyresgästföreningen. Sozze1 förhandlar hyror med sozze2, som en äkta maffia. Folksam, Sparbankeran och till och med Fonus är en del av sozzeriet.

  31
 9. “Maktbegär” det tror jag inte, Coop har väl anställt vanliga ekonomer som jobbar som ekonomer brukar.
  Jag tror att de privata handlarna ofta är skickligare än Coops.
  Liksom att Volvo var bättre än Saab.

  2
  7
  • @Öskute: man kanske skall se Coop som en del av något större för att se maktbegäret? Det är nog också lite så att när tidens vindar blåst annorlunda några decennier har de lagt ner ambitionen att vara ”hela folkets mataffär”. Ser du historiskt har ju onekligen sosseriet gjort en hel del ansträngningar att ta monopol på många marknader i landet. En del av dem kvarstår även om de i praktiken ägs av staten så var nog målet en enhetlig socialistiskt helägd stat en gång i tiden. Ränderna har inte helt gått ur.

   För övrigt gick Saab i konkurs medan Volvo horar för kineserna. Tycker nog Saab är bäst faktiskt om vi måste välja mellan dessa två tragedier.

   • Lrs
    Vilken som var bäst vet jag inte men Volvo finns kvar. Det var min poäng.

    2
    2
 10. Det tror jag inte, konkurensen är hård, alla kan inte alltid vara bäst.
  Både Coop och de privata gör nog vad de kan, men det är klart de flesta vill tjäna pengar, jag med.

  1
  7
 11. Ha Ha dom är inte ensamma att ha glömt sitt ursprung. Ta bara Sossarna HSB LO ABF A Pressen m m

  66

Kommentera