Mamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt

INRIKES. Du o jag, man mot man i parken”, sms-hot och könsord. Nu har värden fått nog av hyresgästens vuxna son. Han är polisanmäld, mammans kontrakt hänger löst och uppsägningen ska prövas i domstol, rapporterar Hem & Hyra.

Bild: Anders Paulsson

Redan för sex år sedan kom de första klagomålen mot den idag fyrtioårige mannen. Det uppger hyresvärden i sin ansökan till hyresnämnden. Men enligt grannarnas uppgifter har problemen kopplade till sonen varit kända i huset längre än så.

Enligt hyresvärden brukar sonen besöka sin mamma i hyreshuset i Ystad och är då både högljudd och hotfull mot grannarna. Många är rädda för honom. Han har även skickat hotfulla meddelanden till en person som tidigare var anställd av hyresvärden.

”Din jävla lipsill”, ”Du o jag, man mot man i parken”, ”Vill gärna träffa dig”. Den tidigare anställde fick ta emot en lång rad sms. Idag använder värden sms-hoten mot mannens mamma som kan bli tvungen att flytta från lägenheten där hon har bott i över 25 år.

Hyresvärden har samlat ihop bevis från de gångna åren för att kunna driva igenom uppsägningen. Det handlar både om sms, grannarnas klagomål samt polisanmälningar. Mamman har tidigare blivit varnad på grund av störningarna. Men trots att hon har lovat hyresvärden att sonen ska sluta besöka henne och att han inte ska få nycklar till lägenheten har problemen fortsatt.

Under en lång period höll sig sonen ifrån huset men i höstas dök han upp igen och nu har situationen förvärrats ytterligare. Bland annat har en grannfamilj akut tvingats fly huset och skaffa boende på annat håll, av rädsla för mannen. Hyresvärden har även polisanmält mannen för en rad mejl som han skickat till en anställd under hösten. Brottsrubriceringen är hot mot tjänsteman.

Eftersom mamman bestrider uppsägningen ligger fallet nu för prövning hos hyresnämnden.

-Pettersson säger att kollektiv bestraffning är inte bra, men går det inte att få sonen att hålla sig borta eller låsa in honom är mamman nästa. Det går inte att ha ett system där offren blir lidande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Mamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt

 1. Det är ju då att sossialdemokrat anser att alla typer av löss och jihadister skall bo bland barnfamiljer av den mera civiliserade värden och på så sätt tvingas uppfostrar . Dessa jihadister..
  Resultatet är ju känt plötsligt hittar man huvdet av ett ett fruntimmer i en väska ! Och sen får föräldrar till Wilma höra konstiga förklaringar ?

 2. Och vem och vad består Hyresnämndens ledamöter av?
  Hjärtformande “goda” sossar, rädda för att agera..?!?!!

  25
  1
 3. Sanningen ärväldenattsonen är vapnet . Som jihadisterna använder och det är bara för man har svårt att förstå hur islam sprider sig . Det är ju otänkbart att i Sverige dra slutsatsen att vissa grupper anser att barnen kan göra vad som hälst . Svensk mormor ju att föräldrarna ansvarar för barnen!? Men man låser inte in föräldrarna för att barnen handlar med dråger man kör på med fri hjulet .

  7
  1
 4. “kan förlora” jag vet vad det betyder, hyresgästföreningen och kärringarna i rättsrötan samlas och sätter stopp för sunt förnuft, kanske de tilldelas skadestånd?

  29
  1
 5. Stackars mamma. Men man vet inte heller vilket förhållningsätt hon har till sin son. Jag vet en kvinna på nära håll som fick ett helvetes äktenskap med sin man. Svärmodern hade varnat henne för honom och sa att han är en ulv i fårakläder. Kvinnan trodde först att svärmodern ville ha sin lille gosse för sig själv. Men svärmodern var åtminstone rättvis och i det avseendet var inte blod tjockare än vatten. Det finns ju dom som saknar självkritik och självdistans och håller med sina ättelägg även om dom är dom värsta rötäggen och skitstövlarna som finns. Det blir intressant att följa detta drama i Ystad.

  24
 6. Verkar vara som så att sonen borde sitta inlåst. Det är säkert inte bara när han besöker mamman som han är hotfull mot omgivningen.

  39
  • Mental begränsning kombinerat med fri uppfostran?
   Det finns många anledningar till att människor spårar ur, men det finns absolut ingen anledning till att andra människor får lida!

   33

Kommentera