Dagens tankeställare 185

Avund och illvilja.

I tiderna var min kompis småföretagare i renoveringsbranschen. Ibland hade han en eller två anställda, emellanåt uppemot tio, allt beroende på hur stora kontrakt han lyckades få.

Till en början var kompisen tvungen att använda en rostig och risig Toyota Hiace. Då hette det: ”Kan man alls lita på det företaget om killen inte har råd med en bättre bil?

Några år senare hade han bytt upp sig till en nästan ny tysktillverkad skåpbil. Då började pratet låta så här: ”Han den där tar väl överpriser eller fifflar med fakturorna.

Ingen skillnad hur man gör, alltid är det fel.

Det finns ett finskspråkigt talesätt som i översättning kunde lyda: ”Hundarna skäller, karavanen vandrar vidare.” – Somliga gör och åstadkommer något medan andra bara gläfser och kritiserar.

Rune Holmström

11 thoughts on “Dagens tankeställare 185

 1. OJ
  Har du ont någonstans? Illa att vara?
  Om du vill berätta lite om din situation så kanske vi andra kan hjälpa dig.

  32
  6
  • Seså OJ, inte bli upprörd nu.
   Hur är det med de här fascisterna som du brukar prata om? Om du tittar omkring dig i rummet du befinner dig i nu, är fascisterna där med dig? Känns de hotfulla? Elaka?

   19
   1
 2. Vallenbergarnas motto var alltid:
  Verka men inte synas!
  Det var den äldre ärliga och arbetssamma stammens rättesnöre!
  Men så blev dom också mycket framgångsrika.

  Ingvar Kamprad körde i många år en gammal sliten Opel Kapitän och han åt också ofta på sina egna restauranger eftersom kaffet var gratis..
  (I dag är IKEA ett globalistiskt och mångkulturellt skitföretag)

  Det var den generation som byggde Sverige och begrep att tomt pladder samt lyx och flärd inte är nyckeln till framgång, utan måttfullhet, ärlighet och hårt arbete.
  Och så kunde dom också räkna, vilket dom inte kan i dag!
  Gunnar Sträng på sin tid var kanske den bästa finansminister Sverige någonsin har haft, men så hade han också gått i svensk folkskola i sex år!
  I dag är dom skolbarn tills dom är 35 och kan ändå inte räkna.

  47
  7
  • Rune! Jag tror att oftast beror det på den svenska avundsjukan.
   Sen finns det folk som alltid måste gnälla. Tyvärr

   21
   5
 3. Man får tacka för ett oerhört intressant inlägg om hantverksbilar. Vilken intressant diskussion detta kommer att bli. Ett viktigt ämne i den politiskt intressanta debatten som pågår för närvarande.

  8
  42
  • OJ
   Inlägget handlade inte om bilar utan som jag sa: “Somliga gör och åstadkommer något medan andra bara gläfser och kritiserar.”
   Så du trampade på minan åter en gång genom att göra exakt samma misstag som jag inledningsvis beskriver. Inte mycket bevänt med din självkritik – hur många gånger ska du göra bort dig innan du fattar det själv?

   41
   8
 4. Jag har varit egen företagare och varit med om dåliga och bra tider. De år jag tjänat skapligt med pengar bytte jag firmabil var tredje år, efter ungefär 12.000 mil och betalade kontant.

  Jag köpte aldrig något lyx som kunde provocera utan Volvo 145, 245, 745 och V70 och alltid den äldre modellen som då var i slutet på sin livslängd. Exempelvis köpte jag 245 Classic när den skulle sluta tillverkas och Volvo plockade på tillbehör för att göra den attraktiv jämfört med den nyare 745.

  Efter V70 blev Volvo för lyxiga och opraktiska som arbetsbil för mig.

  35
  6

Kommentera