Lidl sänker priset

INFLATION. Beskedet från Lidl att bolaget sänker priset på vissa varor får både finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar att jubla.

”Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor”, skriver lågpriskedjan i ett pressmeddelande.

Från politiskt håll är förhoppningen att de större konkurrenterna ska komma med liknande besked.

”Lidl gör själva det som Svantesson inte klarade av att få till stånd med dom tre matjättarna”, skriver Dadgostar.

Representanter för Ica och Coop säger till SVT Nyheter att de räknar med att kunna sänka priserna under våren.

Vi ser flera råvaror som är på väg ner och förväntar oss prissänkningar från leverantörerna, säger Coops pressekreterare Marcus Björling.

-Pettersson hoppas Lidl har råd. I Norge finns kedjan ”Kiwi” som stoppat prishöjningar och hoppas ta marknadschefer men det kostar mycket pengar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Lidl sänker priset

  1. I Polen idag kostar: Tomater motsvarande 20,80 kr/kg, Gurka 5,20 kr/st. Äpple 3,90 kr/kg. Paprika 39 kr/kg, Gul lök 6,50 kr/kg, Potatis 3,61 kr/kg, 1 Pensé 4 kr/st. Bensinen 17,06 kr/liter, 1 Kwh 1,74 kr inkl. överföring och skatter.

  2. Lidl utdelar en rejäl spark i baken på ICA, COOP och Axfoof.
    För att minska kostnaderna samt blidka sina kunder så bör styrelserna avskaffa bonusarna för VD:arna.

  3. Min bror är ganska hycklande. Ena dagen kan han säga: Fy fan, djävla svartskallar handlar på Lidl. Sedan när jag kritiserar invandrare för deras dåliga beteende, så säger han fy fan, djävla rasist.

    Ingen tillfällighet att han var menig motorcykelordonans i Artilleriet, under det att jag var Pjäsgruppschef med Furirs grad vid muck, och med ett militärbetyg av 10.8.8 under det att han endast fick 10.5.5, trots att han var väldigt, väldigt duktig som undertecknad, att skjuta väldigt rakt och rätt.

    5
    5
  4. Jag har inga problem alls med att handla på Lidl. Många varor har hög kvalité, men med något lägre pris. Bättre än Sossarnas matkedja, förr kallad ”Konsumgänget”, som elaka personer ändrade med en tuschpenna till ”Könsumgänget”, hahaha.

    20
    4
  5. Har sett uttryck som de Svenska ”mat jättarna” m.m. Lidl är nästan fem gånger större än ICA med en tiondel av ICA´s omsättning enbart i brutto vinst … Glömmer aldrig när jag började åka regelbundet till Tyskland i slutet på 1970 talet.
    Man betalade fraktioner av priserna på mat i Sverige, som i sig indikerade systemfel.
    LIDL är duktiga på logistik och inköp samt ser sig själva som ett service företag och består av ett privat kommandit bolag i partnerskap med en stiftelse.
    Saknar fortfarande NETTO som var verkligt vassa på spot handel.
    Det är inte fint att köpa dyrt, enbart dumt !

    31
    1
  6. Om vanligt folk som gnäller över sina elräkningar från helvetet inte fattar att dessa elräkningar plus dieselpriserna även drabbar hela livsmedelskedjan bör man hålla käften med att ”tycka om matpriserna”!
    -Den som vanlig elkonsument har valt att dammsuga och starta diskmaskinen på natten för att sänka sina elkostnader och ändå inte fattar att samma höga el-kostnader som även drabbat dagligvaruhandeln måste tas ut i höjda priser har inte fattat någonting!
    Det var väl för faen inte ICA och Axfood mfl som stängde ner kärnkraften och införde reduktionsplikt på drivmedel!
    -Fatta för faen och rikta er vrede mot de rödgröna istället för mot livsmedelshandlarna!

    48
    3
    • Det är inte fullt så enkelt. Hur kan ICA sälja eget smör 20 kronor billigare per halvkilo än de tar betalt för Arlas smör? Smör är smör det är inget man kan fuska med. Har ICA egna mejerier? Har ICA egna kafferosterier?

      För ett tag sedan var tidningarna fulla med tips hur man skulle spara el. Betala mycket mer för mindre kallar jag inte att spara. Nu är det tips om hur man ska snåla in på maten. Tak över huvud och mat på bordet är inte självklart längre. Inte heller mediciner och tandläkare.

      Men det jämnar ut sig. Många blir fattigare och andra blir rikare. Mycket rikare. Till exempel avdankade ministrar som är skyldiga till det här eländet.

      Ni som tror att ni har pengar på banken? Glöm det. Ni har en fordran – en osäker fordran. Försök att ta ut allt ni har på banken i kontanter!

      19
      1
    • Förra regeringen sabbade ju våra energisystem. Nuvarande regering vägrar att lindra skadan, vilket kunde gjorts på en eftermiddag. Det man nu får in i skatter på energi, drivmedel och matvaror är aldeles för frestande att behålla och använda själva.
      Har man såna höga löner som de som beslutar om hur landet ska styras har, så drabbas man själv så pass minimalt, att man inte märker någon skillnad mot hur det var före elkrisen

      17
  7. Det är ju Miljöpartiet Centerpartiet och sossialdemokrat som stängde av energiförsörjning!!
    Varför skulle handlare städa upp efter en inkopiten regering??
    Kostnaden för detta borde ju tas av bidragen och fackföreningar såssarnas heliga kor

    36
    1
  8. ICA var en gång i tiden ett seriöst företag, i dag beter dom sig som penninghungriga giriga judar med dåliga varor och oskäligt höga priser.
    Konsum har väl nästan alltid legat lite åt rufflarhållet!
    Nu har dom flesta tyvärr inga andra alternativ än dessa två vilket gör att vi blir utnyttjade när vi tvingas handla till deras ockerpriser!

    Jag undrar hur länge dom skulle kunna klara sig om vi alla kunde enas och inte handlade på en vecka?
    För mig får dom gärna gå i konkurs, men dom har naturligtvis också ett val!
    SÄNK PRISERNA till dom nivåer vi hade för två år sedan, så får dom förmodligen också behålla kunderna!

    35
    4
    • BSS, en Ica-handlare gör normalt 3-4 % i vinst på ett år. Hur tror du det skulle gå om de sänkte priserna till nivån för två år sedan.

      Många små orter skulle bli utan affär.

      Det finns c:a 1300 Ica-butiker i Sverige. Omsättning per butik landade på 92 miljoner kronor i genomsnitt och den genomsnittliga vinsten före skatt uppgick till 2,8 miljoner kronor.

      Tillsammans sålde ICA för omkring 106 miljarder.

      13
      8
  9. Jag är en av dom fåntrattar som regelbundet handlar på Lidl. Frukt och grönt,kött och mejerivaror är bra mycket billigare.Kvaliten på varorna är många gånger bättre än ex.dom torra och stenhårda kotletter som ICA erbjuder sina kunder.Pröva Lidl och bli en fördom fattigare är mitt tips om man vill handla bra mat till hyfsade priser….

    58
    • Jag tyckte också att det var svårt första gången jag handlade på Lidl. Men så är det i alla affärer att det finns en del skräp också. Köttet är nästan alltid bra på Lidl, särskilt det svenska. Frukt och grönt, använd ögonen som vanligt. Brödet, nja… I kyl- och frysdiskarna finns det mycket skräp men en del riktigt bra också, särskilt basvaror. Mejerivaror är nästan alltid bra också.
      Annars är det Willys som gäller. Ica har gått ned sig. Särskilt prismässigt. På Coop har det hänt att jag går in och går ut igen utan att handla något för att det antingen varit slut, för dåligt eller för dyrt.

      30
  10. Smart drag av Lidl !! Här plockar man marknadsandelar.
    Lidl växer fram som kristidsbutiken nr 1, frågan är hur det ser ut när allt lagt sig igen.
    Lidl har väl inte i närheten av kvaliteten som ex, Ica och Axfood har.
    Men tyskt lågpris funkar nog bra för många just nu.

    11
    24
    • Lidl Sverige lanserar den nya kvalitetsmärkningen ”Kvalitetstestad av Eurofins, tillsammans med laboratorieföretaget Eurofins. Med den nya märkningen vill de två företagen göra det lättare för konsumenterna att göra medvetna val. Först ut med den nya märkningen är Lidls sortiment av färsk frukt och grönt.

      ”Vi har högt ställda krav på vår färska frukt och grönt, högre än vad svensk- och EU-lagstiftning kräver. Vi genomför testerna för att säkerställa att våra varor uppfyller de krav vi ställer på bland annat användning av bekämpningsmedel. Genom samarbetet med Eurofins och den nya märkningen vill vi få fler konsumenter att bli medvetna om vårt kvalitetsarbete och att hög kvalitet inte behöver kosta skjortan”, säger Mia Brodén Borgvall, kvalitetschef på Lidl Sverige.

      Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper och genomför kemiska och mikrobiologiska analyser av bland annat livsmedel. Stora delar av Lidls sortiment testas regelbundet av Eurofins och den nya märkningen innebär ytterligare en kvalitetsstämpel. Testerna genomförs för att säkerställa att varorna håller utlovad kvalitet och inte innehåller onödiga eller otillåtna ämnen. Lidls färska frukt och grönt får innehålla högst en tredjedel av den lagstiftade nivån av bekämpningsmedel, vilket gör Lidls policy till den tuffaste i branschen.

      Den nya märkningen innebär bland annat att de varor som märkts testas regelbundet med en förutbestämd frekvens och ingår i ett väldokumenterat kvalitetssystem. Testernas regelbundenhet styrs utifrån en riskbedömning och det finns ett nära samarbete med odlarna för att säkerställa minimal användning av till exempel bekämpningsmedel. Alla nya odlare granskas och alla nya varor testas och analyseras.

      Om den nya märkningen slår väl ut kommer den utökas till ytterligare delar av Lidls sortiment.

      14
    • Jag köpte vindruvor på Lidl. På väg till sjukhuset till min sjuke lillebror. De var delikata.

      Jag kommer att testa både Lidl och Willys. En välbehövlig promenad till butikerna och så bussen hem. Från dörr till dörr utan avgift för en annan som har ’green card’.

      Ica Supermarket i centrum har dragit ned på seniorrabatten. Det är inte många kronor det gäller men det skapar ingen good-will särskilt inte i dessa tider.

      32
    • Lidls kvalitet är snarare högre. Jag började handla hos Lidl av nyfikenhet när de etablerade sig i Sverige, och det sades mycket negativt om dem. Jag handlar fortfarande hos Lidl då sortimentet och storleken på butikerna passar mig.

      46
  11. Då blir alla utomsocknes av varierande kulörer glada,
    det är ju dom som gillar Lidl.

    9
    21
    • Tror du de enbart säljer möglig mat och trasiga saker ?

      Allt är inte tipp-topp men man måste kolla själv vad sakerna är !

      Jag köpte för några år sedan en solcellslampa som lyser upp ordentligt på balkongen , den har rörelsesensor och fungerar ännu utan problem !

      Ps: När vi glasade in balkongen så tänkte jag att jag skulle på en fin grogg-veranda i söderläge dör jag kan ta en whisky på fredagar . . . Min fru gjorde växthus av hela utrymmet ochdå behövdes denna solcells-lampa jag nämnde . . .

      Min fru är elak 😝

      28
    • Lidl är min hovleverantör, men ost handlar jag bäst på Willys.
      Arlas ost är inte längre prisvärd, prova en utländsk som inte är så hårt beskattad.

Kommentera