11 thoughts on “Dagens

 1. I går var det vilda spekulationer och undergångs snacken avlöste varandra på varje nyhetssändning. Man tjatade om den omedelbara vikten av elbilar, vindkraft o.d. Att den ökande koldioxidhalten gett ökande grödor, som motverkar svälten är ingen intresserad av. Många lever oförskämt bra på att piska upp stämningen så det ska bli lättare motivera folk att betala ännu högre skatter. Skattepengar, som används till allt möjligt. Endast de “experter”, som ska tolka experterna enligt politiska agendan om klimatkris tillåts att uttala sig. Jag tycker det liknar farligt troende och signalerar hysteriska stämningar. Sverige behöver inte göra några extra insatser än, för vi har redan gjort jobbet. Sverige ska bara fortsätta oförminskat med teknisk utveckling utan att göra landets folk fattiga.

 2. Det oberoende SVT använde i Rapport våra skattemiljarder till en hyllning av den senaste klimatskrämman. Inte ett enda ord av ifrågasättande. Allt från programledaren över FN-Chefen till givetvis Erika Bjerström som hunnit flyga hem från Maldiverna. Dessutom fick vi veta att lobbygrupperna är mycket kritiska – dessa självutnämnda besserwissrar ned välbetalda ledningsfunktioner blir aldrig nöjda.

 3. Jag vågar inte titta mer än ca 30 min om dagen på svt……
  Reklamfinansierade kanaler tittar jag aldrig på. Reklamen förstör allt.

  21
 4. Idag i en annan mediakanal, Aftonslasken
  Klimatlarmet: Agera nu för att undvika katastrof

  “Nu när den tyngsta klimatrapporten hittills är klar är tonen skarpare än någonsin: Världens ledare måste agera nu och använda de lösningar som trots allt finns för att undvika klimatkatastrof.”

  “I den nya rapporten sammanfattas de senaste fem rapporterna från FN:s klimatpanel IPCC.”

  “Den förra sammanfattande rapporten kom 2014, och sedan dess har läget blivit ännu allvarligare, konstaterar Erik Kjellström, professor i klimatologi vid SMHI.”

  Har lite svårt med logiken, att om man sammanfattar 5 rapporter från IPCC, så blir det “värre” än vad IPCC skrivit.
  Men det är väl så att dessa miljömuppar nu känner sig utmanade av både verkligheten och sunt förnuft. “Maten på bordet” kan ju vara hotad när “miljösekten” får mindre vind i seglen jämfört med tidigare.

  45
  • Klimatkvackarna börjar bli oroliga för sin egen försörjning. Om människor börjar tänka efter, är deras påhittade ”vetenskap”, i fara.
   Såg att djupingen kallar sig professor. Ha! Kvackare!
   Gårdagens nyheter innehöll ett reportage från Maldiverna. Överraskningen var total. Öarna sades ju var översvämmade reda för 12 år sedan. Var det också ett påhitt?
   Bara idioter som Propeller-Per och Svettiga Märta, går på den här skiten!

   40
   1
  • Det var Slaskpressen detta stod i. Men Aftonslasken har nog detta också. Kanske tom SVT och SR tar in Erika B som skall kommentera detta. Om hon är tillgänglig förstås, hon flyger ju jorden runt nu och letar miljöscoop. Märkligt att så många föredettingar i media, myndighet och politik vill jobba internationellt, Löven, Ullenhag, Ylva J och nu senast Ribbenvik. Förstår att de inte vill vara kvar i landet efter sina “insatser”….

   31
   1
  • Vad Erica B missar att tala om när hon håller upp dokumenten, är att hon håller i en politiserad och förenklat vinklad rapport. Går man in i IPCC’s digra rapport så ser man hela bilden… och den visar att 1,5 redan är körd men att utsläppen trots allt spås minska… 1,5 var en fantasi… men vad är problemet? Det växer bättre än på 1800 talet. Skärp Er miljömuppar!!! Sluta suboptimera… det löser ingenting. Fokusera på innovation och framtidsteknologi istället för att kasta oss tillbaks till stenåldern.

   26

Kommentera