Håller ryssen stången i Bachmut

UKRAINA. De ukrainska styrkorna i Bachmut håller tillbaka ryssarna tillräckligt för att ammunition, mat, medicin och annan utrustning ska kunna nå fram. Det sa arméns talesperson Serhij Tjerevatyj i ukrainsk tv på lördagen enligt Reuters.

Enligt Kyiv dödade ukrainska styrkor 193 ryssar och skadade 199 bara under fredagens strider – en siffra som inte bekräftats av oberoende källor.

På fredagen skrev det brittiska försvarsdepartementet i en lägesrapport att den ryska offensiva förmågan längs fronten är den svagaste sedan i januari. Detta bedömer de beror på de omfattande förlusterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Håller ryssen stången i Bachmut

 1. Så putteterrorister har fortfarande inte lyckats inta Bakhmut, trots att Puttebrigaden här på bloggen säger att putteterroristerna inte tar några förluster, Ukraina har bara gamla män och pojkar vid fronten nu och att Ukraina har förlorat över en halv miljon man i kriget så det finns inga soldater kvar.

  Vilket innebär att en av två saker är sanna:
  1. Ukrainska pojkar är bättre soldater än fulltränade ryska män.
  2. Puttebrigaden repeterar Moskvas lögner och tror att den är sann.

  7
  4
 2. Ni som gör tumme ner här hyllar alltså rysk terrorism mot civilbefolkningen! Senast var det klusterbomber mot civila i Kramatorsk. Och sådant hyllar ni i fascistsvansen. Ryssland UT ur Ukraina NU. Slava Ukraina 🇺🇦

  24
  12
 3. Tänk när vår lille krigshök Pål Jonson
  Blir arg…den dvärgaktige kustjägaren, ryssen kommer att skratta ihjäl sig.

  11
  14
  • Jag tror att Ryssen kommer att skita på sig när Jonson kommer i full
   stridsmundering likt Rambo fullbehängd med diverse skräckinjagande
   vapen och granater,då inser dom att det är dags att åka hem.

   5
   12
 4. Då väntar vi bara på våroffensiven när östra Ukraina och Krim befrias från fascistarme’n.

  28
  15

Kommentera