Dagens tankeställare 183

Frenologi och Petterssons.

”Frenologi är läran att mentala förmågor, begär och läggningar är lokaliserade till s.k. organ i hjärnan. Storlek och relation mellan organen antogs gå att utläsa på kraniets utsida, därmed kunde personens “inre” gå att avgöra.” – Wikipedia

Här på Petterssons finns några skrattmåsar som ska läsa väldigt noga nu.

Jag vill att ni tar fram en linjal eller ett måttband och ställer er framför badrumsspegeln. Mät avståndet mellan ögonbrynen och hårfästet. Berätta i kommentarsfältet vad ni kom fram till.

Nästa gång ska vi bedöma tjockleken av era pannben. Har ni en gammaldags stekpanna av gjutjärn hemma eller kan ni låna en någonstans?

Allvarligt talat, här på bloggen finns några uppenbara vänstertroll vilkas enda mål är att förstöra stämningen och sålunda strypa debatten. Herrarna OJ och Hubertus attackerar allt och alla med inlägg som saknar innehåll, det handlar om inget annat än illvilja och förstörelselusta. Om jag vore Pettersson så skulle jag göra något åt saken.

Rune Holmström

32 thoughts on “Dagens tankeställare 183

 1. Rune Holmström, talar du för en majoritet? Ni är ett fåtal små putinfascister. Som sagt förut, jag försvinner inte, utan jag använder min yttrandefrihet. Men du koling kan dra åt……. Och försvinna. Då gör du bara bloggen en tjänst och vi slipper dina tankevurpor. Tack för givande samtal. Ps drick inte vodka på måndagar.

  2
  11
 2. Tycker enbart det är bra av Rune att trigga igång dom här trollen som trasar sönder bloggen. Det står också i bloggreglerna att man ska vara saklig och tillföra diskussionen något.

  Här är några “sakliga” kommentarer från OJ:

  “Kunde ge mig på att fascistsympatisören Dahlberg skulle dyka upp med falska nyheter. Sådana som du ska bekämpas till siste man. Fascistsvin!”

  “Där ingår även gammelkommunist, ni två kan sitta i Sibirien och lyssna på Ebba Grön. De var lika intellektuella dvärgar som fascistlakejerna på denna blogg. Vv gör en T Bengtsson.”

  “Jo det har det visst hälsar fascistdårarna här på bloggen! PUA Dahlberg och gammelkommunist”

  “Kan Dahlberg eller någon annan i fasisctpöbeln dra ut tummen ur rövhålet och argumentera för Putins kriminella terrorister. Har ni inga argument? Fascistsvin!”

  “Dahlberg är ett fascistsvin. Dahlbergs lögner roar mer än irriterar. Vem är du, ditt lilla rysstroll?”

  Var är sakfrågan här? Kommentarerna har inte ett dugg med trådarnas ämne att göra.

  Sen vart Per Molin inte sen med att skriva.

  “Jag vet vem han är och var han bor, den lille nazisten — Håkan Dahlberg. Och det vet SÄPO också…”.

  OJ var så klart inte sen att hoppa på Håkan och förfölja honom i några trådar:

  “Vad tycker Ulf Håkan Dahlberg ?”

  “Hur är vädret i Gävle?”

  “Läget i Gävle, din tok”

  Vill diskutera sakfrågor? Jo, det har vi sett ett tag nu!

  26
  2
 3. OJ är en skarp och välformulerad debattör. 😀 Undrar bara vad som menas med “våra finländska partners”. Vänsterpartister?

  16
  3
  • Majoriteten av Finland och dess befolkning avses. Utom försupna stalinister. Fattar du nu?

   3
   14
   • Alltså majoriteten av Finlands befolkning är “era partners”? Låter konstigt. Och vem är dessa “vi” och “våra” som du låter oss förstå att du representerar? Du medger alltså att du inte talar bara för dig själv när du härjar här på Petterssons, du fungerar som en del av någon grupp, något kollektiv?

    15
    3
 4. För övrigt anser jag att:
  Pettersson driver sin egen blogg. Och uppmaningar om censur eller utrensningar ska vi vara återhållsamma med. Jag har förtröstan om Petterssons integritet i frågan. För övrigt nr 2 anser jag att: Rune Holmström var den första som försökte driva en fråga om censur på bloggen. Otäck typ som inte förstår yttrandefrihet.

  3
  20
  • Precis så fungerar det i vänsterns upp och nervända värld. OJ har gjort sitt bästa för att strypa diskussionen på bloggen, men så fort någon kritiserar hans framfart, så talar han vackert och skenheligt om yttrandefrihet. Detta är vad marxism handlar om i praktiken: fullständig oärlighet som individen försvarar för sig själv, i sitt innersta, med att han kämpar för den goda saken.

   19
   3
   • Rune
    “Vänstern” jag tycker att du generaliserar där, vad är “Vänstern”? Är nästan alla vänster? Nej vi är ett folk av individer och vi kan gilla olika idéer.
    Ibland uppattar jag dig mer som anarkist än just höger. Vet ej vilka “höger” idéer du förfäktar. Men jag kan ha fel, jag gissar.

 5. Du klädde av dig naken Rune, inför öppen ridå. Du har länge hållit en låg profil men det har luktat surt. Nu har du bekänt färg och visat var du står.

  Vi sanna Sverigevänner och fascist/nazist motståndare får lida för sådana som dig. SD får lida för att det finns stöveltrampare och Putinvänner i leden. Du borde kanske skriva hos NMR istället.

  Pettersson. Du har drabbats av förrädare på din blogg. Någon som tycks trivas bra i sällskap med dem du kallar lågbegåvade och faktaresistenta. Det ska bli intressant att se om du rensar, eller låter dem ta över din blogg…

  11
  18
  • Såå, Hubertus har repat mod och är här igen. Tyvärr kommer du ingenvart med sånt prat, jag tror inte det är många på Petterssons som går på ditt vänstertjafs numera. Oavsett hur man ser på kriget i Ukraina, så är detta fortfarande en högerkonservativ sajt. Du, Hubertus, är inget mer än ett vänstertroll som nu har blivit avslöjat. Tillochmed ditt språkbruk är ett eko från 70-talets stalinism: fascister och nazister överallt, förrädare, rensning, ta över…

   17
   11
  • OJ skriver om “finska angrepp mot oss svenskar”. Som om det spelade någon roll i den här frågan att jag är finlandssvensk. Lågt och nedrigt.
   För övrigt kan ni vänsterfigurer hålla era överläggningar sinsemellan och inte besvära redligt folk med ert tjafs.

   13
   2
 6. Rune, personligen är jag mer orolig för allah fascist och islamist troll som huserar på bloggen.

  https://bulletin.nu/regeringen-obligatorisk-sverigekurs-for-nyanlanda-2

  Dessutom oroas jag av allah dessa projekt som aldrig leder någonstans. Vem tror du kommer att brys sig om det senaste initiativet från de goda och naiva i (L)?
  Kurs i svensk kunskap är som gjort för att dölja problemen med integrationen av allah dysfunktionella och socio kulturellt efterblivna. De kan varken läsa eller räkna så vad kommer de att lära av kursen? Hur de får sina bidrag vet de redan vid ankomsten.

  17
  5
 7. Den lågpannade Rune Holmströms personangrepp, i ett inlägg som inte hade en enda sakfråga, gick om stöpet. Ett taffligt försök att begränsa yttrandefriheten som i stort bara fått medhåll av en handfull i den så kallade fascistsvansen. Jag skriver vidare och det tycks min medanklagade göra också. Du får fortsätta lipa i kommentarsfälten om du blir ledsen i någon sakfråga. Om du inte klarar av en sakfråga gör du dig nog bättre någonannanstans.

  27
  31
  • OJ tycker han kan härja fritt på bloggen, slänga omkring sig glåpord och tillmälen, men så fort någon har invändningar så heter det “att begränsa yttrandefriheten”. Klassisk kommunistisk argumentation.
   Vidare säger OJ att majoriteten av Petterssons läsare är fascister. OJ, du har missförstått saken och befinner dig på fel ställe: Petterssons är en högerkonservativ sajt.

   26
   17
   • Faktafel eller medvetna lögner?
    Majoriteten är inte fascister, men här på bloggen finns en liten svans, om du läst så hade du förstått. Jag återkommer i sakfrågor, så jag tackar för ditt inlägg i morse. Sakligt och gav en bra diskussion, tycker du inte? Om du vill försvara ett fåtal Putinvänliga fascister så får du det, eftersom vi i Sverige har yttrandefrihet. Men sänka mig till din nivå gör jag aldrig.
    OJ konservativ men stor motståndare till Ryssland och dess terrorister.
    Jag avslutar denna diskussion nu eftersom den inte ger mig ett dugg intellektuell stimulans. Men du får självklart pipa på om du så önskar.

    15
    31
 8. Jag tycker det är bra att Pettersson upplåter plats för Rune Holmström. Gillar hans dagens.
  Var väl några som var och högg när han berättar om sin farsa. Nä! Låt Rune hålla på. Hoppas att han inte lägger ner, för då har de ju lyckats.

  30
  22
 9. Ett alldeles utmärkt inlägg Rune!
  Jag, vi dom flesta håller nog med dig till 100%
  Dom här specialimporterade socialist fjantarna förstör verkligen stämningen med alla sina märkliga dumheter. Något som jag även påpekat tidigare!
  När man läste “deras” infantila kommentarer (jag läser dom naturligtvis inte längre) så kan man också enkelt se att det är en och samma person bakom en 4-5 olika nickname.
  Samma grava skrivsvårigheter, samma svaga fattningsförmåga och samma otrevligt primitiva attityd till fakta och sunt förnuft.
  Han/dom verkar folkilskna helt enkelt!

  Du föreslog också att dom skulle mäta avståndet mellan ögonbryn och hårfäste, det är nog ett företag som han/dom kommer att gå bet på…

  77
  101
 10. Så nu passar det för OJ och Hubertus att ta på sig offerkoftan och yla om hur illa ni har blivit behandlade. Efter att ni har delat ut glåpord och tillmälen åt minst ett halvdussin människor på bloggen i flera veckor. Alldeles vidrig intellektuell oärlighet – i sann kommunistisk anda.
  Läs Kerstin Nilssons utmärkta inlägg och försök begripa något.

  43
  38
  • Vad är fel på dig? Jag har inte ylat om att bli illa behandlad. Det är du som gråter så fort någon ifrågasätter vad du skriver. Jag undrade bara varför du inte kan förklara vad du ser som positivt med Ryssland. Du gör precis som de andra puttefnasken. Duckar sakliga frågor.

   Läs mina fåtaliga andra inlägg mot invandring, mot sozzar etc och försök förstå lite. Det är sorgligt om du måste ha åsiktspaket för att kunna hantera verkligheten. Du borde förstå varför jag är mot Putin. Det är hans anti-nationalistiska agenda och faran med en värld som till hälften styrs av förtryckande diktaturer som är min drivkraft. Inläggen borde tala för sig själva.

   Xi, Kim och Putin är inte lösningen på problemen/vänstervridningen i väst. De gör bara saken värre. För med deras hjälp förlorar du alla möjligheter till förbättringar av samhället.

   35
   43
   • Hubertus
    Nu försöker du igen blanda bort korten. “Jag undrade bara varför du inte kan förklara vad du ser som positivt med Ryssland.”, säger du. Min förra tankeställare (nr 182) handlade om just det ämnet. Minns du inte att du igår skrev en lång tirad som svar i kommentarsfältet?

    Och nu säger du “Jag har inte ylat om att bli illa behandlad.” Men bara några timmar tidigare idag skrev du så här: “Märkligt att Pettersson upplåter plats till någon under rubriken ”tankeställare” för att publicera olika typer av påhopp och kommentarer om ”debattörerna” på bloggen.”

    Oavsett hur vänstersinnad du är, så kan du väl åtminstone försöka tänka konsekvent och hålla dig till sanningen.

    31
    31
   • Ifrågasätt gärna vad jag skriver. Bad dej bara använda kommentarsfältet.

    Ja, nu har jag ifrågasatt dina inlägg flera gånger på ett hövligt sätt. Du har dock inte lyckats svara.

    27
    32
 11. Jag kommenterar bara de värsta lögnerna och falsarierna här på bloggen. Oftast är det rena vanföreställningar som t ex att USA startade kriget 2014 och när folk börjar yra om det goda Ryssland som anser sig angripet. När jag läser ditt inlägg Rune, blir jag återigen förvånad. Du vill alltså inskränka min yttrandefrihet för att du blir emotsagd. Om du är så lättkränkt kanske det finns mjukare miljöer för en sån som dig. Jag står upp för min yttrandefrihet och får en mycket dålig känsla när du vill begränsa den.
  OJ

  35
  45
  • Oj
   Du är fullständigt fakta resistent.
   Det spelar ingen roll vad vi matar dig med…….. du bryr du dig ändå inte om att reflektera över budskapet.
   Om du inte gillar Runes “tankeställare” så förlöjligar du honom med dina inlägg istället…………. och givetvis förstör för alla andra som inte delar dina åsikter.
   Du använder din yttrandefrihet helt enkelt för att förstöra den.

   34
   38
 12. Vänstern känner till ordets makt och vet också att “om man splittrar det motståndaren säger så kommer inte deras budskap fram”. Vänstern är också effektiva på att mota bort meningsmotståndare genom att banna dem både på Facebook och YouTube, men också vanliga vänsterstyrda diskussionsforum. Där de inte har kontrollen ser de sin möjlighet att förstöra diskussionen tex här på Petterssons.
  Vänstern vet också att ju fler diskussioner man kan splittra desto lättare blir det för vänstermedia att helt bestämma hur vår verklighet beskrivs. Om ni helt och hållet tänker bort media så kanske ert medvetande om verkligheten minskar med 98%. Vänstern vill äga rättigheten att peta in de 98% i våra hjärnor, därför vill de förbjuda och förstöra de kanaler som beskriver verkligheten på ett annat sätt.
  Att beskriva vår verklighet kostar miljarder, den verksamheten bär sig heller inte utan lever på bidrag vilket visar hur samhället är genomsyrat av vänstermakt. Politiker och media har också tät kontakt.

  40
  30
 13. Rune! Nu får du väl ändå skärpa dig!

  Det finns några här på bloggen som är öppet för Putin och Ryssland.

  Som det är nu lägger dessa putte-fnask in onödiga kommentarer hela dagarna, och det leder ALLTID till kraftiga reaktioner från mig och flera andra. Det är så gott som bara dem jag bemöter, ofta med enkla fakta som är självklara och knappast kan ifrågasättas. (Tex: det är Putin som censurerar, Ryssland har inte guldmyntfot, bara 1/100 av jordens befolkning är pro Ryssland.) Jag kommenterar ytterst sällan, så gott som aldrig, någonting annars.

  Lägger man mer energi på inläggen, tex med siffror och fakta, så leder det ingenstans. Puttebrigaden bara tystnar för en stund men är tillbaka igen i nästa tråd och börjar sprida samma felaktiga uppgifter igen. De är som Pettersson brukar säga, helt faktaresistenta.

  Thoralf valde att stänga av deras likar. Pettersson borde nog också överväga att göra det så skulle debatten kunna föras kring fakta eller välgrundade tankar.

  När du Rune, väljer att i svepande ordalag utan några konkreta exempel hävda att det kanske finns något gott i Ryssland bemötte jag dina ”tankar”. Tydligen passar det inte dig. Du skulle kunna förklara hur du tänker och ge exempel på det goda i Ryssland, men nej, det fanns kanske ingen tanke bakom dina ”tänkvärda” rader. Istället väljer du då att klaga på mig med flera.

  Som andra tidigare kommenterat så tycks du inte tåla kritik. Då ska du nog inte skriva på någon blogg. Du har kanske ett för stort ego för ditt hattnummer helt enkelt.

  Märkligt att Pettersson upplåter plats till någon under rubriken ”tankeställare” för att publicera olika typer av påhopp och kommentarer om ”debattörerna” på bloggen. Pettersson bör nog se över vilka han samarbetar med.

  47
  42
 14. Ser väl med att det är alla möjlia som uppför sig illa. Vilket jag tycker är fel, bara för man har olika åsikter behöver man ju inte vara otrevlig.
  Förstår Rune Holmström. Har varit en hel del hugg på honom, trots att han säger vad han känner.
  Står ju så på Pettersson. Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet.
  Jag gillar Runes dagens iallafall.

  52
  12
 15. Nja, du är orättvis tycker jag “vänstertroll”. Ser du bara vänster som uppför sig illa? Jag ser alla möjliga som har konstiga kommentarer. Vissa har både bra och otrevliga. Att bara peka finger åt ett håll finner jag fördomsfullt.

  42
  22
  • Skallmätarpartiet (socialdemokraterna) är väl bekakant med Frenologi historiskt.
   Jag håller med dig i sak Rune…….det är grundlösa påhopp av vissa på bloggen.
   Det är säkert en hel del vettiga människor (åsikter) som väljer att inte kommentera vissa artiklar pågrund av dessa människor.
   Vi borde vårda yttrandefriheten på ett betydligt bättre sätt än att utöva “härskarteknik” mot meningsmotståndare.

   Jag ser fram mot nästa “tankeställare”/////
   STEKPANNA AV GJUTJÄRN 😂

   43
   47

Kommentera