Ett korrupt S i Botkyrka väljer ny ledare efter striderna

KORRUPTION. I dag avgör Socialdemokraterna i Botkyrka vem som ska leda partiet framöver, efter vinterns konflikt som splittrat partiet i två falanger och lett till anklagelser om infiltration från kriminella gäng, skriver Dagens Nyheter. På ena sidan står tidigare kommunstyrelseordföranden Ebba Östlin och på andra sidan utmanaren Emanuel Ksiazkiewicz.

Steget Efter

Fler högt uppsatta S-politiker i kommunen har ställt sig bakom Östlin medan Ksiazkiewicz har stöd av den lokala styrelsen i Botkyrka. Flera partimedlemmar i kommunen som DN pratat med oroar sig för att det kommer att ta tid innan konflikten helt är löst.

När Ebba Östlin röstades bort deltog en 28-årig kriminell man med kopplingar till Vårbynätverket i omröstningen där Botkyrkas kommunalråd Ebba Östlin föll, 16 släktingar och andra närstående till honom röstade också som nyblivna medlemmar.

Omröstning slutade med siffrorna 88-91 till Östlins nackdel, de kriminella med släktingar som var nyblivna S-medlemmar fällde avgörandet.

28-åringen är gift med en nära anhörig till en socialdemokrat som arbetar inom ABF, ett studieförbund med nära kopplingar till arbetarrörelsen som är av central betydelse i den här soppan. Denne mans mamma, pappa och ytterligare några släktingar var också på plats då Östlin föll.

De som försvarar Ebba Östlin, som har gjort sig känd som en hårding i kampen mot den kriminalitet som plågar kommunen, hävdar att hon kuppades bort vid mötet i januari som bestraffning för att hon för ett år sedan stängde ett antal fritidsgårdar som drevs i regi av ABF.

Detta efter att en extern rapport publicerats som bland annat visade att medlemmar i Vårbynätverket vistats i ABF-lokalerna iklädda skyddsvästar och för att det fanns skäl att misstänka ekonomiska oegentligheter.

Drygt 20 släktingar och vänner till ABF-anställda blev medlemmar i partiet förra året. De var alla med i bortröstandet som skedde i januari.

Nyligen ansökte 98 personer om medlemskap i S men nekades inträde. Detta motiverades bland annat med att det inte går att avgöra vilka av dem som delar partiets värderingar och det misstänks att de står på Ebba Östlins sida.

Problemet med att avgöra vilka som delar partiets värderingar fanns inte i december när 23 nya medlemmar anslöt sig en månad före omröstningen.

-Pettersson har noterat att S utrett Botkyrka men inte hittat några kopplingar till kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ett korrupt S i Botkyrka väljer ny ledare efter striderna

 1. Svenne bananer med box vin till helgen kan inte styra Botkyrka, de ska va som i USA just släktingar till kriminella. That the way the NATO tune goes, era dumjöns.

 2. Sossarna lovade invandrarna inflytande på alla ledande poster, och så blev det.

  18
  1
 3. Korrupt i Botkyrka……….??
  S är korrupt i hela landet. Det har pågått i 50 år minst

  31
  1
 4. Socialdemokraterna vänder sina stenar och deras anhängare kastar stenarna på polisen.
  Botkyrka skandalen kommer förbli ett sosseproblem ungefär som konflikten mellan Israel och Palestina.
  Det går inte få ordning på hopplösa människor från en blandning av världens alla religoner och klaner och elände.

  32
  1
 5. Sossialdemokrat är så korrumperade så det är omöjligt att tro på något dom säger eller gör ! Räkna kostnaden i stället !
  Börja med priset för avstängningen av el försörjningen och priset på inflation arbetslöshet sen lägger man till sjutningar och sprängningar . Efter det plussar man på cov19 ! Sen som slut kläm lägger man på genus sossialismen kärringar framfart med mig to och kyrkan och kärrinarnas rök vannor av exotisk tobak?

  28
  1
  • Det som är mest skrämmande är folks fortsatta tilltro till S.Hur kan man vara så blind och döv så man inte begriper hur stor skuld dom har till hur vi har det nu i vårt land.Skandaler och felaktiga beslut och urusla tidigare ministrar spelade tydligen ingen roll. Salig Wilhelm Moberg hade så rätt i sin dåtida samhällskritik : S har bara två mål.Ha makten och behålla den kosta vad det kosta vill.Innästlade precis överallt i samhället fortsätter deras politik.Hur ska man få folk att öppna ögonen ? Är det ens möjligt ?

   22
   1

Kommentera