Anders Lindberg om priser, vinster och matjättar

INRIKES. Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg är upprörd för att Axel Johnson koncernen, med bland annat livsmedelsjätten Axfood i aktieportföljen tjänar pengar, 4,4 miljarder kronor, men Anders nämner inte att omsättningen är totalt 118,2 miljarder. Alltså 3,7 procent i vinst vilket är fullt normalt. Lindberg borde vara mer bekymrat över varför Kooperativa Förbundet, KF, tjänar mindre pengar än de privata alternativen och dessutom tappar kunder.

-Pettersson noterar också att vinsten Anders Lindberg kritiseras tjänades in under år 2022, då styrde S till den 18 oktober.

Om du handlar mat för 100 kronor går alltså 3,70 kronor till ägarna men Anders nämner inte att staten tar 12 kronor i moms på mat och 25 kronor på andra varor.

Lite om Axel Johnsons resultat. Hur mycket av vinsten som kommer från matdelen Axfood vet jag ej.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Anders Lindberg om priser, vinster och matjättar

 1. Coops föregångare Solidar startades för länge sedan av arbetare som gick samman för att köpa matvaror kollektivt och därmed kunna pressa priserna. Det är ingen skillnad i dag mellan Coop och de andra livsmedelsjättarna som ICA, Axfood(Willys och Hemköp), Lidl och City Gross m m. Det är besläktade marknadskrafter inblandade.

  12
  1
  • Skillnaden verkar vara att de andra styra av proffs medan COOP styra av amatörer.

   10
 2. Mitt nyårslöfte håller ännu, handla inte på Coop. Jag tycker det luktar råttskit, bland hyllorna.

  15
  1
  • Denna typ är en av dom progandan idioter som skall förklara att det faktiskt inte är så att regeringen väg ned kärnkraften utan händiga troll under namnet Sverige demokraterna och att det faktiskt är deras fel dessa sjutningar och sprängningar i förorterna detta är ett måste för att förse den genus sossialism som förser alla måtta kärringar med tot Boys?!

   1
   4
 3. Anders Lindberg försvarar Socialdemokraterna och Miljöpartiet som lagt dom första byggstenarna till det vi ser idag.
  Avstängningen av reaktorer och extrema bränslepriser leder fram till högre inflation än något annat land.
  Och om inte Anders Lindberg kan lägga ihop ett och ett så kan jag upplysa att matpriserna är ett resultat av det som tidigare regeringen fixade till förra mandatperioden.
  Vinsterna som redovisas från ex Axfood är ju ett år gamla då man redovisar bokslut året efter. ( alltså inte på grund av nuvarande matpriser)
  Livsmedelsbutikerna har samma procentuella påslag oavsett.
  Men Anders Lindberg har nog aldrig gjort ett bokslut gällande företag.
  Däremot skulle han behöva göra ett bokslut gällande sitt förstånd, och då kan jag garantera att det skulle sluta i konkurs.

  52
  1
  • Om den socialdemokratiska regeringen skulle ha hand om matproduktion och distribution och det blev skött som allt annat de var satta att sköta skulle vi Svenskar svälta ihjäl.
   Importrösterna skulle leva feta och nöjda.
   Så fungerar den socialdemokratiska värdegrunden i Sverige.

   17
   1

Kommentera