Ryssland avfyrar färre robotar

UKRAINA. Ryssland har nu praktiken slut på kryssningsrobotar utöver den strategiska reserv som de inte vågar röra, så det som produceras i Ryssland används nu direkt. Därmed blir det större ryska robotanfall en gång i månaden eller ännu mer sällan framöver.

Ryssland använder för närvarande hela utbudet av robotvapen de har. Detta tyder på att de stora reserver som fanns innan är slut.

“Underrättelser registrerar att den nuvarande produktionen, som sker på Ryska federationens territorium, inte täcker behovet för de ryska väpnade styrkorna. På grund av detta noterar vi att attacken förra gången var cirka 30 kryssningsmissiler – detta är den mängd som Ryssland kan producera på en månad och följaktligen allt som kommer från leverantören – allt används

Dessutom har Ryssland eller borde ha en strategisk reserv som de inte använder. Sålunda dras slutsatsen att anfall kommer att fortsätta och storleken kommer att bero på de reserver Ryssland samlar på sig. 

Om de tidigare kunde slå till varje vecka, ser vi nu, kanske en gång i månaden, och i framtiden kan det bli ännu mindre . För planerna de bygger för sig själva när det gäller tillverkning av raketer är en sak, och verkligheten är en helt annan. Sanktioner är i kraft och påverkar produktionen.”

Pravda Twitter  

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Ryssland avfyrar färre robotar

  • Hur var det nu, du kallar det krig, men din kompis Putin kallar det en Speciell operation?

   27
   13
   • Pettersson
    Jag är helt övertygad om att Scott Ritter, Douglas MacGregor och Seymour Hersh har klart bättre kontaktnät än de som du hänvisar till. Dessutom är de klart mer sanningsenliga i sin rapportering.

    8
    18
  • Vem som helst kan få sin ”sanning” bekräftad på nätet. Alla åsikter frodas urskillningslöst. Ju mer skruvade de är, desto större plats tar de på nätet eftersom ingen sansad människa är intresserad. Mer realistiska och balanserade tankar hittar du i verkligheten. (Du vet, här ute, Håkan?)

   Jag är helt övertygad om att väst MÅSTE trycka till Putin ordentligt för att det ska kunna bli fred. Alternativet är en katastrof som den mest hårdföre nazist inte vill uppleva. Putin har lovat att terrorisera fler länder, och ”vinner” Putin så vill Xi och Kim också utveckla sina intressesfärer. Då blir det världskrig!

   21
   11
  • Det här är mycket enkelt, Strunta i vad en massa skojare säger läs och förstå fakta. Titta t.ex. på Ryssland artilleriammunition. Med ammunition gäller man först förbrukar den äldsta då den blir sämre när den lagras. För närvarande förbrukar Ryssland artilleriammunition som tillverkades 2022. De innebär att mycket snart så måste Ryssland minska sin förbrukning till vad som produceras idag, kanske 10% av vad de förbrukar idag. Liknade gäller det mesta av vad Ryssland har (undantaget är jaktflyg). Ukraina har givetvis liknade problem men med väst kapacitet är Ukrainas problem en bagatell jämfört med Rysslands. Därför kommer Ukraina vinna kriget.

   20
   9
   • Hittills har USA bara lagt 3% av sin försvarsbudget på att hjälpa Ukraina med självförsvaret. Om det behövs finns således stora möjligheter att öka… (Och så finns ytterligare 50 länder som vill försvara din och dina nära o käras frihet.)

    16
    7
  • Nu är det så här Håkan, nästan hela världen stödjer Ukraina, det kan liknas vid alla emot en, så oddsen är lite svåra för din älskade förebild i Moskva.

   16
   6
   • Per, länderna som stöder Putin representerar mindre än 1/100 av jordens befolkning, i huvudsak analfabeter och lågutbildade som inte känner till Putins krig.

    8
    2
   • Håkan, det är bara 4 länder som stöder Ryssland. Diktaturer där folkets röst – 1/100 av jordens befolkning – inte räknas. (Du kan inte räkna neutrala länder som stöd för Ryssland.)

    Stödet för Ukraina är mångdubbelt större!

    8
    2
   • Hubertus
    “Nu är det så här Håkan, nästan hela världen stödjer Ukraina,”
    Nu gällde det hur många som stöder Ukraina, och det är endast en liten del av världsbefolkningen.

    2
    6
   • Håkan, det var Per, inte jag som sa det. Avvaktar din ursäkt pga felaktigheter! Då ser vi om du också är en riktig MAN som står för sina fel?

    5
    1
 1. Niklas R
  Du tycks ha blandat bort siffrorna.
  Ukraina: 180 000 till 220 000 döda soldater och ca 300 000 sårade.
  Ryssland inklusive Wagner: 30 000 till 35 000 döda och ca 50 000 sårade.

  14
  33
  • 🤣🤣🤣🤣🤣
   Det är därför ryssarna får mobilisera om och om igen, hundratusentals…

   Du är grundlurad din stackare, men så går det när man lyssnar på 2 censurerade ”media” i stället för 10.000+ fria media…

   Du kommer falla tungt den dagen verkligheten lyser upp ditt mörker Dahlberg.

   27
   14
   • Hubertus
    Om USA startar ett tredje världskrig där de blir slagna av Ryssland, då fordras det stora ockupationstrupper att stationera i USA.

    2
    3
   • Att Ryssland skulle slå någon är ju helt uteslutet, men Ryssland kan jävlas med Europa precis som de gör i Ukraina. Ryssarna har ingen som helst möjlighet att ”vinna” över Ukraina men de gör allt för att jävlas och mörda civila.

    3
    3
  • Frågan är ? spelar du dum eller är det så att du är dum på riktigt ?

   14
   3
  • Tovaritsch, tovaritsch, tovaritsch. Om det var sant, att putteterroristerna bara tagit 85 000 i förluster. Varför har då först Wagner varit tvungna att rekrytera 50 000 man och Putte sedan mobilisera 300 000 man med ytterligare mobilisering på väg? Samt att Wagner nu ska rekrytera flera hundratusen också? Detta med tanke på att putteterroristerna behöver idag bara bemanna en hälften så stor front som de hade för ett år sedan.

   Så säg oss tovaritsch Håkan, vad är poängen att rekrytera och mobilisera dessa massor av soldater om de ändå inte tagit några egentliga förluster under den speciella operationen?

   5
   4
 2. Vi vet att putteterroristerna redan börjat snylta på de strategiska Iskanderrobotarna där kärnvapenladdningen bytts ut mot en betongklump. Så det börjar bli tomt i ladorna hos putteterroristerna.

  24
  9
  • Ja det är dyrt att kriga ! Och Putin resurser börjar ta slut .
   Även om man har en fördel en mot tre då hjälper det inte om motståndaren har fördelen en mot sju.
   Vänta tills kriget förs utanför ukriana då behöver man inte vara så försiktig !

   9
   4
  • Bortsett då från den lilla detaljen att Ukraina har tagit mellan 10 – 30 000 i döda och 100 – 150 000 i skadade. Eftersom den ukrainska stridssjukvården är lastbilslängder bättre än Puttes så innebär det att majoriteten av de skadade redan är tillbaka vid fronten.

   Det ska jämföras med Puttes närmare 330 000 dödade och sårade. Vilket med tanke på hur urusel stridssjukvården är hos Putte innebär att även om de inte är döda, vilket 165 000 är så kommer inte de sårade tillbaka då deras skador är permanenta.

   25
   9
  • Hur många veckor tror det dröjer innan Putte fattat att han förlorat och lämnar Ukraina?

   18
   10
   • Hittills har det tagit över 52 veckor för både Putte och Dahlberg att fatta. De kommer nog aldrig att vilja fatta hur uppenbart det än är.

    20
    10

Kommentera