Ryska bolag försöker importera via Kazakstan

UTRIKES. Ryska företag har den senaste tiden skickat alltfler förfrågningar till kazakiska bolag om hjälp att kringgå sanktionerna mot landet. Det uppger sju separata källor för nyhetsbyrån Reuters.

Vladimir Putin har valt…

Efter att tusentals produkter från väst stoppats har Ryssland byggt ett omfattande nätverk av leveranser via tredjepartsländer. Enligt ekonomer ska det handla om exempelvis Turkiet och tidigare sovjetrepubliker som just Kazakstan.

Källorna säger att de sett en upptrappning av förfrågningar från kazakiska bolag på alla möjliga produkter från kullager och flygplansdelar till sällsynta jordartsmetaller.

Två uppgiftslämnare kopplar ihop offensiven med Turkiets planer på att bekämpa smugglingen av varor med exportförbud.

-Pettersson tror att sanktionerna slår hårt mot Rysslands redan dåliga ekonomi. Ryssland får sämre betalt för exporten och får betala mer för importen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryska bolag försöker importera via Kazakstan

 1. Lämpligt att utfärda omfattande sanktionsvarningar till alla länder, som eventuellt kan tänka sig, att hjälpa ryssen att kringgå, de av väst utfärdade sanktionerna.

  17
  4
  • Ja frågan är när Putin tänker införliva Kazakstan i sitt stor Ryssland ? Frågan är om man i Kazakstan hällre vill ha öppen handel med värden eller få resterna av vad Putin vill avstå? Personligen tror ja mer på fria oberoende stater . Belarus problem är att beroendet av Ryssland härstammar från en idiot till statschef som kapar flygplan från EU !
   Och det priset lus får betala är någon form av provins hövding i en sattelitstat! Och det är ju så att detta krig mellan Ryssland och ukriana är bara början antagligen är det Kazakstan dom står på tur ! Det bara för att Moldavien kommer att falla om ukriana faller ! Ungefär som Tjetjenien eller arsebarjan. Det är väldigt dyrt att för satelitstat att ligga under Putins stövel !

   6
   4
   • Varför skulle Ryssland anfalla Kazakhstan för?
    Mig veterligt bedriver inte den kazakhiska staten någon förföljelse av den ryska minoriteten i landet och därigenom finns inget skäl för Ryssland att företa någon form av militär operation mot Kazakhstan.

    4
    6

Kommentera