Ingen förundersökning mot KD:s Johan Ingerö

INRIKES. Det blir ingen förundersökning mot KD:s tidigare partisekreterare Johan Ingerö. Polisen har lagt ner anmälan om sexuellt ofredande eftersom brottet är preskriberat. Ingerö anmäldes av partikamraten Sara Skyttedal, som uppger att hon vaknade av att Ingerö smekt hennes lår i samband med en efterfest på en valvaka 2014.

Själv har Ingerö förnekat anklagelserna, men lämnade ändå posten som partisekreterare när anmälan blev känd.

***

TIDIGARE 2023-03-14 KD:s partisekreterare Johan Ingerö sparkas

INRIKES. KD:s partisekreterare Johan Ingerö lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan efter knappt ett halvår på posten. Det meddelar partiet i ett pressmeddelande.

Johan Ingerö och Sara Skyttedal

Johan Ingerö har tjänstgjort som partisekreterare under en händelserik övergångosperiod där Kristdemokraterna gått från opposition till regeringsställning, säger partiledaren Ebba Busch i ett uttalande.

Ingerö är sedan länge en välkänd profilerad debattör, bland annat på Twitter, och tillträdde sin tjänst 23 oktober 2022. Enligt pressmeddelandet kommer mer information inom kort när en ersättare finns på plats.

Johan Ingerö lämnar sitt uppdrag, efter att ha blivit polisanmäld av en partikollega för “någon form av ofredande” – anklagelser han menar inte stämmer. Kort därefter skrev EU-parlamentariker Sara Skyttedal (KD) att hon lämnat in en polisanmälan mot en partikollega som ”försökt ta sig rätten till min kropp”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ingen förundersökning mot KD:s Johan Ingerö

 1. Ebba har tydligen beordrat sin partisekreterare att kritisera Skyttedal för hennes uttalanden om att släppa knarket fritt. När Skyttedal blir förbannad och då plötsligt minns något nu preskriberat för nio år sedan så backar tydligen Ebba och försöker stå på två ben och dimma förloppet så att hon själv inte syns.

  Spelet då och nu mellan Skyttedal och Ingerö är ointressant för en utomstånde.

  Det är allvarliga är att se hur Ebba backar när det blir allvar. Precis som som vi kan se henne backa från kärnkraft till vindkraft. Ja, att även vägra återstart av Ringhals. Det går tydligen inte att lita på henne.

  14
  • En i det närmaste exakt kopia på Standskatans agerande mot Försäkringskassans högste chef. Först blev hon beordrad att snåla in på sjukersättningarna. Sen blev hon avskedad för att hon snålat in på sjukersättningarna. Ministern ville ju piffa upp sitt rykte inför det stundande valet. Bra att ha någon annan att skylla på då.

 2. Ebba borde ha kickat sig själv i stället för Ingerö. Det visar sig nu att ifrågasättandet mot Skyttedal var beordrat från partiledaren själv. Kanske dags för Ebba att rannsaka både sig själv och Sara. Sen ödmjukast be Johan om förlåtelse.

  20
 3. Sådana förbannat korkade kärringar och dom ska vara med och styra
  landet,avsäg er era platser och pys ut bakvägen och visa er inte mer.

  36
 4. Hahahaha. Så jävla snopet. Har man hållt käften i 8,5 år kan man fortsätta med det. 😄😄😄😄😄

  40
 5. Märkligt, 8 år för att komma fram till om det var sexuellt ofredande? Eller var
  det så att hon hade förväntat sig mer? Verkar konstigt!

  36
  • Hon är cannabis missbrukare och orsaken till att hon kommit på att hon blivit våldtagen är att Johan inte stödjer hennes önskan om fri cannabis.

   32
 6. Trodde nog vi skulle få skåda en modern häxprocess med ledande feminister på läktaren .
  Nu återstår väl bara att ge Ingerö en glödande järnbit .
  Bränner han sig så är det solklart att han är skyldig.

  34
  2
 7. Det s.k. ofredandet är blott ett verktyg för något helt annat. Sara har fått sin liberala hållning till cannabis ifrågasatt av Ingerö och suget efter drogen fick henne att regera på detta vis. Dessutom har hon visst flyttats ned från valbar plats på EU-listan inför valet 2024. Det sved också.

  56
 8. Detta är så OERHÖRT FULT !
  Skyttedal verkar INTE vara den vassaste kniven i KD:s låda men med en stor “käft”.

  Och Ingerö fick ta en “utvisning för laget” för att inte (S)osseriet med SSU:aren Lindberg på “Slaskan” i spetsen skulle kunna gotta sig..

  Ingerö kommer tillbaka med Skyttedal får nog supa upp sin pension frå EUP restena v liget

  44

Kommentera