Med tre veckor till påsk går det inte att köpa SJ-biljetter

KOLLEKTIVTRAFIK. I år börjar påsken med Långfredagen den 7 april. Det är bara tre veckor kvar till påsk och det går fortfarande inte att köpa SJ-biljetter på flera sträckor. – Det här är en bedrövlig situation för oss och våra kunder. Vi har ingen aning om när vi kan släppa biljetterna, säger Tobbe Lundell vid SJ.

Vanligtvis släpper SJ sina tågbiljetter för påskveckan i början av december. Men i år får kunderna vänta in i det sista. Anledningen är att Trafikverket ska genomföra underhållsarbete på flera av landets tågbanor – och att myndigheten ännu inte gett klarttecken till SJ för vilka tåg som faktiskt kommer att kunna avgå.

De sträckor som berörs är framför allt Stockholm – Göteborg, Stockholm – Jämtland och Stockholm – Oslo via Karlstad.

Dock påverkar den sena planeringen indirekt hela tågsystemet, eftersom att många resenärer bokar resor med olika anslutningar i påsk.

-Pettersson säger att Trafikverket är ännu en statlig myndighet som inte fungerar. Roberto Maiorana tillträdde som generaldirektör för Trafikverket den 1 mars 2022. Innan dess var han chef för verksamhetsområde Trafik vid Trafikverket.

I det pressmeddelande där S-regeringen presenterade den nye generaldirektören lovordade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) Roberto Maioranas kompetens: ”Han har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt.”

Roberto Maiorana har 162.000 kronor i månadslön, plus flera löneförmåner, såsom fri bil och hyra för en tvårumslägenhet i Borlänge, där Trafikverket har sitt huvudkontor.

Roberto Maiorana Bild: Trafikverket

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Med tre veckor till påsk går det inte att köpa SJ-biljetter

 1. Svenska förvaltningar ser ut att vara de mest lättlurade IT uppköparna alla kategorier.
  Det mesta inom IT globalt går på Unix/Linux system, medan utbildningen i SE fokuserade på gamla “otäta fönster” från techbolag som mest kan kategoriseras som
  media samt spel producenter …

 2. Det mesta har nu blivit omöjligt i Sverige. Politiker som motarbetar varandra i samma regering. Myndigheter som inte har något ansvar och som också motarbetar alla – även dem som man har uppdrag att hjälpa. Jag har tappat förtroendet, särskilt för KD.

 3. Ju fler kockar(myndigheter) och fler med dålig utbildning(många) och ingen vilja, förutom hög lön så funkar inget snart, vi har facit under sossarnas tid i många år.
  Viktigt med rätt partibok och rygg, och minimalt ansvar.
  Men är du på andra sidan dörren så ska du bara acceptera detta och vara tyst.
  ————————–
  Precis som många på ett företag så kan några smita undan arbete i mängden.
  Hade en lirare som jobbade på två ställen på 70talet som låg brevid varandra, och de använde personal tillsammans vid hög arbetsbelastning, istället för att anställa flera.
  Så ingen hade riktigt koll på detta, så han kunde stämpla in på ena stället och gå och jobba på andra som vanligt med två löner.
  Jobbat med många av dessa snyltare under åren med för många anställda. Häpp.

  15
 4. Som ett brev på posten. Går som tåget.

  Snälla Sverige, kom tillbaka. Allt är förlåtet.

  11
 5. 40 års politiska idiotbeslut blev visst inte så bra. Idiotlöner på bekostnad av misskötsel av underhållet…

  15

Kommentera