Flyktingar, invandrare och arbetare

En repris på ett inlägg jag skrev 15 november 2011 och innan dess som insändare i lokaltidningen.  

Det finns olika sorters invandring. Vi har i grova drag flyktingar, anhöriginvandring och arbetskraftsinvandring.

Ytterst få av de invandrare som kommer hit är flyktingar enligt FN:s konventioner och många av dem är relativt rika eller har rika släktingar som betalat 100-200 tusen till för att få hit en släkting som ankare. Färre än 2000 tillhör de allra fattigaste från flyktinglägren.

En båt kommer lastad med barn…Fartyget Aquarius, körde tidigare “flyktingar” på Medelhavet åt den franska icke-statliga organisationen Läkare utan gränser. Jag vet inte vad skeppet är idag.

En stor grupp som kommer hit är anhöriga till dem som tagit sig hit med hjälp av flyktingsmugglare. Över 90 procent av dem som får permanent uppehållstillstånd saknar giltiga id-handlingar, det innebär att vi inte kan vara säkra på vilka de anhöriga är heller. Det enda vi kan vara säkra på är att det finns ligger massor av rövarhistorien bakom alla tappade pass och id-handlingar och många oärliga människor också. Båda dessa grupper kostar landet enorma summor.

Den tredje gruppen är arbetskraftsinvandrare som enligt regeringen behövs, jag tvivlar eftersom vi har 400 000 arbetslösa varav många har dålig utbildning men de allra flesta av dem har grundskola och kan läsa, skriva och prata svenska vilket är bättre meriter än en stor del av dem som kommer från mellanöstern och Nordafrika har. Många av dem kommer att gå direkt in i bidragssystemen för att aldrig komma ut och det kallar regeringen Sveriges framtid.

Om vi ska ordna problemen med den åldrande befolkningen som enligt mig inte finns men som enligt regeringen är överhängande måste vi ha riktat arbetskraftinvandring, människor som går direkt in i arbetskraften och börjar betala skatt och genererar tillväxt. Dit tillhör inte getherdar från Afghanistan eller analfabeter från Somalia vad regeringen än säger.

Låt oss ta emot riktiga flyktingar enligt FN:s konventioner och internationella överenskommelser, det är färre än tio procent av dem som kommer idag. Stäng sedan gränsen för dem som kommer utan giltiga papper med uppdiktade rövarhistorier för att leva gott på vårt välfärdssystem.

Arbetskraftinvandring ska inte ske av humanitära skäl eller som nu främst av diskare, restaurangbiträden och städare. Den kategorin ska plockas bland de 400 000 arbetslösa vi har.    

Vi måste fokusera på vilka människor vi behöver och vad som är bra för landet, vi måste bjuda in människor att arbeta här och om det går bra kan det så småningom utmynna i ett permanent uppehållstillstånd och medborgarskap.

Tänk tanken att lösa vårdkrisen och bjuda in 20-30 tusen ensamstående utbildade ryska, ukrainska och vitryska kvinnor med ett par barn vardera. Deras f.d. män är alkoholister och kan stanna där de är men kvinnorna från öst kan nästan direkt gå in i arbetskraften, de är någotsånär lika oss, sekulära med en kristen grund och tar sig en sup vid högtidliga tillfällen som fredag och lördagskvällar och deras barn kommer att vara svenskar när de är klara med skolan.

Nu tycker ni säkert Pettersson är cynisk men han är inte hälften så cynisk som regeringen och de röd-gröna som påstår att de otacksamma, krävande muslimerna som varken kan läsa eller skriva eller vill arbeta ska rädda landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Flyktingar, invandrare och arbetare

 1. Bjuder vi in några tusen personer som kan börja arbeta direkt och anses ska “rädda” sjukvården, så ökar man ju befolkningen och lösningen på arbetsbristproblemet i vårlden kommer att bli ytterst marginell. Dessa nya människor blir ju också förr eller senare sjuka och behöver också vård. De blir också gamla precis som den övriga befolkningen.

 2. Massinvandringen startade redan på 60-talet när det då vällde in tiotusentals “kristna” asyrier från Libanon till tokstan -som då blev ännu tokigare!
  Det var startskottet då Sverige förvandlades från en trygg välfärdsstat till ett mångkulturellt helvete!
  Det var början på slutet för Sverige!

  I dag bor det 1,3 millioner arbetsföra utlänningar i Sverige som varken studerar eller är självförsörjande, men som då försörjs av oss svenska skattebetalare!
  Men, det är bara en del av sanningen, dessa 1,3 millioner är bara dom som finns med i svenska register, utöver detta så har vi också ett stort antal s.k. “papperslösa” som egentligen inte finns, men som vi också tvingas underhålla och försörja!
  Så trots att dom befinner sig i vårt land olagligen så kostar dom oss ändå enorma summor pengar varje år.

  För mig är hela detta förfarande ett gravt och synnerligen grovt bedrägeri mot hela den svenska befolkningen.
  Och det förvånar mig också att ingen/inga juridiskt kunniga personer tar sig ann detta gigantiska bedrägeri mot oss svenskar och åtalar alla dom skyldiga!
  Dom har brutit mot massor av lagar så åtaspunkter kommer ej att saknas.

  55
  • Bss
   J as g tror de flesta assyrier kom från sydöstra Turkiet, de kände sig förföljda av muslimska kurder som är i majoritet där.

 3. Antar med visshet att de 400.000 arbetssökande som nämns ovan är från 2011 nu verkar siffran vara i princip det dubbla…… och vansinnet bara fortsätter politikerna håller på att ta död på oss i landet…… och snart kommer folk att logga ut på egen hand sas……

  36
  1
 4. Uvell har en bra artikel.

  https://uvell.se/2023/03/11/normupplosningen/

  Men tar nog en 20 år att genomföra, om man inte snabbar på lite utan utredningar i typ tjära, då kan det gå på 2 år om vi har viljan?

  Så sätt fart nu och stoppa vansinnet innan vi är en minoritet svenskar kvar med cellerna i behåll.

  33
  3
 5. Funktionell cynism är bara av godo. Jag har länge sagt att muslimer gör sig bäst i muslimska länder. Det värsta patrasket gör sig bäst i Somalia.

  41
  11
  • Det är ju ett djävla liv om rasism, men vi har väl inte tvingat dom att komma hit. Om jag inte skulle trivas i ett annat land av olika orsaker skulle jag åka därifrån snabbt som tusan.

   44
   2
   • Googla på “bidrag”. Första träffen blir sidan från länsstyrelsen som berättar hur man söker 9 bidrag på 11 språk (Somaliska överst), och hur man skickar pengar till hemlandet. Se även artikel i Bulletin.

    Mycket välbesökt sida. Skulle kunna dra in mycket pengar från Google Ads.

    12
    2
   • Över 20 år sen och invandringen bara fortsätter.
    Begreppet ” blonda svenskar” kommer att ersättas av “bruna svenskar”.

    3
    2
   • Fantomen1
    Ja, men med den ökande invandringen kommer Sverige möjligen befolkas av en majoritet utlänningar i framtiden, så gratis sjukvård, skola, äldreomsorg osv kommer då inte att existera, då kommer invandringen att minska.

    2
    2
   • Stefan
    De trivs bra här, inte så mycket krav och mycket gratis. Och var i världen får du så mycket bidrag. Ett sånt land skulle jag inte lämna bara för att nån enstaka titta snett på mig.

    3
    2

Kommentera