Gary Lineker stängs av efter kritik av Storbritanniens hårda asylpolitik

INVANDRING. Gary Winston Lineker, född 1960 i Leicester, är Englands fotbollslandslags bästa målskytt genom tiderna i VM-sammanhang. Han är numera expertkommentator för BBC SportAl-Jazira Sports och Eredivisie Live. Lineker är en av 1980-talets stora anfallsspelare och gjorde bland annat 48 mål på 80 A-landskamper för England. Han blev tre gånger den engelska ligans skyttekung. Lineker lyckades med konststycket att aldrig dra på sig vare sig ett gult eller rött kort under hela sin karriär.

Nu har fotbollslegendaren Gary Lineker stängts av från BBC:s Match of the Day efter att ha kritiserat brittiska regeringens hårda asylpolitik, bland annat har han jämfört den förda politiken med 30-talets Tyskland.

Han har lett programmet i 25 år och beskedet har orsakat ramaskri i Storbritannien. Flera av hans kollegor, så som kommentatorerna Alan Shearer och Ian Wright, bojkottar dagens program, som nu kommer att sändas utan presentatörer.

Om de gör sig av med Gary Lineker slutar jag också, säger Wright enligt Sky News. Han borde få säga vad han vill på sin egen plattform.

-Pettersson konstaterar att hos SVT eller Sveriges Radio skulle aldrig någon bli avstängt som försvarar invandring. Däremot kan jag tänka mig att den som kritiserar Sveriges generösa migrationspolitik skulle försvinna från public service omedelbart och kallas högerextremist…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Gary Lineker stängs av efter kritik av Storbritanniens hårda asylpolitik

  1. Förvisso så…… om man har en verksamhet, ett företagande, finns det till för att generera vinst till ägarna o/e de som driver detta…. om vi har en verksamhet som skapar en persistent årlig kostnad på 20-30miljarder och det fortsätter kallas det ebberöds bank En vinst längre fram borde i de flesta förtag vara endast ett par år framåt….. i det svenska “företag” som driver detta har inte under decennier någon vinst redovisats, förutom i Sandviken, men det var endast vinst på grund av den svenska skolan matte där ja…. OM jag hade ett företag, en verksamhet, som erhåller 10miljarder årligen för att publicera sådant som kostar mindre och som dessutom är mitt fria val…… skulle statlig verksamhet blir kraftigt minskad vid en privatisering där kunden väljer själv….

    12
    2

Kommentera